כבר יממה וחצי שאדי מים שמקורם אינו ידוע יוצאים מתחת לפני הקרקע סמוך לשני בנייני מגורים בתל אביב, סמוך לפארק הירקון. בעקבות חשש ראשוני להימצאות מאגר גז תת-קרקעי החליטו ביום חמישי גורמי החירום לפנות את עשרות הדיירים מבתיהם. לאחר שהתברר כי לא מדובר בגז, הותר לתושבים לחזור לבתיהם בצאת השבת.
מדובר בשני בנייני מגורים בני שלוש קומות שבנויים בצורת ח' ברחוב אבן גבירול וברחוב מרים החשמונאית. הם נבנו בסוף שנות ה-40. בקרב דיירי הבניינים כבר העניקו לאתר המסקרן את השם "חמי רון".
אתמול (שישי), במשך שעות ארוכות, ניסו גאולוגים ומומחי תשתיות לאתר את המקור שגורם לאדי מים לעלות מעל פני הקרקע, אולם עד כה עלו כל המאמצים בתוהו. בעירייה עדכנו את התושבים כי בשלב הזה אין חשש לפליטת גזים רעילים באזור.
מאז אתמול בצהריים, חופרים עובדי עיריית תל אביב בחצר הבניינים, ומבצעים צילומים תרמיים בניסיון לאתר מקור חום תת-קרקעי. מחר צפויים להמשיך בצילומים.
בניסיון לאתר את מקור האידוי, שנגרם כתוצאה מהתחממות בעומק האדמה שהגיעה מעל פני השטח לטמפרטורה של מעל 60 מעלות, הוזמנו למקום גם נציגי חברת חשמל ושל תאגיד המים העירוני מי אביבים. אחת הסברות הייתה שמאגר מים תת-קרקעי התחמם מתשתית חשמל, אולם גם הכיוון הזה נשלל בשלב זה.
בעיריית תל אביב עדכנו את דיירי המבנים שהעבודות צפויות להימשך עד ליום ראשון לפחות. "בעקבות האירוע ולקראת סוף השבוע חשוב לנו לעדכן כי אין חשש להימצאותם של חומרים רעילים באזור", נמסר בהודעת העירייה. "עם זאת גורמי הביטחון קבעו כי בשלב זה מוקדם לחזור לישון בבתים ובשעות הבוקר הורשו תושבים לאסוף חפצים חיוניים לקראת סוף השבוע. צוותי העירייה נמצאים בקשר צמוד עם התושבים ועם צוותי הביטחון ואיכות הסביבה ומנהלים את האירוע". הגיאולוגים שטיפלו בדליפה מסרו שהתקררות הקרקע צפויה להמשיך עוד זמן רב ויחד עם זאת אין סכנה ליציבות המבנים והתשתיות וכי אין חומרים מסוכנים באוויר.
עם זאת, הדיירים הורשו לחזור לבתיהם רק בצאת השבת. הבורות שנחפרו במקום גודרו בגדר זמנית עד לביצוע חקירה מעמיקה יותר שינהלו מומחים ויסתייעו בצילומים תרמיים נרחבים כדי לפענח את מקור האדים.
מהמכון הגיאולוגי במשרד האנרגיה נמסר כי "לבקשת העירייה, הגיעו חוקרי המכון הגיאולוגי ובדקו את טמפרטורת הקרקע והמים באזור המדובר. הבדיקה העלתה כי קיימים אזורים בהם הטמפרטורה גבוהה מ-60 מעלות, אך לא נמצאה הסיבה לכך בשלב זה. יש להדגיש כי המכון הגיאולגי לא בדק את יציבות המבנים ובכל מקרה הנושא אינו בתחום סמכותו. המכון הגיאולוגי יסייע לעירייה ככל שתזדקק".
פורסם לראשונה: 21:14, 01.01.21