במלאת שנה להסכמי אברהם, שגרירות איחוד האמירויות בישראל עלתה היום (שלישי) בקמפיין שילוט חוצות עם המסר "שלום למען עתיד ילדינו". נהגים שנסעו הבוקר בנתיבי איילון יכלו לראות את שלטי החוצות בצדי הכביש, אך גם בכניסה לירושלים נתלה שלט ענקי - למרות המחלוקת עם ישראל על חלוקת העיר. ספק אם הדבר היה מתוכנן, אך השילוט נתלה על רקע ההתחממות המחודשת בעיר - אחרי שני פיגועים שהיו בה בימים האחרונים, לצד עימותים בין ערבים לכוחות הביטחון.
הקמפיין, שאינו מובן מאליו, מעיד על הרצינות של איחוד האמירויות בכל הנוגע להסכם השלום ומחויבות המדינה אליו. שר החוץ יאיר לפיד הדהד את הקמפיין של האמירויות, וכתב: "למען העתיד. למען ילדינו".
לצד הקמפיין של האמירויות, שגריר בחריין בישראל חאלד יוסוף אל ג'אלמה הגיש היום את כתב האמנה שלו לנשיא יצחק הרצוג. כתב האמנה הוא מכתב רשמי מראש מדינה אחד לאחר, שמודיע על מינוי שגריר או נציג דיפלומטי - ונהוג למסור אותו בטקס מיוחד, שמבשר על כניסת המינוי לתוקף. במהלך הטקס בבית הנשיא ניגנה תזמורת צה"ל את המנון בחריין. אגב, מיד אחרי החגים ייצא לפיד למנאמה, בירת בחריין, כדי לחנוך את השגרירות הישראלית שם.
בדרכו לפגישה עם הרצוג כתב אל ג'אלמה בטוויטר: "איזה צירוף מקרים נפלא שהאירוע הזה מציין את יום השנה הראשון להסכמי אברהם. אני כל כך גאה שעשינו את הצעד האמיץ הזה בשנה שעברה כדי לעבוד יד ביד למען שלום, ביטחון ויציבות בעולם".
בנוסף, היום התקיים כנס מדעי משותף לישראל ולאיחוד האמירויות, שהיה הראשון מסוגו. ההסכם בין המדינות בתחום המדע היה בין הראשונים שנחתמו ביניהן, כשמטרתו לייצר שיתופי פעולה קונקרטיים ולהפגיש בין קהילת המדעים והחוקרים בישראל ובאיחוד האמירויות. שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה, אורית פרקש-הכהן, הובילה את הטקס לצד שרת הטכנולוגיות המתקדמות של איחוד האמירויות, שרה אל-אמירי. בכנס השתתפו חוקרים, חוקרות ואנשי תעשייה משתי המדינות בפאנלים שונים.
לדברי פרקש-הכהן, "ממשלות חותמות על הסכמים אבל אנשים הם שעושים את השלום. אני מקווה שההיכרויות החשובות מהכנס היום יובילו לשיתופי פעולה חשובים לכלכלות שתי המדינות ולאיזור כולו".
שגריר ישראל בארה"ב ובאו"ם גלעד ארדן קיים אמש אירוע לציון שנה להסכמי אברהם בין ישראל לאיחוד האמירויות ובחריין, ואמר כי "אולי אפילו הפלסטינים, שרואים את יתרונות השלום והשגשוג שהוא מביא, יראו סוף סוף הסכמים אלה כהזדמנות ולא כאיום".
הכינוס התקיים במוזיאון למורשת יהודית בניו יורק בשיתוף שגרירת האמירויות באו"ם לאנה נוסייבה, שגריר בחריין באו"ם ג'מאל אל רוואי ושגריר מרוקו באו"ם עומאר הילאלי ושגרירת ארה"ב באו"ם לינדה תומאס גרינפילד. השתתפו בו כ-70 שגרירי מדינות באו"ם, ונשאו דברים חמשת השגרירים. בין השגרירים שנכחו באירוע גם שגריר עומאן – מדינה שאינה מקיימת קשרים דיפלומטיים עם ישראל.