ההיסטוריה נמצאת אצלכם בבית - ואתם לא תמיד מודעים לכך. זו המסקנה מהסיפור הבא, שהגיבורה שלו היא שושנה לוי קמפוס בת ה-94, תושבת ירושלים. הכל התחיל כאשר דינה רוט מארכיון יד בן צבי, שאוסף תמונות מיוחדות שצולמו מאז קום המדינה ולא הוצגו בפומבי, הגיעה לביתה של שושנה כדי לשמוע את סיפור חייה.
ויש מאחוריה סיפור: שושנה עלתה מגרמניה ב-1937 היישר לירושלים. כעשר שנים לאחר מכן, ניצלה בנס בפיצוץ התופת במלון המלך דוד שבוצע על ידי האצ"ל, נגד הבריטים ששלטו אז בארץ ישראל. במלחמת העצמאות היא חוותה את המצור הקשה על העיר שלווה ברעב, צמא ופחד. לימים היא נישאה ליצחק והם הקימו משפחה.
בשנת 1967, מיד לאחר סיומה של מלחמת ששת הימים, היא יצאה לרחובות עם המצלמה שלה וצילמה כל מה שנראה לה מיוחד. נציגת יד בן צבי שוחחה עם שושנה ועיינה בתמונותיה. בתוך כך רוט הבחינה במספר קופסאות שנחו בארונית צדדית וביקשה משושנה רשות להציץ בהן לעיניה נגלו עשרות תמונות היסטוריות, חלקן נדירות.
המיוחדות ביותר היו של מעין מצעד ניצחון שהתקיים בירושלים בתום המלחמה בלי הודעה מוקדמת לציבור - אירוע שכמעט ולא תועד. השיירה כללה כלי רכב משוריינים, ג'יפים וכלי נשק שנלקחו שלל מהצבאות של ירדן ושל סוריה. על אחד מהם נכתב: "דמשק - ירושלים, שלום לעם ישראל". המצעד המאולתר התקיים במשך שעתיים לקול תשואות האנשים שהבחינו בו ויצאו להריע. עיתון הצופה דיווח אז כי תלמידים שהיו ברחובות השליכו לעבר החיילים סוכריות, ביסקוויטים וסיגריות.
התמונות נמצאו בעיתוי מושלם, קרוב מאוד לתאריך המציין 54 שנים למלחמת ששת הימים, שפרצה ב-5 ביוני 1967. ביד בן צבי אמרו כי מדובר בתמונות נדירות ויקרות ערך מבחינה היסטורית. עוד נמצאו בביתה של שושנה תמונות של שכונת ממילא, שהייתה עד המלחמה שכונת קו תפר שעליה השקיפו חיילי הליגיון הירדני מהעיר העתיקה וכן צילומים של הכותל ושל שער המוגרבים, מזווית פחות מוכרת.
שושנה החליטה למסור את אוסף התמונות לארכיון יד בן צבי במסגרת מיזם "נשארים בתמונה" שבו נקראים תושבי המדינה להעביר לארכיון תמונות נדירות כגון אלה כדי שהציבור הרחב יוכל לצפות בהן באתר של הארכיון. פרויקט איסוף התמונות ושימורן נקרא "ישראל נגלית לעין".
שושנה הנרגשת סיכמה את פגישתה עם נציגת יד בן צבי ואמרה: "זו הייתה חוויה משמעותית שהחזירה אותי שנים אחורה לזכרונות ילדות ונעורים, ולחיי בירושלים". מיד בן צבי נמסר כי הם קוראים לציבור "לפשפש בבוידעם", לחפש תמונות מיוחדות, להעלות אותן ברשת או למסור להם אותן: "במקום שהאוצר הזה יעלה אבק בארון מסרו אותו כדי שכולם יוכלו ליהנות".