גורמים מדיניים בכירים אמרו הערב (שני) כי יש פוטנציאל להתקדמות לעסקת חטופים במסגרת השיחות שנמשכות בקהיר. ההערכה הראשונית הייתה שהמשלחת תשוב ביום שני בבוקר - אך היא עדיין נשארת. "יש פוטנציאל להתקדמות אבל עדיין מוקדם לאופטימיות. יש רצינות וענייניות מצד המשלחת הישראלית והמתווכים המצרים – במטרה אחת: לקדם עסקה", אמרו. זאת על אף שמשלחת מטעם חמאס לא לקחה חלק בשיחות.
לדבריהם, "המשא ומתן מתנהל מול המתווכות. צריך לראות שיש הצעה אמיתית מצד חמאס להתקדם קדימה, ולראות כיצד סינוואר בוחר להתייחס למרחב הגמישות העדכנית מצד ישראל בסוגיות שבמחלוקת. זה המבחן האמיתי של חמאס – האם חמאס מעוניין להקל על סבל התושבים בעזה ולהביא להפוגה הומניטרית משמעותית של שישה שבועות - או שברצונו להמשיך לפגוע בתושבים הפלסטינים בעזה".
בקבינט ניהול המלחמה - שהתכנס אתמול לפני הניתוח של ראש הממשלה בנימין נתניהו - נקבע מרחב של גמישות מסוימת לגבי חזרת תושבים עזתים לצפון הרצועה. הייתה הסכמה בנושא והמשלחת קיבלה אור ירוק שאפשר להתקדם עוד כמה צעדים בדרך לעסקה.
גורמים מדיניים אומרים שישראל מראה גמישות ונכונות להתקדם במשא ומתן – עכשיו מחכים לתשובה של החמאס. המשלחת הישראלית עדיין בקהיר. נכון לעכשיו המשלחת ממשיכה בדיונים בקהיר וראש המוסד דדי ברנע לא עתיד לצאת לקהיר. אך אם תשובת חמאס תהיה חיובית ובהתאם להתפתחויות יתכן וראש המוסד ייצא לקהיר.
בתוך כך, כ-150 בני אדם מפגינים מול שער בגין של הקריה בתל אביב, וקוראים לעסקה לשחרור חטופים. הם עומדים על אחד הנתיבים בכביש לכיוון דרום, וחוסמים את התנועה לסירוגין. המפגינים קוראים "עסקה עכשיו", "לא רוצים עוד הרוגים, זה הזמן להסכמים" ו"די להפקיר - דורשים עסקה בקהיר".
המשלחת הגיעה אתמול לקהיר בהזמנת מצרים - שביקשה להגיש הצעות חדשות. אז אמרו גורמים המעורים במגעים כי אין אופטימיות לכך שניתן יהיה להגיע לפריצת דרך. הם ציינו כי לא הייתה הרחבה של המנדט שניתן לצוות במסגרת המו"מ, למעט משהו סמלי.
נציין כי עיקר המחלוקת בין הצדדים נוגעת לסוגיית החזרה של תושבים עזתים לצפון הרצועה. חמאס דורש חזרה בלי מגבלות, ואת ביטול הפרוזדור שצה"ל סלל לביתור הרצועה - המשמש נקז שמאפשר לישראל למנוע את חזרתם של אנשי חמאס לצפונה. עם זאת, ישראל מסכימה לדון בחזרה מדורגת ומוגבלת של תושבים לצפון הרצועה - ללא פירוק הפרוזדור.
במסגרת המו"מ ישראל מבקשת לראשונה גם להחזיר את האזרחים אברה מנגיסטו והישאם א-סייד, המוחזקים בידי חמאס מ-2014, וכן את גופותיהם של החיילים הדר גולדין ואורון שאול שנהרגו במבצע צוק איתן.