הבכיר ששמו נקשר למוקד הפנייה החריגה ללשכת הרמטכ"ל ונטען כי החזיק לכאורה בתיעוד אישי רגיש הנוגע לקצין צה"ל ואף ניסה לסחוט את אותו קצין הוא ראש הסגל של נתניהו, צחי ברוורמן.
בשבוע שעבר פורסם כי הקצין, שלכאורה לשכת ראש הממשלה מחזיקה בתיעוד רגיש שלו, עבד עם הלשכה, ועלתה טענה ולפיה נעשה שימוש בעייתי בהחזקת אותו תיעוד. כעת עולה כי הבכיר שלפי התלונה קיים חשש שהחזיק בתיעוד הוא ברוורמן, הנחשב לאיש החזק בלשכה. בנוסף עלה חשש לניסיון סחיטת הקצין.
רונן ברגמן חשף ב-ynet כי על-פי החשד, יש קשר בין פרשה זו לפרשות הנוספות שנחקרות בלשכת ראש הממשלה ועליהן פורסם בימים האחרונים - פרשת הפרוטוקולים ופרשת המסמכים הסודיים שבמרכזה אלי פלדשטיין, דובר בלשכת ראש הממשלה שנמצא במעצר.
לדברי גורמים הבקיאים בפרטים, ייתכן שפרשה זו עשויה להסביר את האופן שבו השיגו גורמים בלשכת נתניהו גישה למסמכים ותיעודים מהרגישים ביותר שקיימים. במילים אחרות – שגורמים בלשכה השתמשו במידע אישי שעשוי להיות מביך על אודות קצין בכיר, באופן שסייע להם להשיג את הניירות.
אדם החשוף מתוקף תפקידו למידע המסווג ביותר שנמצא בידי המדינה, הגיע לפני כחצי שנה לפגישה עם אחד מגורמי הייעוץ המשפטי בצה"ל. האיש בא לדבר על פרשה שהיא אולי מביכה עבור הקצין, אבל, כך חשש אותו אדם, בעלת פוטנציאל חמור לביטחון ישראל ולתקינות תהליכי קבלת ההחלטות בה. האיש סיפר כי בידי שני גורמים בכירים בלשכת ראש הממשלה נמצא תיעוד אישי מביך של קצין בכיר בצה"ל, שנמצא בקשר הדוק עם הלשכה.
ברוורמן הכחיש את הטענות נגדו ומסר הבוקר: "הטענה החמורה שאני מחזיק בתיעוד של קצין כלשהו או שניסיתי לסחוט מישהו - היא שקרית. מדובר בשקר מתחילתו ועד סופו שמטרתו לפגוע בי ובלשכת ראש הממשלה בעיצומה של מלחמה".
האיש החזק בלשכת ראש הממשלה
ברוורמן, בן 65, נחשב לאיש החזק בלשכת ראש הממשלה, הבכיר ביותר. מי שחיבר בין ראש הסגל לראש הממשלה היה ראש העיר המנוח של נס ציונה יוסי שבו, שברוורמן היה דוברו. הוא נשוי לנאווה, שופטת בכירה בבית משפט השלום בתל אביב ואחותו של פעיל הליכוד הבולט בירושלים איתן כהן, שעבד בזמנו עם ראש הממשלה המנוח אריאל שרון.
ב-2013 נתניהו מינה את ברוורמן לנהל את מטה הבחירות של הליכוד. עם סיום תפקידו של אביחי מנדלבליט כמזכיר הממשלה ומינויו ליועץ המשפטי לממשלה, ברוורמן מונה ב-2016 למחליפו. המהלך התבצע אז אף על פי שבאותו הזמן ברוורמן לא נחשב לאיש מפתח בסביבת נתניהו. השפעתו באה לידי ביטוי בישיבות הממשלה, אך הוא לא נחשב מזכיר ממשלה דומיננטי.
ביוני 2017 פורסם כי ברוורמן פנה לחברי הוועדה לבחירת שופטים בבקשה לקדם את רעייתו לבית משפט מחוזי. עקב פנייתו בוטל הדיון בקידום רעייתו ונציבות שירות המדינה פתחה בבדיקה. ביום הבחירות לכנסת ה-24 במרץ 2021 פורסמה ב-ynet תמונה שבה נראה ברוורמן מצביע למפלגת הליכוד בניגוד להנחיה שלפיה על עובדי מדינה ברמת דרגה בכירה אסור להביע עמדה פוליטית. בעקבות כך הוא זומן לבירור בנציבות שירות המדינה.
ב-10 באפריל 2022 מונה ברוורמן לראש המטה של נתניהו כראש האופוזיציה. עם הקמת הממשלה ה-37, מינה ראש הממשלה את ברוורמן לתפקיד ראש הסגל. ברוורמן הוא בעל תואר שני במשפטים מאוניברסיטת בר-אילן. הוא אב לשישה ילדים, שלושה מנישואיו הראשונים ושלושה מנישואיו השניים, ומתגורר בנס ציונה.
במשך תקופה ארוכה היווה ברוורמן קיר חוצץ בין נתניהו לבין שרים בממשלה וראשי סניפים, ונטען כלפיו שחסם אותם מלהיפגש עם ראש הממשלה. הוא נחשב שומר הסף בלשכה, אדם ששום דבר לא זז בלשכה ללא החלטתו. הוא גם הזיז אנשים ומינה אחרים בלשכה בדמותו ובצלמו. יחסיו עם שר הביטחון המפוטר יואב גלנט היו עכורים.
אנשים שמכירים אותו אמרו שברוורמן הוא עושה דברה של רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו. "אחרי שהצלמים יוצאים צחי נעלם כלא היה גם בקבינט וגם בממשלה. הוא אוהב שיראו אותו בתמונות ליד ביבי", סיפר אחד השרים. שרים אחרים סיפרו שברוורמן הוא איש אמון של נתניהו שנים. לדבריהם, "ביבי סומך עליו". בתפקידו כראש הסגל הוא אמור לכבות "שריפות" שפורצות בקואליציה, אך יש הטוענים שהוא מאלה שדווקא מציתים את ה"שריפות" כדי לכבות אותן אבל ללא תחכום.