שלוש רקטות נורו בצהריים (יום רביעי) מלבנון לגליל - שתיים מהן נפלו בשטח ישראל ואחת בשטח לבנון. כתוצאה מאחת הנפילות פרצה שריפה באזור קריית שמונה, ותושבים בגליל שמעו את הדי הפיצוצים. ממד"א נמסר כי היו ארבעה נפגעי חרדה, ודובר מד"א זכי הלר אישר במשדר המיוחד של ynet שלא היו נפגעים.
מיד אחרי הירי תקפו כוחות ארטילריים של צה"ל בשטח לבנון. שר הביטחון בני גנץ והרמטכ"ל אביב כוכבי קיימו דיון עם הצמרת הביטחונית בעקבות הירי, ודנו באפשרות של החרפת התגובה של צה"ל. בהמשך הרחיב צה"ל את התגובה - וירה בתותחים לאורך כל גבול לבנון.
במערכת הביטחון מעריכים שמי שאחראי לירי הם שוב פלגים פלסטיניים בדרום לבנון, בדומה למקרים אחרים של ירי מהמדינה בשבועות האחרונים. ערוץ אל-מנאר של חיזבאללה דיווח כי שישה פגזים שוגרו לעבר שטח פתוח במישור אל-חיאם - ולאחר מכן הירי של צה"ל ללבנון פסק. עם זאת, לאור הישנות המקרים בשבועות האחרונים, ייתכן שבהמשך יחודש הירי ללבנון - וישראל תגיב בצורה קשה יותר. בלבנון אישרו כי אכן היה ירי מישראל, וכשעתיים לאחר ירי הרקטות דיווחו שהוא חודש. תושבים בצפון דיווחו על הדי פיצוצים.
על התקיפה השנייה בלבנון מסר דובר צה"ל: "כוחות ארטילריים של צה"ל תוקפים כעת לאורך כל גבול לבנון בתגובה לירי הרקטות לשטח ישראל מוקדם יותר היום". לאחר מכן הודיע צה"ל שתקף פעם נוספת. לפי הדיווחים בלבנון, הירי של צה"ל כוון לנקודה קרובה לאזור אל-חיאם, ולנקודה שנמצאת צפונית לנאקורה שסמוכה לגבול עם ישראל. שני המוקדים רחוקים אחד מהשני, האחד במזרח הגבול והשני במערב הגבול.
ראש הממשלה נפתלי בנט וגנץ היו במליאת הכנסת בזמן הירי, ובנט קיבל שיחת טלפון שבה עודכן במתרחש. השניים סיכמו את המשך ניהול האירוע, ובנט יקבל עדכונים שוטפים בהתאם להתפתחויות. מאוחר יותר נמסר מטעם גנץ כי שר הביטחון קיים חיתוך מצב בעקבות הירי, ומלבד כוכבי השתתפו בו גם ראש האגף המדיני-ביטחוני זהר פלטי, ראש אגף מבצעים אלוף עודד בסיוק וראש אמ"ן אלוף תמיר הימן. שר הביטחון הנחה להעביר מסר חריף ליוניפי"ל בעקבות הירי.
ראש המכללה האקדמית בתל חי, אלי כהן, אמר כי הירי תפס את הסטודנטים בזמן מבחן. "בסך הכול כולם הגיבו יפה. לא הייתה תחושה שיקרה משהו כזה, אבל זה לא מפתיע. זה שיש לנו שנים יחסית שקטות לא הפך את זה לחריג, אנחנו כל הזמן מקבלים תזכורות מה יש לנו מהצפון - וזו אחת מהן. אנחנו יודעים לחיות עם זה".
האזעקות בצפון נשמעו בשעה 12:15 בקריית שמונה, בכפר גלעדי ובתל חי. התושבים נקראו להישאר במרחבים המוגנים, וכחצי שעה לאחר מכן מסר דובר צה"ל כי "בשלב זה, אין הנחיות מיוחדות לעורף ביישובים הסמוכים לגבול לבנון". ראש העיר קריית שמונה אביחי שטרן הגיע לאזור הנפילה והורה לפתוח את המקלטים בעיר. בקריית שמונה פועלות כמה קייטנות, והעירייה אמרה להורים כי הם יכולים להגיע ולקחתם את ילדיהם. "בכל מרקה הקייטנות ימשיכו לפעול כרגיל עד סוף היום ואין סיבה לדאגה", מסרו, והדגישו את החזרה לשגרה.
במשדר המיוחד של ynet אמר ראש העיר: "אנחנו מתורגלים למתיחות כזו, כעיר שיושבת על הגבול. הפעם זה תפס אותנו בלי התראה מוקדמת ובהפתעה גמורה. אני יכול להרגיע ולומר שאנחנו ערוכים לכל תרחיש, אבל לא חושב שאנחנו נמצאים בחזית לחימתית. אין לי ספק שתושבי קריית שמונה יתגברו על זה".
אביחי דנינו, שהיה סמוך לזירת הנפילה באזור קריית שמונה, אמר במשדר המיוחד של ynet: "לא נבהלתי, אבל אנשים סביבי כן נבהלו. ברור שכולם רצו למרחבים המוגנים. הרכב שלי היה ממש קרוב לנפילה, אני לא יודע איך הוא לא התנפץ לרסיסים".
יהונתן אשריאן, בעל חנות רהיטים בקריית שמונה, סיפר: "לקח לנו כמה שניות להתעשת, ואז רצנו למרחב המוגן הכי קרוב שיש לנו בסביבה. שמענו את הפיצוצים וראינו את העשן. הרחובות התרוקנו מהר מאוד, הייתה בהלה. זה החזיר אותנו הרבה שנים אחורה, לתקופות פחות יפות פה באזור".
דובר מד"א זכי הלר אמר באולפן ynet שלאחר הירי יצאו צוותים לסריקות באזור השיגורים, ולא איתרו נפגעים. מאוחר יותר עדכן כי היו ארבעה נפגעי חרדה.
זהו הירי החמישי מלבנון לצפון בחודשים האחרונים - שלוש פעמים במהלך מבצע שומר החומות, ובפעם האחרונה לפני שבועיים, אז שתי רקטות נורו מלבנון לאזור. איש לא נפגע ולא נגרם נזק. לפי ההערכות בצה"ל אז, גורמים פלסטינים בלבנון היו אחראים לירי הרקטות - ותותחים של צה"ל ירו בתגובה פגזים לעבר דרום לבנון.