ירדן התלוננה בפני ישראל על הפרות של הסטטוס קוו בהר הבית בימים הראשונים של פסח, וטענה כי "יהודים נכנסים במספרים גדולים מדי להר". לטענת ירדן, בימים האחרונים חל זינוק בעלייה של יהודים לרגל להר הבית.
לפי נתוני הקרן למורשת הר הבית וסטודנטים למען הר הבית, "כבר בימים הראשונים של פסח פקדו את ההר כפול ממספר היהודים שעלו בימים המקבילים בפסח האחרון". מאז שפרסמו את ההודעה ביקרו בהר עוד כאלף אנשים. לפי נתוני הקרן למורשת הר הבית, במהלך חול המועד עלו כ-2,600 יהודים להר. ממטה ארגוני המקדש נטען שהמספר המדויק הוא 2,641.
משרד החוץ של ירדן העביר את האיגרת למשרד החוץ בירושלים, שאישר שקיבל אותה. בתוך כך, יצוין כי באחרונה ביקשה ירדן מישראל להגדיל את אספקת המים שהיא מעבירה לירדן - אך נתניהו מעכב את ההחלטה.
לדברי מנכ"ל הקרן למורשת להר הבית, תום ניסני, את הנתונים שלפיהם כ-2,600 יהודים עלו להר בפסח אספה הקרן יחד עם ארגון סטודנטים למען הר הבית. הארגונים אף קיימו עליות מודרכות בהר. לדברי הקרן, "זו הפעם הראשונה מאז פרוץ הקורונה של עלייה מסיבית ומאורגנת להר הבית. מבצע העלייה הגדול הסתיים ללא אירועים חריגים".
מנתוני הקרן עולה כי ביום שני עלו להר הבית 502 יהודים, כמאה מהם בהדרכת פרופ' אריה אלדד והרב שמואל מורנו, ובהשתתפות ארגון הנוער הראל. ביום שלישי עלו 574 יהודים, כמאה מהם בהובלתם והדרכתם של אנשי הציבור ארנון סגל ורחל סלע, חברת ארגון נשים למען המקדש. ביום רביעי עלו להר 501 יהודים, כחמישים מהם בהדרכתו ובהובלתו של חוקר ירושלים ד"ר אייל דוידסון.
לפי הקרן, ביום חמישי עלו להר 495 יהודים - כ-150 מהם בהדרכתם ובהובלתם של ד"ר מרדכי קידר ומנכ"ל הקרן תום ניסני. הקרן מכנה את עליית היהודים להר הבית "מבצע העלייה הגדולה", והמנכ"ל ניסני אמר כי "אחרי שנה של קורונה, עם ישראל חזר להר הבית. העליות המאורגנות שלנו בהובלת אנשי ציבור בולטים הביאו מאות עולים להר שהתפללו, התייחדו ולמדו על המקום הקדוש ביותר לעם היהודי. עוד רחוקה הדרך להסרת האפליות וההגבלות. בזמן העולים להר המצב משתנה וישתנה".