מאפריקה עד טהרן, ומשם לארה"ב: ברחבי העולם נמשכות גם היום (ה') ההפגנות נגד ישראל ובעדה על רקע מבצע "שומר החומות". אחרי שהלילה ניצבו אלה מול אלה תומכי ישראל ותומכי הפלסטינים בכיכר טיימס המפורסמת בניו יורק, בצהריים נאלצה משטרת ניירובי, בירת קניה, לפזר גז מדמיע נגד פעילים פרו-פלסטינים שהפגינו מול שגרירות ישראל בדרישה "לשחרר את פלסטין".
ההפגנות ברחבי העולם, יש לציין, אינן גדולות-למדי: את ההפגנות בעד הפלסטינים במדינות המערב מארגנים על פי רוב ארגונים פרו-פלסטיניים, ובכל הפגנה כזו משתתפים לכל היותר כמה מאות בני אדם, ובערים גדולות – אלפים בודדים. עם זאת, ההפגנות הללו מתאפיינות בזעם רב, ושלשום בלילה הן כבר גלשו לעימותים פיזיים בין תומכי ישראל ומתנגדיה בניו יורק.
הפגנות למען ישראל בארה"ב נערכו אמש לא רק בכיכר טיימס, אלא גם בלוס אנג'לס שבקליפורניה. את ההפגנות ארגן ארגון הקהילה הישראלית-אמריקנית IAC. מנגד נערכה הפגנה גדולה יחסית של תומכי הפלסטינים מול הקונסוליה הישראלית בשיקגו, אילינוי. בחלק מההפגנות, במיוחד בניו יורק, נראו חרדים קיצונים המתנגדים לציונות נושאים דגלי פלסטין ומניפים כרזות עם כיתובים כגון "יהודים ברחבי העולם מגנים את האכזריות הקטלנית הישראלית" ו"הציונים הציתו את האש".
בקניה, כאמור, נאלצו היום שוטרים להשתמש בגז מדמיע כדי לפזר קהל של יותר מ-200 מפגינים אשר מחו על הפצצות ישראל בעזה. כמה מפגינים נעצרו. ההפגנה החלה אחרי תפילות עיד אל-פיטר במסגד, והמפגינים הניפו דגלי פלסטין וכרזות עם כיתובים כגון "אנשי קניה עומדים לצד פלסטין" ו"חירותנו אינה שלמה בלי חופש לפלסטין – נלסון מנדלה".
המפגין ריאן שייח אמר: "אני ניצב לצד אחיי ואחיותיי בפלסטין, ואני מתפלל יום ולילה שהם יזכו לשלום". מפגין אחר, בוניפצ'ה מוונגי, האשים: "ישראל היא מדינת האפרטהייד האחרונה בעולם. האפרטהייד בדרום אפריקה לא היה נופל אם העולם לא היה מפעיל לחץ. השתיקה שלנו נותנת צידוק למה שישראל עושה".
הפגנות נגד ישראל נמשכו היום גם בטורקיה. סגן נשיא טורקיה, פואט אוקטאי, מתח הבוקר ביקורת על מעצמות העולם בטענה שהן מסתפקות לכל היותר בגינויים לישראל ואינן פועלות כדי לעצור אותה. הוא אמר כי למוסלמים יש אחריות לפעול, והאשים כי במדינות האיסלאם יש מי שאינם מביעים עמדה ברורה נגד ישראל ואינם מפגינים אחדות מולה.
הפגנות נגד ישראל נערכו בימים האחרונים גם בכמה ערים גרמניות, בהן ברלין, המבורג והאנובר, והיום האשימה המועצה המרכזית של יהודי גרמניה כי בעיר גלזנקירשן גלשה הפגנה כזו ל"אנטישמיות טהורה". בסרטון וידאו שפרסמה המועצה בטוויטר נראים עשרות מפגינים מניפים דגלי פלסטין וטורקיה וקוראים קריאות גזעניות נגד יהודים: "שנאת יהודים באמצע גלזנקירשן, מול בית כנסת", כתבה המועצה. "הזמנים שבהם יהודים סופגים קללות באמצע הרחוב צריכים היו להיגמר".
לפי דיווחים, לפחות שני בתי כנסת הותקפו במהלך ההפגנות נגד ישראל בגרמניה בימים האחרונים, וכמה דגלי ישראל נקרעו ונשרפו. ממשלת גרמניה גינתה שוב ושוב במהלך השבוע התקפות אנטישמיות ואנטי-ישראליות, והדגישה כי מבַצעיהן חייבים להימצא ולעמוד לדין. שר החוץ הגרמני הייקו מאס הצהיר היום: "חייבים לגלות אפס סובלנות כלפי התקפה של בתי כנסת במדינה שלנו. כולנו נקראים להבהיר היטב שלא נקבל מצב שבו יהודים בגרמניה יסומנו כאחראים לאירועים במזרח התיכון – לא ברחובות ולא ברשתות החברתיות".
ההפגנה בגלזנקירשן:
בימים האחרונים הציבו ערים שונות בגרמניה את דגלי ישראל לפני בנייני העירייה שלהן כדי לציין את יום השנה לכינון היחסים הרשמיים בין גרמניה לישראל, ב-12 במאי 1965, וכמה מהערים הללו דיווחו שהדגלים האלה נקרעו ונשרפו. דגל אחד כזה נקרע ונשרף מול בניין העירייה של סולינגן, ושני דגלי ישראל נקרעו אתמול בלילה בברלין.
שלשום עצרה משטרת גרמניה 13 בני אדם ליד בית כנסת בעיר מינסטר שבמערב גרמניה אחרי שדגל ישראל נשרף שם. בעיר בון דווח שכמה בני אדם השחיתו את הכניסה לבית כנסת באבנים, והחוקרים מצאו גם דגל שרוף. בדיסלדורף הסמוכה שרף אדם כלשהו פח זבל על אנדרטה לזכר בית כנסת שניצב שם בעבר.
בעקבות האירועים, כמה ערים ומדינות מחוז בגרמניה הגבירו בימים האחרונים את האבטחה סביב מוסדות יהודיים. הערב הזהירו הרשויות הגרמניות כי הן מעריכות שיפרצו מחאות נוספות מצד פלסטינים החיים בגרמניה ומצד תנועות שמאל מקומיות.
בצד כל אלה, אתמול נערכה בברלין הפגנה פרו-ישראלית של כ-100 בני אדם מול שער ברנדנבורג. הם הניפו דגלי ישראל וכרזה שעליה נכתב: "אנחנו עומדים לצד ישראל – עכשיו ולתמיד".