דונלד טראמפ ממשיך לסרב להודות בהפסד, אבל נשיא ארצות הברית הנבחר ג'ו ביידן כבר פועל לאיוש התפקידים הבכירים בממשלו. ביידן צפוי לעשות היסטוריה ולמנות לראשונה אישה שתוביל את הפנטגון, והמועמדת המובילה לנפץ את אחת מתקרות הזכוכית שנותרו בצמרת האמריקנית ולהתמנות לשרת ההגנה היא מישל פלורנוי.
בארבע השנים האחרונות כיהנו לא פחות מחמישה גברים בתפקיד שר ההגנה של דונלד טראמפ. האחרון שבהם היה מארק אספר, שפוטר בשבוע שעבר על רקע התנגדותו לנסיגת כוחות אמריקניים ולשימוש בצבא לדיכוי מחאות אזרחיות. אם אכן תמונה, פלורנוי תצטרך להתמודד כנראה עם צמצום מסיבי בתקציבי הפנטגון, ועם מעורבות אפשרית של הצבא בהפצת החיסון לקורונה.
הדמוקרטים רוצים כבר שנים למנות אישה לתפקיד שרת ההגנה. פלורנוי הייתה המועמדת המובילה אם הילרי קלינטון הייתה מנצחת בבחירות ב-2016. גם ב-2012, בתחילת הקדנציה השנייה של ברק אובמה, היא הייתה מועמדת לתפקיד.
פלורנוי, בת 59, שירתה בכמה תפקידים בפנטגון, החל משנות התשעים - האחרון שבהם כתת שר ההגנה למדיניות מ-2009 עד 2012. דעותיה המתונות צפויות להבטיח תמיכה גם מצד הרפובליקנים למשרה שנדרש לה אישור הסנאט.
מלבדה הועלו כמה שמות נוספים כמועמדים. בין היתר הוזכרה הסנאטורית מאילינוי תמי דאקוורת', בעבר טייסת מסוקים במשמר הלאומי של צבא ארצות הברית שאיבדה את רגליה כשמסוקה הופל במהלך מלחמת עיראק. לפני שנתיים היא הפכה לסנאטורית הראשונה שילדה במהלך כהונתה. מועמד אופציונלי נוסף הוא ג'ק ריד, שמכהן מאז 1997 כסנאטור מטעם רוד איילנד, וכן ג'יי ג'ונסון, לשעבר מזכיר ביטחון המולדת של אובמה.
בנאום לפני מעט יותר מחצי שנה הבהירה פלורנוי מה צריך להיות בראש סדר העדיפויות של העומד בראש הפנטגון: "הדבר החשוב ביותר הוא לתקן את הרושם שאמריקה כבר לא שותפה אמינה. אבל אני לא חושבת שזה יקרה בין לילה. תידרש עבודה רבה של כמה שנים לשיקום האמון".
היא גם הזהירה משינויים דרמטיים ומידיים: "אחד הדברים המסוכנים אחרי שינוי ממשל, בעיקר אחרי שמתחלפת המפלגה המנצחת, הוא התנכרות לשלטון הקודם. להניח שכל מה שהיה קודם הוא שגוי זה לזרוק את התינוק עם המים".
משרד ההגנה הוא אחד משלושה משרדים בקבינט - יחד עם משרד האוצר והמשרד לאזרחים ותיקים - שמעולם לא עמדה בראשם אישה. לרבים מתוך 28 שרי ההגנה מאז הקמת המשרד ב-1947, כולל שלושה ששירתו בממשל טראמפ (ג'ים מאטיס, אספר ושר ההגנה הנוכחי בפועל כריסטופר מילר) היה ניסיון צבאי. פלורנוי לא שירתה בצבא.
כמו מאטיס ואספר, פלורנוי סבורה שסין היא האתגר המרכזי לעליונות האמריקנית בזירה העולמית. ביולי היא אמרה כי ארצות הברית מאבדת את היתרון הצבאי-טכנולוגי שלה, וששינוי המגמה הזה צריך להיות בראש סדר העדיפויות של הפנטגון.
