התקשורת בארה"ב דיווחה הלילה (בין שישי לשבת) כי הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, שרק לאחרונה הודיע על כוונתו לרוץ מחדש לנשיאות בבחירות ב-2024, אירח באחוזתו הפרטית מאר א-לאגו שבפלורידה פעיל ימין קיצוני שהשמיע שלל אמירות אנטישמיות ואף הכחיש את השואה. אותו פעיל, ניק פואנטס, התלווה לראפר קניה ווסט שהוזמן על ידי טראמפ לאחוזתו, אף שגם הוא השמיע לאחרונה אמירות אנטישמיות. טראמפ אישר את הדיווחים על המפגש שהתקיים ביום שלישי האחרון, אבל טען כי כלל לא הכיר את אותו מכחיש שואה.
רשת CNN והעיתון "ניו יורק טיימס" דיווחו הלילה, כפי שאישר כמה שעות לאחר מכן טראמפ עצמו, כי מי שהוזמן לארוחת הערב במאר א-לאגו היה קניה ווסט, וכי הוא הביא עמו למפגש את אותו פעיל אנטישמי. גורם המעורה בפרטי המפגש סיפר ל"טיימס" כי במהלך הסעודה המשותפת פואנטס תיאר את עצמו בפני טראמפ כחלק מבסיס התמיכה של הנשיא לשעבר, וטראמפ ציין מצדו כי יועציו דוחקים בו להיצמד בעצרות הפוליטיות שלו לנאומיו הכתובים ומבקשים שיימנע מדיבור החופשי והלא-מתוכנן שלו, שבו הוא נוהג לעתים להשמיע אמירות פרובוקטיביות. פואנטס השיב לו, כך לפי הדיווח, שהתומכים מעדיפים לשמוע את אותן אמירות חופשיות, וטראמפ בתגובה הכריז למשתתפי הסעודה כי פואנטס הוא איש כלבבו: "הוא מבין אותי", אמר להם.
ווסט עצמו התייחס הלילה למפגש בחשבון הטוויטר שלו – שהוקפא לפני כחודשיים בעקבות האמירות האנטישמיות שהשמיע אז, אבל כמו חשבונו של טראמפ שוחרר על ידי הבעלים החדש של הרשת אילון מאסק – ואמר כי טראמפ "התרשם מאוד" מפואנטס. ווסט, שכמו בבחירות ב-2020 הכריז החודש על ריצה לנשיאות בעוד שנתיים, הוסיף כי במפגש הציע לטראמפ שהשניים ירוצו יחד, ושטראמפ ישמש כמועמד לסגן הנשיא של ווסט. הוא טען עוד שטראמפ השמיע במפגש אמירות מזלזלות כלפי רעייתו לשעבר של קניה, קים קרדשיאן.
טראמפ טען כאמור לא הכיר את אותו פעיל ימין קיצוני, אבל בעדות אפשרית לחשש בקמפיין שלו מההשלכות של הדיווחים על המפגש הוא פרסם הלילה שלוש הודעות שונות שבהן הדגיש את הטענה הזו. בהודעה הראשונה שפרסם הוא מסר כי המפגש עם ווסט היה אמור להתקיים אך ורק עמו, וכי למרות זאת ווסט הביא עמו "אורח שאותו מעולם לא פגשתי ולא ידעתי עליו דבר". בהמשך פרסם הודעה נוספת, ברשת החברתית שהקים Truth Social, בה טען כי ווסט הגיע "באופן בלתי צפוי עם שלושה מחבריו, שעליהם לא ידעתי דבר". הוא טען כי הסעודה הייתה קצרה ושגרתית למדי, וכי השתתפו בה אורחים רבים נוספים. בהודעה השלישית כתב טראמפ כי במפגש "ווסט לא הביע אף אנטישמיות והערכתי את כל הדברים הטובים שהוא אמר עליי ב'טאקר קרלסון' (מגיש טלוויזיה שמרני בערוץ פוקס ניוז). למה שלא אסכים לפגוש אותו? אני גם, אני לא הכרתי את ניק פואנטס".
