צה"ל התחיל לממש את פרויקט הסבת לוחמים לסייבר ביחידות 8200 ובאגף התקשוב. בימים אלה נבחרה הקבוצה הראשונה של לוחמים שעברו סינון ראשוני ובחינת התאמה.
הם התחילו בלימודים ביחידת 8200 שיימשכו שלושה וחצי חודשים. לאחר מכן יישארו בשירות קבע של שנה וחצי שיעניק להם גם ניסיון מקצועי חשוב וגם את תעודת תו התקן היוקרתית לשוק הפרטי, השירות ב-8200.
את התוכנית יזם הרמטכ"ל אביב כוכבי – והיא נחשפה ב-ynet וב"ידיעות אחרונות" בפברואר. הרעיון המרכזי שלה הוא לפנות ללוחמים בעלי נתוני פתיחה מתאימים שבחרו להתנדב לשירות קרבי ולסייע להם בהסבה לעולם הטכנולוגי המתגמל. אמנם הדברים לא נאמרו באופן רשמי, אבל כוונת היוזמים היא להתמודד עם מועמדים לגיוס בעלי נתוני אישיים גבוהים המתאימים לשירות גם בקרבי, שבחרו תחת זאת להוריד פרופיל ולהתגייס ליחידות הטכנולוגיות.
כאן אומר הרמטכ"ל באופן לא רשמי לאותם צעירים, וגם להוריהם: אני יודע שאתם מתאימים למערך הטכנולוגי וחלקכם אף עשוי להוריד פרופיל בגלל זה כדי לא להתנדב לקרבי. תוותרו על הרעיון הזה, תתגייסו ליחידות מובחרות ובסוף השירות אדאג לכם להסבה על חשבוני ולשירות ב-8200. כאשר תשתחררו תיהנו מהכלים שנתן לכן השירות הקרבי – עמידה בלחצים, ערכים, נחישות לביצוע משימות וההתמודדות עם מצבי קיצון – ובנוסף מהכלים המקצועיים ביחידה הטכנולוגית הטובה בעולם – וכך תזכו ליתרון על פני כלל המועמדים.
בצבא יש שלושה קצינים שדוחפים לשינויים המבורכים בתמהיל השירות של יחידות הטכנולוגיות ליחידות הלוחמות וכן לשילוב נוער מהפריפריה: מפקד 8200 תא"ל י, ראש חטיבת תכנון כוח אדם תא"ל אמיר ודמני וקצין חינון ראשי תא"ל אופיר ליויוס שמקצה מורות חיילות לפרויקט חדש של לימודי מקצועות ריאליים בערים בפריפריה.
לפני מספר חודשים הוציא צה"ל קול קורא ראשון ללוחמים לפני שחרור שהביעו עניין בתוכנית. מדובר בתוכנית שונה מהפרויקט הקיים "לוחמים להייטק" שפונה לחיילים משוחררים ומסייע להם עם המעבר להייטק באזרחות. כ-200 ניגשו, 18 נמצאו מתאימים. באוגוסט יחלו עוד 40 ובדצמבר 50 נוספים.
לפי מפקד 8200, הם לא יחפשו את מי שיש לו ידע מקדים, אלא מי בעל פוטנציאל הטוב ביותר לעבור את ההכשרה ולאחר מכן לשרת ביחידה. הם זוכים ליחס חניכה גבוה על ידי קצינים מהיחידה, יעברו קורס של שלושה וחצי חודשים ואחר כך יתגייסו לקבע. תא"ל ודמני מעריך כי 15% יישארו בשירות קבע ארוך יותר, והיתר ישתחררו.
במקביל לתוכנית הזו חברו כמה חברות הייטק לתוכנית הסבה מהירה באזרחות. ראשיהם, ביניהם האלוף במיל' ניצן אלון ותא"ל במיל' נדב צפריר, מפקד 8200 לשעבר, נפגשו עם הרמטכ"ל כוכבי לקדם את הפרויקט בהיקפים נרחבים יותר. לכן נדרשת המדינה לסייע בהשתתפות במימון ההכשרה לטובת המהלך, שיתרום לכלכלה.