בית המשפט הורה לעירייה להחריף את המאבק בתופעה – אבל תמונותיהן של נשים במרחב הציבורי בירושלים ממשיכות לעמוד בפני סכנת השחתה: אחרי שתמונות נשים נוספות בעיר הושחתו בשבוע שעבר, ארגוני חברה אזרחית בבירה קראו במכתב דחוף ששיגרו לראש העיר משה ליאון לפעול ביתר שאת נגד התופעה.
בתקרית שהתרחשה ביום חמישי האחרון הושחתו תמונות של נשים לאורך פארק המסילה, במעבר שבין פארק גוננים לרמי לוי בתלפיות. מדובר במיזם אומנותי שהוצב במקום בידי "סדנאות האמנים" בתלפיות. פניהן של מספר נשים בשלטים הושחתו בעקביות. בנוסף, גם שלטי הצגת "מבקר המדינה" של תיאטרון החאן הושחתו בידי אלמונים, שפגעו אך ורק בפניה של דמות עם לבוש מוסלמי מסורתי בשלט.
"אנו מתקוממים נגד השחתות אלו. ירושלים סובלת שנים רבות מהשחתת דמויות נשים וערבים במרחב הציבורי", כתבו במכתבם לראש העיר ארגוני החברה האזרחית. "אנו מתביישים ללכת ברחובות העיר עם ילדינו וילדותנו, אין לנו הסברים לתופעה הזו, ואנו נבוכים אל מול אזלת ידן של הרשויות בטיפול בתופעה".
את המכתב ניסחו בין היתר סדנאות האמנים שיצירתם הושחתה בפארק המסילה, לצד קואליציית רשות הרבים, הבית הפתוח בירושלים לגאווה ולסובלנות, דרך שירה בנקי, קואליציית תג מאיר, מוסללה והישיבה החילונית בירושלים.
ליהיא שולוב, מנהלת סדנאות האמנים בירושלים, אמרה כי מטרת פרויקט האומנות בתלפיות שבו הושחתו תמונות הנשים הייתה "הנכחת נשים במרחבים הציבוריים בירושלים", ובמסגרתו הוצב שלט חוצות המציג יצירות של שלוש אומנויות מקבוצת הברביזון החדש, הכוללות פורטרטים של נשים ירושלמיות.
"השחתת השלט היא אקט אלים המופנה נגד נשים. אחת הנשים שציורה הושחת סיפרה לנו איזו חוויה קשה הייתה לראות את פניה מושחתות. זהו אקט אלים שמתחיל בהשחתת אומנות, והשלב הבא היא פגיעה פיזית בנשים ויצירת תחושת חוסר ביטחון לנשים ברחובות ירושלים", אמרה שולוב. "אנו מצפות מהעירייה ומהמשטרה לפעול מיידית נגד האקט האלים, לפעול באופן אקטיבי נגד התופעה ולהשרות תחושת ביטחון על נשות העיר ועל כל תושבי העיר".
חברת הכנסת יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) מסרה: "שוב השחתת דמויות נשים במרחב הציבורי וזה כבר ממש נמאס. הדרכים היחידות לעצור את התופעה המאוסה הזו הן החמרת ענישה בחקיקה שאותה אני מקדמת ושבקרוב תעלה לקריאה ראשונה. הדרך השנייה היא אכיפה – המשטרה חייבת לחקור, לעצור ולהרתיע את העבריינים. בסרטון רואים בבירור שיש מצלמות – אני מצפה ממשטרת ישראל ומעיריית ירושלים למצוא את העבריינים ולדאוג שהם יתנו את הדין".
מהעירייה נמסר בתגובה: "מבדיקה שהתבצעה במצלמות האבטחה, נמצא כי האירוע המדובר התבצע על ידי שני קטינים. כלל החומרים הרלוונטיים יועברו להמשך טיפול המשטרה. בהנחיית ראש העיר, תוגברו פעילויות האכיפה והסיורים באזורים המועדים לפורענות ולהשחתת שלטים. זאת לצד המשך התקנת המצלמות במרחב הציבורי, המסייעות באיתור המשחיתים ובהגברת תחושת הביטחון האישי במרחב הציבור".
ההשחתה האחרונה התרחשה כחודש בלבד שבית המשפט המחוזי בעיר קיבל עתירה שהוגשה בעקבות השחתת פניה של ניצולת שואה בתערוכת אומנות, וקבע כי עיריית ירושלים נדרשת לגבש תוכנית יחד עם נציגי המשטרה ולגייס עובדים שיגיבו לקריאות על ונדליזם בזמן אמת. "לא יעלה על הדעת שפורעי החוק ינהלו את המרחב הציבורי", אמרה אז השופטת שירלי רנר. "צריך רק לדמיין תמונה הפוכה – עולם שבו משחיתים את כל הדמויות של גברים בעיר".