פואנטס, בן 24 בלבד, בנה לעצמו בשנים האחרונות שם בולט בזרמי הימין הקיצוני בארה"ב, ומנהל בין היתר קשרים הדוקים עם חברת הקונגרס הרפובליקנית מרג'ורי טיילור גרין, מי שקידמה בעצמה שלל תיאוריות קונספירציה מבית הימין הקיצוני. הוא תומך בעליונות הגזע הלבן, קרא להוציא את היהודים מארה"ב והכחיש שואה תוך שהשווה בפודקאסט שלו בין השמדת היהודים במשרפות לאפיית עוגיות. פואנטס לקח חלק בעצרת הימין הקיצוני בשרלוטסוויל שבווירג'יניה, ב-2017, שבה קראו משתתפיה "היהודים לא יחליפו אותנו" – ושטראמפ הגן עליהם באותם ימים. פואנטס גם נכח בעצרת של טראמפ בושינגטון ב-6 בינואר 2021, שקדמה להסתערות של תומכיו על הקונגרס, בניסיון אלים למנוע את אשרור ניצחונו של ג'ו ביידן בבחירות לנשיאות. פואנטס עודד את תומכיו להסתער על הקפיטול, וכתבי אישום פדרליים הוגשו נגד שבעה חברים בארגון שהקים, "אמריקה תחילה".
בין אם טראמפ היה מודע לעמדותיו של פואנטס או לאו, המפגש עורר זעם בארה"ב – גם מצד כמה בעלי ברית במפלגה הרפובליקנית, שמעמדו בה התערער ממילא בעקבות הפסדיהם של מועמדיו בבחירות האמצע מוקדם יותר החודש. בין אותם בעלי ברית נמנה גם דייוויד פרידמן, מי ששימש כשגריר ארה"ב בישראל תחת טראמפ: "לחברי הקרוב דונלד טראמפ, אתה טוב יותר מזה", כתב פרידמן בטוויטר, "ביקור חברתי מאנטישמי כמו קניה ווסט וחלאת אדם כמו ניק פואנטס הוא דבר בלתי מתקבל על הדעת. אני דוחק בך לזרוק את הבטלנים הללו החוצה, להתנער מהם ולהשליך אותם לפח הזבל של ההיסטוריה, לשם הם שייכים".
גם מושל ניו ג'רזי לשעבר כריס כריסטי, ששמו הוזכר לאחרונה כמועמד פוטנציאלי למועמדות המפלגה הרפובליקנית לנשיאות, גינה את טראמפ בעקבות המפגש עם פואנטס. "זוהי רק דוגמה נוספת לשיקול הדעת הנוראי של טראמפ", אמר כריסטי, שהוסיף כי שיקול הדעת הבעייתי של טראמפ הוא הסיבה שעל הרפובליקנים למצוא מועמד אחר לנשיאות. כריסטי הוסיף כי גם אם ניתן להאמין לטענתו של טראמפ כי לא הכיר את פואנטס, המפגש מעיד על נכונותו להיפגש עם כל אדם, נכונות שלדבריו נובעת מ"הרעב שטראמפ חש לתשומת הלב שאליה הוא מתגעגע מאז שעזב את הנשיאות".
ג'ונתן גרינבלט, ראש "הליגה נגד השמצה" שפועלת נגד אנטישמיות בארה"ב, מסר כי פואנטס הוא מבין האנטישמים "הבולטים" ביותר במדינה, וכי מדובר ב"גזען אכזרי שידוע כמכחיש שואה". לדברי גרינבלט, המפגש שערך עם דמות בכירה כמו טראמפ, שמבקש להיבחר מחדש לנשיא, הוא דבר מזעזע: "אתה לא יכול לומר שאתה מתנגד לשנאה, ולאכול עם שונאים. זה פשוט מאוד".