בנוגע לצפון קוריאה אמרה באוקטובר כי אמנם הפירוז מנשק גרעיני צריך להישאר היעד המרכזי, אבל הבהירה כי "קשה לי לראות" את קים ג'ונג און מסכים לוותר על כל הארסנל הגרעיני שלו, שהוא לדבריה "כרטיס ההישרדות" של המשטר.
היא הזהירה מנטישת המזרח התיכון ובמקום זאת תמכה ב"הגעה לרמות צנועות יותר של נוכחות מתמשכת באזור". לגבי איראן טענה פלורנוי כי יש לשנות את אופן הרתעת האיראנים ולהפסיק את הדפוס הקבוע של משלוח כוחות אמריקנים למפרץ בתגובה לפרובוקציות מצד טהרן, כפי שעשה ממשל טראמפ ב-2019.
במאמר שפרסמה ב-2015 התייחסה פלורנוי לחשיבות של הבנה אישית בין מנהיגי ארצות הברית וישראל - על רקע היחסים המעורערים בין אובמה לראש הממשלה בנימין נתניהו. "כדי להגיע להבנות אסטרטגיות צריך שתהיה הבנה אישית בין שני המנהיגים על כך שאיש מהם לא יפעל באורח שיפגע ביחסים שבין שתי המדינות. נתניהו אינו חייב להסכים למדיניותו של הנשיא אובמה כלפי איראן. עם זאת, הוא צריך להתחייב לרסן את התבטאויותיו בהקשר זה בתקשורת האמריקנית ואת פעילותו בקונגרס".
פלורנוי אמרה אז כי "פוליטיזציה של התמיכה הדו-מפלגתית בישראל תהיה הרת אסון לישראל". מאידך, הוסיפה אז, "הנשיא אובמה אינו חייב להסכים עם מדיניותו של נתניהו בסוגיית ההתנחלויות וכלפי חזון שתי המדינות לשני העמים, אך הוא צריך להפסיק את הביקורת הפומביות על נתניהו בהקשר זה".
בתחילת 2012, כשנתניהו איים בהפצצת איראן, הגיעה פלורנוי לכינוס באוניברסיטת תל-אביב והעניקה ראיונות במאמץ לשכנע את הציבור הישראלי שפעולה מקדימה של ישראל תפגע בהצלחת הסנקציות. היא ניסתה להרגיע ולהבטיח שהפנטגון נקט את כל הפעולות הנדרשות כדי להעניק לאובמה את האופציה להחליט על פעולה צבאית.
בהזדמנות אחרת נשאלה על חילוקי הדעות בין אובמה לנתניהו בנושא האיראני והשיבה שמערכת היחסים בין שתי המדינות היא כמו היחסים בין בני זוג נשואים - לפעמים יש מחלוקות, אבל המחויבות של ארה"ב לישראל בלתי ניתנת לערעור.
ביידן, נזכיר, הכריז עד כה על מינוי אחד בלבד - של יועצו ומקורבו רון קליין לתפקיד ראש הסגל בבית הלבן. קליין היה המינוי הראשון של המועמד הדמוקרטי - ובינתיים האחרון. קליין שימש בעבר כראש הסגל של ביידן כשזה היה סגן הנשיא, ובשנת 2014 מינה אותו ברק אובמה לאחראי על מניעת התפשטות האבולה בארה"ב - משימה דומה במעט לזו שעמה יצטרך להתמודד כעת.
בתוך כך, אתמול תקף בחריפות טראמפ את מי שכיהן כיועץ לביטחון לאומי שלו, ג'ון בולטון. באחד מציוציו הרבים כתב טראמפ כי "בולטון היה אחד האנשים הטיפשים ביותר בממשלה שהיה לי 'העונג' לעבוד איתם. איש משעמם וזועף. הוא לא תרם כלום לביטחון לאומי חוץ מ'היי, בוא נצא למלחמה'. אידיוט אמיתי".