(צילום: דוברות המשטרה)

המשטרה עצרה הבוקר (יום שני) ארבעה חשודים בעוקץ מתוחכם של מאות אזרחים יוצאי חבר העמים, ובמהלך הפשיטה על בתיהם תפסה כלי רכב, כרטיסי חיוב וככספים רבים. עד כה הצטברו במשטרה יותר מ-100 תלונות בפרשה, ולפי החשד ישנם מאות נעקצים נוספים שטרם הבינו שנעקצו או שטרם הגישו את תלונתם.
הפרשה, שנחקרה עד כה באופן סמוי ותחת צו איסור פרסום גורף, כונתה בשם "עקיצה בהפקדה". החקירה נפתחה אחרי שבמהלך החודשים האחרונים זיהו חוקרי המשטרה במרחב לכיש עלייה בעבירות הונאה וקבלת דבר במרמה, שמבוצעות בעיקר נגד קהילות יוצאי חבר העמים, שמהם נלקחו בעורמה על-ידי החשודים עשרות ומאות אלפי שקלים בדפוס פעולה דומה ומתוחכם.
2 צפייה בגלריה
כרטיסים שנתפסו
כרטיסים שנתפסו
כרטיסים שנתפסו
(צילום: דוברות המשטרה)
2 צפייה בגלריה
הממצאים שנמצאו בפשיטות
הממצאים שנמצאו בפשיטות
הממצאים שנמצאו בפשיטות
(צילום: דוברות המשטרה)
מהחקירה הסמויה עלה החשד, כי לכל אחד מהחשודים ישנו תפקיד מוגדר בכנופיה, והם פעלו באופן נרחב בכלל חלקי הארץ. במשטרה פירטו את דפוס הפעולה: ראשית, הקורבן מקבל שיחת טלפון ובה עבריין המתחזה לעובד בנק או לעובד חברת אשראי, ומזהיר את הקורבן מפני ניסיון לפרוץ לחשבונו האישי.
בחלק מהמקרים, לאחר השיחה הראשונית לכאורה מחברת האשראי או הבנק, יוצר קשר עם הקורבן אדם המתחזה לאיש חוק או שוטר - שדורש ממנו את פרטיו המזהים, כולל פרטי גישה לחשבון הבנק באמצעות אפליקציה, באמתלה של לבלום את ניסיון הפריצה לחשבונו, ומוקמת הלוואה בשמו. במקרים אחרים, נאמר לקורבן שכרטיס האשראי שלו בוטל והוא נדרש להפקיד כסף לחשבון 'האשראי החדש' שנופק לו על-ידי חברת האשראי.
בשלב זה, הקורבן נדרש למשוך במזומן את כספי ההלוואה שהופקדו בחשבונו, ולהעבירם לידיו של אדם שמגיע לפגוש בו - או לחלופין להפקיד כסף לחשבון האשראי החדש שנפתח לו כחלופה לאשראי שבוטל, באמצעות עמדות ציינג'ים או 'מזומן בזמן' הפרוסות במקומות שונים בארץ. לאחר מכן השיחות המתחזות מתקבלות ממספרי טלפון הנחזים להיות של חברת האשראי הבנק או תחנת המשטרה.
כאמור, הבוקר עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, פשטו כוחות המשטרה של מרחב לכיש, בהם יס"מ לוחמי מג"ב ויחידות מחוזיות על בתיהם של החשודים (בני 40-30 מבת ים, ראשון לציון וחולון). בפשיטה נתפסו ממצאים בהם עשרות כרטיסי אשראי, 3 רכבים, משאית, קטנוע, עשרות אלפי שקלים במזומן ואקדח "איירסופט".
מהמשטרה נמסר: "במשטרה מזהירים את הציבור - אם אין בידיכם אינדיקציות המעידות על כך שאכן חשבון הבנק האישי שלכם נפרץ - יש להניח שמדובר בהונאה וליצור קשר באופן אישי עם הבנק או חברת האשראי, על פי המספרים המפורסמים באתרים הרשמיים בלבד. בכל מקרה, לא להעביר פרטים אישיים לרבות קוד סודי ופרטי גישה לאפליקציית הבנק לאף אדם".