מכון וושינגטון למדיניות המזרח התיכון העניק מדליית כבוד לנשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. המדליה הוענקה בעבר למנהיגים כגון נשיא ארה"ב ביל קלינטון, מזכירי המדינה הנרי קיסינג'ר וקונדוליסה רייס, לראש ממשלת בריטניה טוני בלייר ועבדאללה מלך ירדן.
במעמד הענקת המדליה אמר מנכ"ל מכון וושינגטון, רוברט סטלוף, כי זו זכות לכבד את הנשיא על "מחויבותו ליושרה, לסובלנות, לאחדות ולתקווה". המלך עבדאללה שלח ברכה מצולמת לריבלין על קבלת העיטור.
מדליית נועדה להוקיר "מנהיגים יוצאי דופן, אשר שירותם הציבורי והישגיהם המקצועיים מיישמים הלכה למעשה את ערכי המכון, הדוגל בלמדנות וידע היסטורי נרחב ככלים חיוניים למדיניות נבונה ויעילה, המקדמת שלום וביטחון במזרח התיכון".
המדליה הוענקה לריבלין באופן אישי בבית הנשיא ביום רביעי, על ידי נציגי המכון בישראל - רובין נוישטיין, נציגת ועד הנאמנים של המכון, והרמטכ"ל לשעבר רב-אלוף (במיל') גדי איזנקוט, שמשמש עמית מחקר במכון. איזנקוט אמר לריבלין: "אתה איש של רעיונות ואיש של העם. מלומד, שהמקום ממנו באת מנחה אותך בבניית הדרך לעתיד. מדינאי שכוונותיו ויושרתו הם מעל לכל ספק. בעתות זעם, מחלוקת וחוסר סובלנות, אתה קול עוצמתי של סובלנות, אחדות ותקווה".
לאחר הענקת הפרס ערך מנכ"ל המכון ריאיון מצולם עם ריבלין. בדבריו הדגיש הנשיא כי "ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית - לא פחות יהודית ולא פחות דמוקרטית". הוא הוסיף: "גם 120 חברי הכנסת כולה אינם יכולים לשנות את אופייה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית בדיבור אחד".
הנשיא בירך על הסכמי הנורמליזציה עם מדינות ערב איחוד האמירויות ובחריין ודיבר על הצורך לבנות אמון עם הפלסטינים. "ללא אמון, איננו יכולים להגיע לשום סוג של הסכמים והבנות, או להביא לסיומה של הטרגדיה בה אנו חיים, ולכונן שלום אמת", אמר.
הוא דיבר על "ההערכה העמוקה של אזרחי ישראל לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ", ובירך את הנשיא הנבחר ג'ו ביידן, שאיתו שוחח השבוע בטלפון. "אנחנו לא רפובליקנים ולא דמוקרטים - אנחנו יודעים שהעם האמריקני הוא חבר - וזו חברות שחוצה מפלגות. כל מי שייבחר או נבחר לנשיא אמריקני, היינו רוצים את הקשבתו", אמר.