על אף מזג האוויר הסוער, נערכה הערב (יום ד') בכיכר הבימה בתל אביב עצרת בהשתתפות עשרות נשים וגברים בכיכר הבימה שבתל אביב, לציון יום המאבק הבינלאומי נגד אלימות כלפי נשים. 20 נשים נרצחו מתחילת השנה בידי קרוביהן. בעצרת הוקראו שמות הקורבנות.
עדי, תושבת רמת גן בת 28, הגיעה לעצרת. היא אמרה: "כבר שנים שאירועי האלימות לא מטופלים כמו שצריך. אין שיקום לאסירים שהורשעו בעבירות אלימות במשפחה ואין הליך טיפולי משמעותי, תקציבים לא עוברים ואם לא נצעק את הצעקה הזאת - האירועים האלה לא ייפסקו".
האישה האחרונה שנרצחה היא ופאא עבאהרה מעראבה (37) שנרצחה על-ידי בעלה רביע כנעאנה. הוא נמלט וטרם נלכד. לפני שרצח אותה, הוא התנגש עם רכבו ברכבה, והתווכח עם עבאהרה אצל מי יהיו הילדים במסגרת הליך הגירושין שלהם. בחודש שעבר ביקשה עבאהרה צו הגנה מבית המשפט ואף שהתה בעבר במקלט לנשים מוכות, אולם לטענת מקורביה לא נעשה מספיק בכדי למנוע את הרצח. בתחילת האירוע הוקראו שמותיהן של הקורבנות.
בתוך כך, דיווחו מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית כי ב-2019 הגיעו אליהם כ-54 אלף פניות. בצל משבר הקורונה, טוענים במרכזי הסיוע, חלה עלייה בשיעור של 24 אחוזים במספר הפניות.
עוד נאמר כי 92% מתיקי האונס נסגרו מבלי שהוגשו כתבי אישום - רובם בעילה של חוסר ראיות. מרים שלר, מנהלת מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בתל אביב, אמרה: "בזמן שנבחרי הציבור שלנו לא מצליחים להעביר תקציב ועסוקים במאבקי כוח מיותרים, הביטחון האישי של נשים מופקר, התקציבים שמיועדים למניעה וטיפול באלימות כלפי נשים לא מועברים ואנחנו משלמות מחיר יקר מנשוא.
"כאילו זה לא מספיק, הקורונה החריפה את מצבן של נשים נפגעות אלימות, כשיותר נשים נפלטות ממעגל העבודה, נותרות כלואות בבתים ביחד עם התוקפים שלהן ונאבקות לשרוד יום יום ושעה שעה.
"יום המאבק הבינלאומי הוא הזדמנות עבורנו לקחת אחריות בבית, במסגרות החינוכיות, במקום העבודה, ברחוב. להושיט יד לנשים, נערות וילדות שנפגעו ולייצר מרחבים בטוחים מאלימות על שלל סוגיה. אנו קוראים לממשלה להפסיק להתמהמה ולהעמיד את המאבק באלימות כלפי נשים בראש סדר העדיפויות החברתי".
במקרה שאישה בסביבתכם נמצאת במערכת יחסים אלימה, הפנו אותה או התקשרו בעצמכם לקו החירום של משרד הרווחה בטלפון 118 או 077-9208560. המוקד מאויש במשך 24 שעות ביממה ומעניק שירות בעברית, ערבית, רוסית ואמהרית.