צה"ל פרסם תיעוד ראשון של מטוסיו המלווים מפציצים אמריקניים בשמי ישראל: מטוסי קרב של מסוג F-15 ("בז") ליוו היום (ראשון) שני מפציצים אמריקניים מדגם B-52 מעל שמי ישראל. מצה"ל נמסר כי "טיסה זו הנה נדבך נוסף בשיתוף הפעולה האסטרטגי עם הכוחות האמריקניים, שמהווה אבן יסוד בשמירה על ביטחון שמי מדינת ישראל והמזרח התיכון".
המפציצים הגיעו לאזור כשהם בגובה 25 אלף רגל ומלווים על ידי מטוסי קרב בריטיים מסוג יורופייטר טייפון של חיל האוויר המלכותי. אלה ליוו אותם מבסיס חיל האוויר אקרוטירי בקפריסין. לקראת השעה 7:00 בבוקר נכנסו מפציצי B-52 למרחב האווירי של מדינת ישראל ועם חזרת מטוסי הקרב הבריטיים הם לוו על ידי מטוסי קרב של חיל האוויר הישראלי.
חלק מתנועת המטוסים נקלטה היטב על ידי תוכנות מעקב אחרי מטוסים באוויר ועוררה עניין רב בקרב חובבי תעופה בישראל ובעולם. טיסת המפציצים עם מטוסי הקרב הישראלים נמשכה כשבע דקות. לקראת השעה 13:00 שוב חלפו המפציצים מעל ישראל בחזרה מהמפרץ הפרסי לכיון מערב, לארצות הברית.
גם פיקוד המרכז האמריקני, שבתחום שיפוטו אזור המזרח התיכון, פרסם הודעה בדבר הגעת המפציצים לאזור. "שני מפציצים מסוג B-52 ערכו טיסת סיור רב לאומית באזור המזרח התיכון כדי לייצר הרתעה ולהבטיח לשותפותיה הצבאיות של ארצות הברית ולבעלות בריתה כי היא מחויבת לביטחון האזור. כמה מדינות בעלות ברית של ארצות הברית ליוו את המפציצים בנקודות שונות לאורך הטיסה, ובהן ישראל, סעודיה וקטאר", נכתב בהודעה.
כמו כן נכתב כי "חיל האוויר של ארצות הברית מזיז את מטוסיו ואנשיו לתוך האזור שבאחריות פיקוד המרכז, מתוכו וסביבו, כדי להתאים לדרישות של המשימות שלפניו וכדי להתאמן עם שותפים אזוריים, ולדגיש את החשיבות של היחסים האסטרטגיים". לפי ההודעה, מדובר בטיסה רביעית של המפציצים באזור בשנה הנוכחית.
המפציצים עוברים מעל ישראל בפעם השישית בחודשים האחרונים. בדצמבר האחרון חיל האוויר הסעודי פרסם תיעוד דומה שבו מטוסיו ליוו את המפציצים בשמי המדינה. בסרטון שפרסם חשבון הטוויטר הרשמי של חיל האוויר הסעודי תועדו המפציצים האמריקניים לצד מטוסי F-15 של הממלכה.
בטיסות הקודמות אמרו גורמים אמריקניים כי מדובר ב"מסר לאיראן". באחת הטיסות הראשונות של המפציצים התייחס פיקוד המרכז של משרד ההגנה האמריקני ואמר כי המשימה הדגימה את יכולתו של הצבא האמריקני לשלוח כוחות אוויריים "לכל מקום בעולם בתוך זמן קצר", וכי מטרת המשימה הנוכחית הייתה "להרתיע מפני תוקפנות ולנסוך תחושת ביטחון בבעלות בריתה של ארה"ב".
בינואר האחרון התייחס שר החוץ של איראן, מוחמד זריף, למעבר המפציצים ופנה לנשיא ארה"ב הקודם, דונלד טראמפ. זריף הדגיש כי איראן לא מפחדת להגן על עצמה. "אמנם לא פתחנו במלחמה כבר יותר מ-200 שנה, אך אנחנו לא נרתעים מלהשמיד תוקפנים. פשוט תשאל את החברים הכי טובים שלך (BFF במקור, א"ב) שתמכו בסדאם חוסיין". זריף התייחס ככל הנראה למלחמת איראן-עיראק, שפרצה בשנת 1980, כשנה וחצי אחרי המהפכה האיסלאמית באיראן. במלחמה, שהחלה במתקפת עיראקית, הייתה ארה"ב בצד של עיראק ולפי פרסומים שונים אף סייעה לה.
המפציצים הכבדים בעלי המראה המאיים, שיכולים לשאת הן נשק קונבנציונלי והן נשק גרעיני, כמעט ולא חולפים בשמי המזרח התיכון, אך לאחרונה הגיעו לאזור שש פעמים. "האפשרות לשלוח מפציצים אסטרטגיים לצד השני של העולם ללא עצירות ביניים ולשלב אותם עם שותפינו הרבים באזור מראה את יחסי העבודה הקרובים שלנו ואת המחויבות המשותפות לביטחון האזורי וליציבות", התייחס בעבר גנרל פרנק מקנזי, המפקד האמריקני הבכיר במזרח התיכון.
המטוס האמריקני, שנכנס לשירות הצבא ב-1955, נחשב למפציץ העיקרי של ארה"ב. טווח הטיסה שלו מגיע ליותר מ-14 אלף ק"מ מבלי לתדלק באוויר, וכושר נשיאת החימוש שלו עומד על 32 טונות. בגרסאותיו החדשות יותר של המפציץ מורכבות מערכות נ"מ על חלקו האחורי, והוא מסוגל לשאת טילי שיוט וחימוש גרעיני.