הרשויות בארצות הברית הודיעו הלילה (בין שבת לראשון) כי הן מעריכות שמחבל מתאבד הוא שביצע את הפיצוץ המסתורי שפקד בבוקר חג המולד, ביום שישי, את העיר נשוויל שבטנסי. איש לא נהרג בפיצוץ ההוא מלבד האדם שהפעיל את המטען, אבל הוא עורר בהלה גדולה, גרם נזק כבד לרכוש – ושיבש גם מערכות תקשורת ובעקבות זאת את פעילותם של מטוסים בסביבה.
האירוע המוזר התרחש בשעה שהרחוב היה כמעט ריק מאדם: שוטרים הוזעקו לזירה בעקבות דיווח על קולות ירי, וכשהגיעו שודרה במערכת הכריזה של קרוון שחנה במקום אזהרה שלפיה מטען חבלה עומד להתפוצץ. השוטרים הזעיקו חבלנים, אבל הרכב התפוצץ עוד לפני שאלה הגיעו, והפיצוץ גרם נזק כבד לעשרות בתי עסק ובתים פרטיים באזור.
בין הבניינים שנפגעו היה גם בניין של תאגיד התקשורת הבינלאומי AT&T, ובעקבות הפגיעה בו נגרמו שיבושים קשים למערכות תקשורת – בין השאר של מטוסים, של המשטרה ושל בתי חולים – בטנסי, באלבמה ובקנטקי. השיבושים גרמו לביטולים ועיכובים של טיסות, והשביתו גם את הקו החם של נשוויל שבו מוזמן הציבור להתייעץ בעניינים הקשורים לקורונה.
בשעות האחרונות גוברת התהייה אם הבניין של תאגיד AT&T הוא שהיה היעד לפיצוץ, והחוקרים אומרים כי הם "בודקים את כל האפשרויות". הפגיעה בבניין היא שגרמה לשיבושים הקשים במערכות התקשורת.
פרנויית ה-5G: "משמש לריגול, עוזר לקורונה"
בארה"ב מדווחים כי החוקרים חושדים שמי שפוצץ את המטען ונהרג בפיצוץ הוא אדם בשם אנתוני וורנר, וכי סוכן נדל"ן מנשוויל שוורנר היה לדבריו קבלן-משנה שלו יצר קשר עם ה-FBI, ואחר כך סיפר כי החוקרים שאלו אותו אם לוורנר הייתה פרנויה בנוגע לטכנולוגיית 5G. ערוץ הטלוויזיה המקומי News4 דיווח כי מקור הבקיא בפרטי החקירה סיפר שהם בודקים אם וורנר פיתח פרנויה בנוגע לאפשרות שהטכנולוגיה הזו משמשת לריגול אחרי אמריקנים.
בסוף השבוע פשטו שוטרים על דירתו של וורנר בסמוך לנשוויל. שכניו של האיש ששוחחו עם כלי התקשורת תיארו אותו כאדם מוזר, והעידו כי את הקרוון שהתפוצץ בנשוויל הם ראו לפני כן חונה מחוץ לביתו של וורנר. אחד מהם סיפר כי וורנר הציב שלטי "אין כניסה" סביב ביתו, במיוחד סביב הרכב, וכי מעת לעת הוא נראה מנסה לתקן אנטנה מעל הבית.
רשתות ה-5G, שכעת בודקים אם וורנר פיתח פרנויה לגביהן, הן רשתות סלולר מהדור ה-5 הנפרסות בשנים האחרונות ברחבי העולם. הן אמורות לאפשר העברת נתונים במהירות אדירה של כג'יגה אחד בשנייה, ברמת אמינות גבוהה וללא השהיה. לשם השוואה, רשתות דור 4 ודור 4.5 מאפשרות כיום העברת נתונים במהירויות של עד 600 מגה לשנייה. כדי לפרוס רשת 5G אמינה נדרש מספר גדול בהרבה של אנטנות מאשר ברשת 4G, אולם הקרינה מאנטנות ה-5G היא עדיין קרינה בלתי-מייננת, והתומכים בפריסת רשת זו אומרים שעוצמת הקרינה תהיה פחותה.
אף שמומחים בינלאומיים לענייני קרינה קבעו כי מהדור החדש לא נשקפת סכנה לבני האדם, בשנים האחרונות התפתחה תנועה משמעותית של מתנגדים לפריסת הרשתות, והם מתעקשים כי הן עלולות לפגוע בבריאות או כי הן נועדו לרגל אחרי אזרחים תמימים. מאז פרוץ מגפת הקורונה יש בקרב המתנגדים גם מי שקושרים את הנגיף ל-5G. בין השאר טענו כי הנגיף מתפשט במדינות ובערים שבהן נפרסה רשת 5G, וכי זו עדות לקשר בין הרשת לווירוס. מומחים דחו את הטענה הזו והדגישו כי התפרצויות גדולות של קורונה נרשמו גם במקומות שאליהם הרשת טרם הגיעה.
לפי תיאוריית קונספירציה אחת שנפוצה מאז תחילת השנה, רשת ה-5G פוגעת במערכת החיסונית, ולפי תיאוריה נוספת, הנגיף מנצל באופן כלשהו את גלי הרדיו של הרשת כדי להתפשט במהירות רבה יותר ולפגוע בבני אדם. מאז תחילת השנה דווח באירופה על כמה וכמה מקרים של הצתת אנטנות שהוצבו במסגרת פריסת טכנולוגיית ה-5G.