בימים אלו עמלים מתנחלי חברון על הליכי התכנון של בנייה למגורים בשטח השוק הסיטונאי בחברון. במקביל גם ניתן היתר בנייה למיזם "רובע חזקיה", חרף צו בית משפט לעצירת העבודות. אם אכן יושלמו לבסוף שני המיזמים, הם צפויים להכפיל את היקף היישוב היהודי בחברון. "זהו פרויקט הבנייה הכי גדול שהיה בחברון מאז ימי אברהם אבינו", אומר הבוקר (שלישי) אורי קרזן מעמותת מחדשי היישוב היהודי.
את האור הירוק לתכנון מתחם השוק נתן יו"ר ימינה נפתלי בנט בזמן שכיהן כשר הביטחון. המתחם היה שייך עד קום המדינה לקהילה היהודית הספרדית בעיר. לאחר הכיבוש הירדני הוקם בו השוק, והשטח עבר לבעלות מוגנת של עיריית חברון. אחרי מלחמת ששת הימים עברו המבנים לידי הממונה על הרכוש הנטוש ביהודה ושומרון. ב-2001, לאחר רצח התינוקת שלהבת פס, נכנסו כמה משפחות למתחם והתיישבו בו. חמש שנים מאוחר יותר הם פונו משם בהסכם, ומאז נשאר השטח נטוש.
בשנת 2108 חלה פריצת דרך במאבק המתנחלים כשגובשה במשרד הביטחון חוות דעת שלפיה יש אפשרות לקדם את הבנייה עבור יהודים במקום, אך עד כה לא גובשו תוכניות בנייה מפורטות לכך. כעת נמצאת תוכנית הבנייה בשלבי גיבוש ראשונים. לפי התכנון יוקמו שניים או שלושה בניינים, ובהם בסך הכול 60 דירות של שלושה עד חמישה חדרים בשטח 140-100 מ"ר.
הליכי התכנון צפויים להימשך עוד כמה חודשים ולהיתקל בהתנגדויות. אך קרזן מביע אופטימיות ואומר: "פרויקט הבנייה הולך לתקן עוול היסטורי".
בד בבד הודיעה לאחרונה המדינה לבית המשפט המחוזי כי המינהל האזרחי מתכוון להנפיק בתוך שבוע היתר בניה להקמת 31 יחידות דיור למתנחלים במיזם "רובע חזקיה". הבנייה במיזם נידונה בבית המשפט בעקבות עתירה מינהלית שהגישו "שלום עכשיו" ועיריית חברון הפלסטינית. בשלום עכשיו אומרים כי הסיבה שהמדינה מקדמת את מתן היתר הבנייה על אף שהנושא עדיין נדון בבית המשפט קשורה ברצון של ישראל להשלים את המהלך לפני הבחירות בארצות הברית.
בשלום עכשיו אמרו בתגובה: "ההתנחלות בחברון היא הפנים המכוערות של השליטה הישראלית בשטחים. הכוונה להכפיל את מספר המתנחלים בעיר היא פגיעה חמורה באינטרס הישראלי להגיע לשלום עם הפלסטינים. מצער שבמקום לטפל במשבר הקורונה הממשלה מבצעת מחטף מכוער רגע לפני הבחירות בארה"ב כדי לרצות חבורת קיצוניים, על חשבון רצונם והאינטרסים של רוב אזרחי המדינה".