משטרת גרמניה חוקרת דיווח על תקיפה אנטישמית שהייתה בליל שבת בברלין.
גבר יהודי בן 41, חובש כיפה, סיפר למשטרה שהותקף כשחזר לביתו בסביבות 02:15. הוא חלף על פני שלושה גברים בכיכר דורר. אחד הגברים היכה אותו בפניו, השמיע קללות אנטישמיות והטיח אותו בחלון ראווה. הגבר היהודי נלקח לבית החולים ושוחרר אחרי שקיבל טיפול רפואי. המשטרה בברלין טרם איתרה את שלושת הגברים.
במהלך מבצע "שומר החומות" בעזה נערכו הפגנות פרו-פלסטיניות רבות בגרמניה, ודווח על עלייה בתקריות האנטישמיות ובאלימות נגד יהודים. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל גינתה היום פעם נוספת את הקריאות האנטישמיות שנשמעו בהפגנות, והבהירה שמי "שמביא לרחובותינו את שנאת היהודים" עובר על החוק. גם ראש מועצת המוסלמים בגרמניה גינה היום את הקריאות האנטישמיות בהפגנות נגד ישראל.
במחאה הפרו-פלסטינית הוצתו דגלי ישראל ונגרם נזק לשני בתי כנסת לפחות. המשטרה תגברה את האבטחה בכניסה לבתי הכנסת, לבתי הספר היהודיים ולשאר מוסדות הקהילה.
במערכת הפוליטית בגרמניה קראו השבוע להחריף את הצעדים נגד חשודים במעשים אנטישמיים. "אנחנו חווים בימים אלה הפגנות אנטישמיות ושנאה מתועבת נגד יהודים", אמר פאול צימיאק, מזכ"ל מפלגת השלטון של הקנצלרית אנגלה מרקל - המפלגה הנוצרית-דמוקרטית. הוא הדגיש שלאור האירועים על גרמניה להיאבק באנטישמיות בנחישות רבה יותר. נשיא הבונדסטאג וולפגנג שויבלה, גם הוא ממפלגתו של מרקל, גינה היום את "האנטישמיות הבלתי נסבלת" בהפגנות נגד ישראל.
שויבלה אמר שבשעה שלגיטימי למתוח ביקורת חריפה על המדיניות של ישראל ולמחות נגדה – "אין הצדקה לאנטישמיות, שנאה ואלימות". הוא גינה בתקיפות את המפגינים ששוללים את זכות קיומה של ישראל. רבים מהמשתתפים בהפגנות הם מהגרים מוסלמים. שויבלה ציין שפליטים ומהגרים מוסלמים בגרמניה חייבים להיות מודעים לכך "שהם היגרו למדינה שהאחריות המיוחדת שיש לה לישראל היא חלק מהזהות שלה".