מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת, מרין לה פן, אמרה היום (רביעי) שכאשר המלחמה באוקראינה תיגמר היא תרצה להדק את הקשרים בין רוסיה לנאט"ו. במסיבת עיתונאים עם כתבים זרים, לקראת הסיבוב השני בבחירות לנשיאות צרפת, אמרה לה פן לכתבים שהיא רוצה לשים סוף ל"אי ההבנות" סביב מדיניות החוץ שלה. "צרפת היא לא מדינה בינונית אלא מדינה גדולה וחשובה", הצהירה.
ביום ראשון נערך הסיבוב הראשון בבחירות לנשיאות צרפת. הנשיא עמנואל מקרון זכה ב-27.8% מהקולות, ולה פן ב-23.1%. מקרון מוביל בסקרים לקראת הסיבוב השני, שיהיה ב-24 באפריל. ניצחון של לה פן יהיה דרמה פוליטית של ממש, ויהווה בשורה גדולה לימין הפופוליסטי באירופה. ניצחון של מקרון, איש מרכז, יהיה הישג חשוב לתומכי האיחוד האירופי ונאט"ו, בימים שבהם מרחב הפעילות של האיחוד והברית הצבאית מתעצב מחדש על רקע המלחמה באוקראינה.
לאורך השנים טיפחה לה פן יחסים עם מוסקבה, יחסים שכללו מפגש בינה לבין ולדימיר פוטין ב-2017 והלוואה של 9 מיליון אירו שקיבלה מבנק רוסי ב-2014. לאחרונה הודתה כי הפלישה הרוסית לאוקראינה שינתה "חלקית" את עמדותיה בנוגע לפוטין ואמרה כי הנשיא הרוסי "טועה". היא הצהירה כי היא תומכת בעם האוקראיני, וכי יש לקדם בברכה פליטים מרוסיה המגיעים לצרפת.
מחוץ למסיבת העיתונאים בפריז התקיימה הפגנה נגד לה פן. המפגינים הניפו שלטים עם תמונה מהמפגש בין פוטין ללה פן ב-2017 בקרמלין. "מרין לה פן: חברה של פושע מלחמה", נכתב בשלט. מפגינה שהניפה את השלט התפרצה לאולם שבו נערכה מסיבת העיתונאים, והורחקה מהמקום.
בתקופה שבה ביקרה לה פן בקרמלין היא הביעה הערכה גדולה לנשיא רוסיה. לה פן הצהירה שהיא ופוטין חולקים ערכים משותפים ושהשניים, יחד עם נשיא ארה"ב דאז דונלד טראמפ, מבשרים על "סדר עולמי חדש". כאמור, מתחילת המלחמה באוקראינה שינתה לה פן את עמדתה על פוטין.
לה פן התייחסה היום למדיניות החוץ העתידית שלה, בהנחה שתיבחר לנשיאה, ואמרה שברגע שמלחמת רוסיה-אוקראינה תסתיים, והצדדים יחתמו על הסכם שלום, היא תקרא ליישום "התקרבות אסטרטגית בין נאט"ו לרוסיה". מוסקבה, נזכיר, רואה בברית הצבאית את האיום הביטחוני הגדול ביותר עליה - ולפני שפלשה לאוקראינה דרשה מנאט"ו להתחייב שאוקראינה לעולם לא תצורף לברית הצבאית. לה פן אמרה היום ששיפור היחסים עם רוסיה ימנע ממוסקבה להמשיך לטפח את הברית עם סין. "מדובר באינטרס של צרפת ואירופה, אבל לדעתי גם של ארה"ב", הדגישה. "אנחנו חייבים לשאול מהו תפקידה של הברית אחרי שברית ורשה הגיעה לסופה", אמרה לה פן, בהתייחסות לברית הצבאית שאותה הנהיגה ברית המועצות. ברית ורשה התפרקה ב-1991.
המועמדת בסיבוב השני של הבחירות בצרפת הצהירה שבכוונתה לחזור על המהלך שהיה בשנת 1966, אז פרשה פריז מהפיקוד הצבאי המשותף של נאט"ו – גוף מרכזי בברית הצפון-אטלנטית. צרפת, שסירבה ב-2003 להצטרף לכוחות בהובלת ארה"ב שפלשו לעיראק, חזרה לפיקוד הצבאי המשותף של נאט"ו בשנת 2009. לה פן הצהירה היום שתחת הנהגתה כנשיאת צרפת "הכוחות שלנו לא יהיו בפיקוד הצבאי המשותף של נאט"ו, או בפיקוד אירופי עתידי". היא הדגישה שלמרות זאת צרפת תמשיך לכבד את סעיף 5 של אמנת נאט"ו, שקובע כי כל התקפה על אחת מחברות הברית תיחשב להתקפה על הברית כולה, כך שמדינות הברית יתגייסו לסייע לה במלחמתה.
מנהיגת הימין הקיצוני בצרפת ידועה בהתנגדותה לאיחוד האירופי, ונחשבת לאירו-סקפטית - שתומכת בהגבלת המעורבות של בריסל במדינות האיחוד. לה פן ציינה שלמרות זאת היא לא מעוניינת ב-Frexit (פרישה של צרפת מהאיחוד, על משקל ה-Brexit של בריטניה). "אף אחד לא נגד אירופה. אני לא אפסיק את התשלומים של צרפת לאיחוד האירופי, אבל רוצה להקטין אותם".
לה פן אמרה שהתחזיות בצרפת שהזהירו שה"ברקזיט" יהיה "אסון לאנגלים" לא התממשו. "הבריטים נפטרו מהבירוקרטיה של בריסל, שאותה הם לא יכלו לסבול, כדי לקדם את הפרויקט השאפתני של 'בריטניה הגלובלית'. זה לא הפרויקט שלנו. אנחנו רוצים לשנות את האיחוד האירופי מבפנים".
יריבתו של מקרון אמרה שהיא רוצה לשמור על קשר הדוק עם גרמניה, אך ציינה שישנם פערים אסטרטגיים בין המדינות, ושבכוונתה לשים סוף ליוזמות הצבאיות המשותפות שלהן. "אני אמשיך בתהליך הפיוס, מבלי ללכת לפי מודל מקרון-מרקל, של עיוורון צרפתי כלפי ברלין", אמרה.
לה פן התחייבה שבכהונתה כנשיאה צרפת לא תפרוש מהסכם האקלים שנחתם בפריז ב-2015, אך ציינה שמשבר האקלים לא נמצא בראש סדר העדיפויות של מדיניות החוץ שלה.