עד לאחרונה, באתר משרד החוץ הנורבגי הופיעה כוכבית לצד אזכור של ירושלים, ובה היה כתוב במפורש שנורבגיה אינה מכירה בעיר כבירת ישראל. אולם, בעקבות פעילות של הארגון הנורבגי הפרו-ישראלי "MIFF", המצב הזה השתנה.
ארגון הידידות לישראל, שבו חברים 11 אלף בני אדם, החליט לאתגר את משרד החוץ באוסלו באמצעות מכתב שהעלה שאלות בנוגע למעמד של ערי בירה שונות בעולם. במכתב, נשאל משרד החוץ הנורבגי באילו נסיבות המדינה מכירה בכך שמדינה שינתה את עיר הבירה שלה, ובאילו נסיבות הכירה בעבר בערי בירה שהוקמו במהלך המאה הקודמת, בהן קנברה בירת אוסטריה וברזיליה בירת ברזיל.
משרד החוץ הנורבגי השיב למכתב, וציין כי כל מדינה בוחרת לעצמה את הבירה וזה לא עניינה של נורבגיה להחליט עבורה. לאחר קבלת התשובה, פנו שוב נציגי הארגון למשרד החוץ הנורבגי ושאלו מדוע באתר של המשרד מצוין שהמדינה אינה מכירה בבחירתה של ישראל להגדיר את ירושלים כבירתה. משרד החוץ קיבל את הטענה - והכוכבית בוטלה. כעת, באתר כתוב שירושלים היא בירת ישראל, שהוכרזה ככזו על ידה בשנת 1949.
על אף השינוי, ההכרה בירושלים כבירת ישראל עדיין מסויגת באתר, ומצוין בו כי שגרירות נורבגיה בישראל ממוקמת בתל אביב. עוד נוסף אזכור להחלטת מועצת הביטחון של האו"ם מספר 478 שקבעה כי החלטת ישראל להכיר בירושלים כבירתה אינה חוקית - אך באתר לא מפורטת מהות ההחלטה. משפט נוסף שמופיע כעת באתר ומטרתו גם כן לסייג את ההכרה בירושלים הוא: "נושאים שנוגעים למעמד הקבע נתונים למשא ומתן בהתאם להסכם אוסלו".
הארגון לא הסתפק בשינוי הסטטוס של ירושלים באתר, והחליט לאתגר את משרד החוץ הנורבגי בשאלה נוספת - כיצד שייתכן שאתר משרד החוץ מציין את פלסטין כמדינה בשעה שנורבגיה לא הכירה בה ככזו? בעקבות פניית הארגון, משרד החוץ הוסיף באתר שלו ציון לכך ש"נורבגיה לא הכירה בפלסטין כמדינה".
מנכ"ל "MIFF" קונרד מירלנד בירך על השינוי באתר, ואמר כי סוף סוף נורבגיה אינה מתייחסת לישראל בצורה שונה ממדינות אחרות. "השינויים האלה חשובים והטקסט המעודכן נכון, אך המטרה ארוכת הטווח שלנו היא לראות את שגרירות נורבגיה עוברת לבירת ישראל", אמר מירלנד.