מצדיעים למדינה שמביעה סולידריות מתחילת המלחמה, ועוקצים את שכנתה שלא מחמיצה אף הזדמנות לגנות את ישראל: מאות בני אדם השתתפו אמש (חמישי) בקבלת הפנים של טייוואן לרגל היום הלאומי שלה, שנערכה לראשונה בירושלים כמחווה לבירת ישראל. כמות המשתתפים באירוע הייתה גדולה בהרבה מאלה שנכחו לפני שבועיים בקבלת הפנים ליום הלאומי של סין, שנערכה במלון הילטון בתל אביב.
הסיבה להבדלי הנוכחות בשני האירועים של המדינות היריבות מאוד ברורה: מאז פרוץ המלחמה הפנתה סין כתף קרה לישראל וחברה לציר הרשע. סין בוחרת פעם אחר פעם לפרסם הודעות גינוי לפעולות ישראל במסגרת המלחמה, ואף סירבה לפעול למען שחרורה של החטופה שחולצה מעזה נועה ארגמני. ליאורה, אמה המנוחה של נועה, הייתה סינית.
מנגד, טייוואן הייתה מבין המדינות הראשונות להביע תמיכה בישראל ועמדה לצידה ללא סייגים. הנציגות של טייוואן בתל אביב אף גייסה תרומות מרשימות לישראל ובכללן 1.8 מיליון שקל להקמת מערך תקשורת לווייני שכולל מכשירים וחמ"ל אחוד לשעת חירום לטובת חיזוק צורכי הביטחון וההגנה העירוניים ברשויות המקומיות.
בנוסף, בעקבות הטבח במג'דל שמס שבו נרצחו 12 ילדים ונערים, תרמה ממשלת טייוואן 187 אלף שקל לקידום חיילים משוחררים מהעדה הדרוזית. כמו כן תרמה ממשלת טייוואן 120 אלף שקל לתגבור הביטחון בנס ציונה, ובמימון של מאות אלפי דולרים הקימה פרויקט נדיר בשיתוף קיבוץ פלמחים שבמסגרתו חוות חוסן ימי מסייעת לשיקום תושבי עוטף עזה, נפגעי טבח 7 באוקטובר ומשפחותיהם.
באירוע לרגל היום הלאומי של טייוואן שנערך במלון המלך דוד השתתפו חברי הכנסת מטי צרפתי-הרכבי, ולדימיר בליאק, מיקי לוי ורם בן ברק מיש עתיד, בועז ביסמוט וניסים ואטורי מהליכוד, וכן אורית פרקש-הכהן ומתן כהנא מהמחנה הממלכתי. האירוע היה במעמד ראש העיר ירושלים משה ליאון, ובהשתתפות ראש העיר רעננה חיים ברוידא, ראש העיר בת ים צביקה ברוט, ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן וראש מועצת ירוחם נילי אהרון.
אבבי לי, שגרירת טייוואן בישראל, אמרה באירוע כי היחסים בין שתי המדינות טובים מאי-פעם, וכי אפילו במהלך המלחמה נחתמו הסכמי שיתוף פעולה בתחומי תיירות ותרבות. היא הוסיפה שהמדינות מקיימות מגעים על הסכמים עתידיים כולל אנרגיה ירוקה, תקשורת, מדע טכנולוגיה ועוד. "בכך שאנו עובדים ביחד, אנו אומרים לעולם כולו שטייוואן וישראל בלתי ניתנות להחלפה וחיוניות לעולם כולו", אמרה השגרירה.
בקבלת הפנים ליום הלאומי של סין שנערכה כאמור לפני שבועיים לא רצה להגיע אף חבר כנסת. בלית ברירה, מזכירות הממשלה שלחה לשם את סגן השר אורי מקלב מיהדות התורה כנציגה. מקלב ביקש מסין לסייע בשחרור החטופים שנמצאים בשבי חמאס. באירוע של המעצמה נכחו כ-70 איש בלבד, מרביתם מהמגזר העסקי, דיפלומטים, ואזרחי סין שעובדים בישראל.
האירוע של סין הוכיח שמעמדה בישראל מאז פרוץ המלחמה הגיע לשפל של כל הזמנים. לסין גם אין שגריר כרגע בישראל. השגריר האחרון שכיהן בתפקיד הועבר לאיחוד האירופי, וכעת יש למדינה האסייתית רק ממלא-מקום בישראל. על פניו נראה שלסינים לא ממש אכפת מהנושא, והם לא ממהרים למנות שגריר.