שר התקשורת שלמה קרעי (הליכוד) אישר היום כי הוא "עובד באופן פעיל" לקידום הדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה, כפי שנחשף ב-ynet בשבוע שעבר. לדבריו, "13 שרים כבר חתמו על המכתב לקיים דיון בממשלה ולהתחיל בתהליך הדחת היועמ"שית". לדבריו, היועצת המשפטית "פועלת באופן פוליטי ופוגעת ביכולת הממשלה לממש את מדיניותה".
בריאיון ל"כיכר השבת" התייחס השר לחשש שבג"ץ יוציא את נתניהו לנבצרות: "זה לא עומד על הפרק. אם זה יקרה, לא נתייחס לזה, אז בג"ץ יגיד, 'אין לו סמכות'".
קרעי מתח ביקורת על התנהלותה של בהרב-מיארה גם בהקשרים אישיים, וטען כי נמנע ממנו ייצוג משפטי ראוי בבית המשפט במקרה שנגע למינויו כממלא מקום יו"ר הרשות השנייה. הוא ציין כי השופט נעם סולברג ביקר את עמדת היועמ"שית ואף קבע כי פרשנותו של קרעי נכונה.
בנוגע לחשש שהיועמ"שית תוציא את ראש הממשלה לנבצרות, קרעי ביטל את האפשרות הזו וטען כי מדובר במהלך בלתי דמוקרטי: "אין דבר כזה באף מדינה דמוקרטית שפקיד מוציא ראש ממשלה לנבצרות כי המהלכים שלו לא מוצאים חן בעיניו". הוא הוסיף כי גם אם בג"ץ יתערב בהחלטת הממשלה להדיח את היועמ"שית, אין לכך בסיס חוקי. לדבריו, סמכות ההחלטה על ראש ממשלה נתונה בידי הכנסת או הציבור בלבד. "לא נתייחס לזה", הדגיש.
בשבוע שעבר פרסמנו כי קרעי החל במהלך של החתמת שרי הממשלה על מסמך שמיועד למזכיר הממשלה יוסי פוקס, ובו דרישה לקיים דיון בממשלה על הדחת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה.
לכאורה, שר המשפטים יריב לוין יכול גם הוא להוביל מהלך שכזה, ללא השרים, אולם היוזמה להחתמתם נועדה לאותת ללוין שיש לו גיבוי ליוזמה ולעודד אותו לפעול בסוגיה הרגישה, בייחוד לראש הממשלה בנימין נתניהו. במכתב שניסח השר קרעי בשבוע שעבר, ועליו מבקש להחתים את השרים, הוא מתייחס לכך שבין בהרב-מיארה לחברי הממשלה שורר "חוסר אמון מוחלט".
הוא ציין במסמך את המלצת ועדת אגרנט, ועדת החקירה הממלכתית שהוקמה לאחר מלחמת יום הכיפורים, שלפיה אם הממשלה לא מצליחה לעבוד באופן יעיל עם היועץ המשפטי - הדבר יכול להוות עילה להדחה.
בשיחות שניהל קרעי עם השרים, כדי לרתום אותם ליוזמה, אמר כי בהרב-מיארה "תוקעת יוזמות ומסכלת מדיניות ממשלה", ולכן הוא מבקש להעלות את הנושא של פניית הממשלה לוועדת האיתור.
בשבוע שעבר פורסם ב-ynet כי למרות מורכבות המהלך, נתניהו כבר לא שולל את הדחתה של בהרב-מיארה. אם בעבר הנושא כלל לא עלה על השולחן, כעת הוא מאפשר לשרים לעסוק בו בצורה יותר אינטנסיבית, חרף ניגוד העניינים שבו הוא שורר. למרות הקריאות לפטרה, בקואליציה מעריכים שראש הממשלה חושש להתחיל בהדחה, שכן הוא עשוי להיבלם על-ידי בג"ץ.