בעקבות הפגיעה בסכר נובה קחובקה שבאזור חרסון, שהוביל להצפות ענק ולפינוי המוני של תושבים, ישראל תסייע לאוקראינה ותשלח לאזור מי שתייה ואוכל. השגרירות הישראלית בקייב תעביר השבוע את הסיוע בשם משרד החוץ הישראלי לנפגעי פיצוץ הסכר.
הסיוע הישראלי, שאותו החליט להעביר לאוקראינה שר החוץ אלי כהן, כולל מאות אלפי ליטרים של מים מינרלים ויותר מ-10 טון מזון. המזון ומי השתייה יחולקו על ידי ארגוני מתנדבים שעובדים עם שגרירות ישראל בקייב, והם צפויים להירכש באוקראינה במטרה לסייע לכלכלת המדינה. הסיוע צפוי להגיע לאזור חרסון היום או מחר.
ההחלטה הישראלית לשלוח מים ומזון נעשתה בתיאום עם הרשויות האוקראיניות ולבקשתן. "מדינת ישראל עומדת לצידו של העם האוקראיני, במיוחד בשעה קשה זו, ונחלצת להגיש סיוע הומניטרי מיידי לטובת האזרחים שנפגעו בשל קריסת הסכר", אמר שר החוץ כהן. "אני מודה לשגרירות ישראל באוקראינה ולמש"ב, סוכנות הסיוע הבינלאומית של מדינת ישראל במשרד החוץ, על התגייסותם למשימה החשובה".
ישראל גינתה את הפגיעה בסכר נובה קחובקה, אך נמנעה מלהזכיר את רוסיה. בהודעה רשמית שפרסם דובר משרד החוץ ליאור חייט נכתב: "ישראל מזועזעת מהנזק הרב שנגרם לסכר קחובקה. אלפי אזרחים חפים מפשע נמצאים בסכנה בגלל ההרס הנורא הזה. פגיעה מכוונת כזו של תשתיות קריטיות ובאנשים חייבת לזכות לגינוי חריף מהקהילה הבינלאומית כולה. מחשבותינו ותפילותינו עם העם האוקראיני בשעה קשה זו".
בדרום אוקראינה נמשך אתמול פינוי האזרחים שחיים ביישובים על גדות נהר הדנייפר, בקרבת סכר נובה קחובקה - שנהרס בשבוע שעבר בפיצוץ עז. אוקראינה, נזכיר, מאשימה את רוסיה - ששולטת בסכר שבמחוז חרסון - כי היא הפציצה את הסכר, גם כדי להקשות עליה במתקפת-הנגד. רוסיה, יש לציין, מאשימה את אוקראינה בפיצוץ - וטוענת שהוא נועד למנוע אספקה של מים לחצי האי קרים.
שר הפנים של אוקראינה, איגור קלימנקו, אמר אתמול כי 77 עיירות וכפרים הוצפו במחוזות חרסון ומיקולאייב בעקבות הפיצוץ ופריצת הסכר. אלפים פונו מהאזור - גם מיישובים תחת כיבוש רוסי. בצל החשש ממספר הרוגים גבוה, שעלול לעלות אחרי נסיגת המים, אמר שר הפנים קלימנקו כי עד כה ידוע על חמישה הרוגים בחרסון ועוד שניים במיקולאייב. לדבריו, בחרסון יש 35 נעדרים - בהם שבעה ילדים. אתמול הודיעה קייב כי מלבד קורבנות ההצפות נהרגו שלושה בני אדם מהפגזות רוסיות, כשפונו מהאזור.