במהלך המהומות אמש (יום ב') בהר הבית בירושלים, נורו זיקוקים שהבעירו עץ במתחם. במקום פרצה דליקה שהתפשטה במהירות ולאחר מכן כובתה. התמונות זכו מיד לשיתופים רבים ברשתות החברתיות, ובלא מעט כיתובים צוין כי מדובר בתוצאה של "ירי פצצות בידי כוחות הכיבוש".
הרשתות החברתיות לא משרתות את הפלסטינים רק לשם הבעת הזדהות עם ההסלמה בהר הבית בימים האחרונים וההתלקחות מול רצועת עזה ביממה האחרונה. רבים מהגולשים משתמשים בהן לצורכי תעמולה ולהעברת ידיעות כוזבות ("פייק ניוז") בהתייחס לאירועים שונים.
אירוע נוסף שנוצל לטובת תעמולה שקרית הוא ניסיון הלינץ' אתמול סמוך לשער האריות בבירה. יותר מעשרה ערבים רגמו באבנים נהג יהודי ושני נוסעים שהיו עמו. הנהג ניסה להתחמק מהפורעים, אולם בהמשך הוא סטה מהכביש והתנגש במעקה בטון. קצין משטרה שהיה בזירה סייע לנהג ולחבריו - ואף ירה באוויר.
האירוע החריג, שהסתיים בפציעה קלה של הנהג ושני חבריו, זכה גם הוא לשיתופים רבים ברשתות החברתיות. פלסטינים ולא מעט רשתות תקשורת גדולות בעולם הערבי הציגו את המקרה כ"ניסיון של מתנחל לדרוס ערבים". בעיתון הפלסטיני הנפוץ ביותר, אל-קודס, נכתב: "תמונת המתנחל שדרס צעיר פלסטיני בשער האריות".
מעבר לסילוף המציאות, ארגוני הטרור הפלסטיניים משתמשים גם הם בתיאורים כוזבים - אך לעיתים גם נגד הציבור שלהם מתוך מטרה לגרוף נקודות זכות בקרב דעת הקהל הפנימית. כך לדוגמה עשתה הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי שפרסמה אמש כי שיגרה טילים לעבר תל אביב בסביבות השעה 21:00 בערב. אירוע שכמובן לא התרחש במציאות.
בהסלמה הנוכחית, כמו בקודמותיה, פעילי הרשתות החברתיות בעולם הערבי התגייסו לתמיכה בפלסטינים. עוד טרם ההתחממות בגזרה הדרומית, ההאשטאג "#הצילו_את_שייח_ג'ראח" הפך לאחד הפופולריים ביותר בקרב הגולשים במדינות ערב.
הרשת החברתית טיקטוק, החדשה יחסית, בולטת יותר מתמיד. בתחילת הרמדאן נחשפנו לכמה סרטונים של צעירים ערבים שנטפלים לבעלי חזות יהודית-דתית בירושלים. הסרטונים קיבלו מיד חשיפה גדולה גם בכלי התקשורת הגדולים, והדרך לשיתופים רבים בכל המדיות הייתה ברורה.
תמונות וסרטונים שצולמו בימים האחרונים בירושלים זוכים לחשיפה אדירה בזכות אותה מערכת הפצת מסרים פלסטינים מוצלחת. בין עשרות אלפי הפוסטים שהביעו תמיכה בפלסטינים, בלטו במיוחד הכוכבים ומובילי דעת הקהל בעולם הערבי.
הזמרת הלבנונית ננסי עג'רם, שנחשבת לכוכבת עולה במדינות ערב, הוסיפה לציוציה אמש שתי תמונות, שאחת מהן שתועדה על ידי פאדי אמון פורסמה לראשונה ב-ynet. לצד התמונה כתבה עג'רם בהתייחסה לפלסטינים: "תחייך כי הצדק עמך, ומי שהצדק איתו הוא הסולטן, אנחנו איתכם".
גולשים רבים בעולם הערבי העלו ביממות האחרונות סרטוני וידאו מהמהומות בירושלים ומרצועת עזה. נראה כי רוב המביעים תמיכה בפלסטינים מחברים בקו ישיר את ההסלמה בעזה לאירועי שייח ג'ראח בירושלים. בתיאור של אחד הסרטונים נטען כי הוא צולם בעזה, כשברקע רואים שיגורי רקטות. לצד הסרטון נכתב: "עזה עכשיו" וגם "שייח ג'ראח".
הבוקר התברר כי גם בימין הישראלי מפרסמים כזב בלי לבדוק את העובדות. חברת הכנסת לשעבר אוסנת מארק מהליכוד וח"כ עמיחי שיקלי מימינה ביקשו למחות בטוויטר על השחתת ספרי תורה במכינה הקדם צבאית מעוז חיים בלוד.
"זה לא ליל הבדולח, גם לא מאורעות תרפ"ט", כתבה מארק. "זה לוד של תשפ"א, את הרעה הזאת צריך לחסל לפני שהיא תתפוצץ לנו בפרצוף". ח"כ שיקלי כתב: "חברון תרפ"ט - לוד תשפ"א. לא בשביל מראות כאלה הקמנו מדינה". אלא שאז התברר כי התמונות שצירפו השניים לציוצים הן בכלל מהשחתה של בית כנסת בשכונת קריית יובל בירושלים בינואר 2019. אחרי שהבין את טעותו, ח"כ שיקלי מחק את הציוץ.