הטלוויזיה הסורית דיווחה הלילה (בין שני לשלישי) על תקיפה ישראלית בנמל התעופה בעיר חלב שגרמה להדי פיצוצים חזקים שנשמעו באזור. לפי גורם צבאי סורי שצוטט בדיווח, נמל התעופה הושבת עקב נזקים שנגרמו בתקיפה למסלול ההמראה היחיד בנמל. עוד דווח כי בשלב זה לא ידוע על נפגעים מהתקיפה. לפי הודעת רשות התעופה האזרחית של סוריה, מסלול ההמראה אכן נסגר, אך בשל עבודות במקום. עם זאת, לרוב אחרי תקיפות בנמל התעופה יוצאות הודעות דומות מהרשות.
כבר לפני שבועיים, ישראל הזהירה שאיראן מתכננת להסוות משלוחי אמל"ח שיעברו דרך נמל התעופה בחלב כמשלוחים הומניטריים לאזורים שנפגעו מרעידות האדמה הקטלניות שהכו בטורקיה לפני כחודש. ישראל גם הודיעה שלא תהסס לתקוף משלוחים כאלה. לפי הדיווח בטלוויזיה הסורית, התקיפה שהתרחשה בשעה 1:07 כוונה נגד יעד בתוך נמל התעופה.
התקיפה הלילית היא התקיפה השנייה שמיוחסת לישראל בסוריה מאז רעידת האדמה שגבתה אלפי קורבנות בשטחה. לפי סוכנות הידיעות הסורית הרשמית, התקיפה הקודמת התרחשה לפני כשבועיים וחצי בשכונת כפר סוסא דמשק, שבה דווח בעבר על נוכחות איראנית. לפי מקור צבאי סורי בתקיפה נהרגו חמישה בני אדם ו-15 נוספים נפצעו. עם זאת, גורמי אופוזיציה סוריים ומקורות מזרח תיכוניים מהימנים אחרים אמרו כי טיל נ"מ סורי, ששוגר לעבר המטוסים התוקפים, הוא שהתפוצץ בשכונה וגרם לנזק לבניינים.
אותם מקורות קבעו ששכונת כפר סוסא לא הותקפה כלל, אלא מטרות במחוז סווידא שבהר הדרוזים ומתקנים המשמשים את משמרות המהפכה והמיליציות האיראניות מדרום לדמשק. גם בעבר, הן בסוריה והן בתקיפות רוסיות באוקראינה, התפוצצו טילי נ"מ ששוגרו לעבר מטוסים על בתים, וגרמו לנזק ולנפגעים.
פרשננו לענייני ביטחון, רון בן ישי, ציין כי התקיפה הקודמת - אם התבצעה על ידי ישראל - הגיעה כתגובה לתקיפת מכלית שנמצאת בבעלות חלקית של המיליארדר הישראלי אייל עופר על ידי האיראנים. יממה לפני המתקפה בדמשק, רשת BBC בשפה הפרסית דיווחה על תקיפת מכלית הנפט של חברת הספנות "זודיאק" בידי כלי שיט ומל"טים מתאבדים של משמרות המהפכה במפרץ הפרסי.
התקיפה הלילה מגיעה ברקע הודעתם של 37 טייסים במילואים בטייסת הקרב 69 כי לא יתייצבו לאימונים במחאה על המהפכה המשפטית. טייסת 69 נחשבת לטייסת מהחשובות בחיל, שמובילה את התקיפות בסוריה במסגרת המב"מ (המערכה שבין המלחמות), ומבצעים נוספים. אנשיה השתתפו בין השאר בתקיפת הכור הגרעיני בסוריה. בכירים בצה"ל אמרו כי מדובר באירוע חמור ביותר. לדבריהם, לא ייתכן שטייס יבחר לאיזה סוג מילואים הוא מתייצב. בצה"ל חוששים שהם יאבדו כשירות לטיסה מבצעית.
חוץ מהטייסים, אנשי מילואים מיחידות רבות כבר הודיעו כי יתקשו לשרת אם המהפכה המשפטית תעבור. ביום שישי האחרון, 130 קצינים ולוחמים במילואים של יחידת יהל"ם (יחידה הנדסית למשימות מיוחדות) שלחו מכתב לשר הביטחון יואב גלנט עם אזהרה מפני עזיבה אפשרית של שירות המילואים. יוצאי יהל"ם הצטרפו ליוצאי יחידות נוספות כמו 669, שלדג, מערך המבצעים המיוחדים של אגף המודיעין, יחידת 8200 ומערך הבקרה והשליטה בחיל האוויר.
מחאת המילואים הגיעה גם ל"ניו יורק טיימס", שציטט הלילה גורמים בכירים צבא שציינו כי הם הכי מודאגים מחוסר השקט בחיל האוויר, ומהכעס של הטייסים במילואים על תוכניות הממשלה. אותם גורמים אמרו כי הטייסים דואגים שיבקשו מהם לבצע פקודות בלתי-חוקיות ושהמגבלות על מערכת המשפט יחזקו קריאות להעמיד אותם לדין בבית הדין הפלילי הבין-לאומי. לפי הידיעה ב"ניו יורק טיימס, טייסי המילואים מובילים פעמים רבות את התקיפות בעזה ובסוריה, והם צפויים להיות מעורבים בכל מתקפה פוטנציאלית על מתקני הגרעין באיראן.