בית המשפט המחוזי בירושלים גזר הבוקר (ראשון) מאסר עולם ו-20 שנות מאסר על ערפאת רפאעיה, המחבל שהורשע בחודש שעבר ברציחתה של אורי אנסבכר כמעשה טרור ביער עין יעל שבעיר, וכן באונס ובכניסה שלא כדין לישראל. בריאיון לאולפן ynet התייחסה אימה של אנסבכר, נעאה, לגזר הדין ואמרה: "זו תחושת הקלה, מלחמת אור בחושך, אבל המלחמה עדיין לא הסתיימה".
בפתח הדיון אמר ראש הרכב השופטים, השופט רפי כרמל: "מעשיו הביאו חורבן למשפחתה. מדובר ברוע שאין לו מקום בעולמנו. שירת חייה של אורי הסתיימה בצעקה. עשתה רק טוב לזולת לעומת הנאשם שנטל חיים בדרך אכזרית".
השופט הוסיף כי "במהלך הטיעונים נשמעה טענתה של נעאה, אמה של אורי. היא ביטאה את הכאב שלא מרפה ממנה ומיתר בני המשפחה. לתוצאות המעשים שעשה הנאשם השפעה מתמשכת על בני המשפחה והיא לא מצליחה לתפקד. ילדה של אור, אמת , אהבה ורצון לטוב בעולם. אורי כתבה שירים שמראים את האופי שלה".
מאחר שמתקיימות נסיבות מחמירות, אמר השופט כרמל כי יש לגזור על הנאשם את העונש המרבי. בנוסף גזר עליו בית המשפט עונש של עשרה חודשי מאסר נוספים בגין כניסה לישראל שלא באישור, ארבעה מתוכם בעקבות עונש מאסר על תנאי שהוטל עליו בעבר. מלבד זאת נקבע כי רפאעיה ישלם למשפחתה של אנסבכר 250 אלף שקלים ועוד 75 אלף שקלים לכל אחד מהוריה, אחיותיה ואחיה.
אנסבכר, תושבת תקוע בת 19, שירתה כבת שירות לאומי במרכז "יעלים" לילדים ונוער בסיכון בירושלים. בבוקר 7 בפברואר 2019 היא יצאה אל היער הסמוך. למקום הגיע רפאעיה כשברשותו סכין, ובכתב האישום שהוגש במרץ 2019, נטען: "הנאשם הבחין באנסבכר והחליט להורגה בשל היותה יהודייה. רפאעיה תקף את אורי ז"ל באלימות קשה ובאכזריות". היא נאבקה בו אך הוא דקר אותה מספר רב של פעמים בכל חלקי גופה.
במהלך המשפט אמר סנגורו של רפאעיה, עו"ד ריאד סואעד כי הוא מודה שגרם למותה של אנסבכר ושקיים עמה יחסי מין בניגוד לרצונה. הוא ציין בפני השופט כי ניהל שיחות רבות עם מרשו, ויחד הם הגיעו להסכמה בנוגע להודאתו. אולם בדצמבר 2019 כשהגיע תורו של הנאשם להודות - הוא שתק. בעודו ישוב בתא זכוכית הוא בהה באוויר ורק ביקש אישור לקיים שיחת טלפון. ביוני 2020 הוא הודה ברצח לאחר שבית המשפט אישר לו לשוחח עם אמו.
לפי האישום, הראיות נגד רפאעיה כוללות בין היתר זיהוי DNA שלו בזירת הרצח, איתור הסכין שבה בוצע הרצח במקום מחבואו ועליה דמה של המנוחה, כרטיס הסלולרי של אנסבכר שנמצא בנרתיק של הנאשם, וטלפון סלולרי של המנוחה בתוך בור מים סמוך. עוד נטען כי רפאעיה ידע פרטים מוכמנים על הרצח כמו העובדה שאנסבכר הגיעה למקום עם אוזניות ונייר כתיבה.
רפאעיה, שהתגורר בשכונת אבו סנינה בחברון, הוא שוהה בלתי חוקי שחיפש כנראה עבודה בישראל ולמשפחתו זיהוי מובהק עם חמאס. הוא היה מוכר למערכת הביטחון, ובעבר ריצה עונש מאסר בכלא בישראל על עבירות טרור ברף הנמוך, ובכללן הפצת דברי הסתה. בחודש אפריל 2019 הרס צה"ל את ביתו.
נשיאת ארגון שורת הדין, עו"ד ניצנה דרשן-לייטנר, המייצגת את משפחת אנסבכר בתביעות האזרחיות, מסרה אחרי הדיון כי "לאחר פסק הדין הצודק והמטלטל כנגד המחבל שפעל באכזריות אין קץ, אנו נגיש תביעת נזיקין כנגד ערפאת רפאעיה על מנת לעקל את הקצבה החודשית שהוא מקבל מהרשות הפלסטינית. אנו נאלץ אותו ואת הרשות שתומכת במעשה הרצח שלו לשלם מחיר יקר על מעשיהם".