לאחר שנקבע שעליו לשלם מאות אלפי שקלים בתביעת דיבה לעיתונאי אבי אלקלעי מכיוון שלא הגיש כתב הגנה בזמן, יאיר נתניהו שוב ביקש לערער על פסק הדין, "בהיעדר הגנה", והפעם לבית המשפט העליון.
בנו של ראש הממשלה המיועד הגיש לפני מספר ימים, באמצעות עורך דין אוריאל (חור) ניזרי, בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב - שלא קיבל את ערעורו ואת בקשתו לבטל את פסק הדין שניתן נגדו בהיעדר הגנה. נציגו טען כי הותרת ההחלטה תייצר "עיוות דין חמור, בעל השפעה פרטית וציבורית".
בתביעת הדיבה נגדו מ-2019 נטען כי נתניהו שיתף ברשתות החברתיות מידע שלפיו אלקלעי הוא "שתול של קרן וקסנר" ושותף לקונספירציה נגד אביו. עוד נאמר כי אלקלעי שותף למעשים שצריך לחקור, ולכן יש לעצור אותו בגינם. נתניהו והבלוגר אבשלום זלינגר נתבעו בסכום של 500 אלף שקלים בתביעת דיבה ולשון הרע. מאחר שנתניהו נמנע מהגשת כתב הגנה במשך שלושה חודשים, ניתן פסק הדין נגדו ב"היעדר הגנה", שחייב אותו אוטומטית בתשלום סכום של 250 אלף שקלים.
נתניהו תחילה פנה לבית המשפט השלום כדי לנסות לשנות את ההחלטה. ביולי 2021 השופטת כוכבה לוי דחתה את בקשתו לביטול פסק הדין וקבעה שנמסר כחוק, והוא חויב בהוצאות משפט בסכום של 29 אלף שקלים. נתניהו ערער על כך למחוזי. השופטת אביטל כהן דחתה את ערעורו, אך אפשרה בהחלטתה להגיש בקשת רשות ערעור לעליון.
נציגו, עו"ד ניזרי שהגיש את הערעור לעליון, כתב בבקשה: "הותרת ההחלטה תייצר עיוות דין חומר ביותר בעל השפעה פרטית וציבורית. מתן פסק דין בעדר ניהול הליך משפטי מעצם טבעו נכנס בהגדרת עיוות דין במהותו". לדבריו, פסק הדין שניתן נגד נתניהו מכיל נתבע נוסף, ולכן לא ניתן לתת פסק דין רק כלפי מרשו. "התביעה כלפי הנתבעים שזורה האחת בשנייה, ולא ניתן לתת פסק דין כלפי אחד הנתבעים בלבד".
עוד נטען כי יש לאפשר לו להתגונן לגופם של דברים, ולא להסתפק בפסק דין בהיעדר הגנה. "ככלל יש להתיר רשות להתגונן, בוודאי כשזו הפסיקה הרווחת ובוודאי כאשר ההליך טרם נשמע. למעשה אין הבדל בין יום הגשת התביעה לבין יום מתן פסק הדין בהיעדר הגנה מבחינה מהותית, שכן ההליך לא התקדם כלל ואף נעצר עד להכרעה בעניינו. זו עובדה המדברת בעד עצמה".
במקביל להליך זה, בית המשפט המחוזי כבר דחה בנוסף את ערעורו של נתניהו על עצם סכום התביעה והגשתו של ההליך לבית המשפט המחוזי, שם נקבע כי מדובר "בפוסטים חמורים".
מנציגו של אבי אלקלעי, עו"ד רון לוינטל, נמסר: "המערער הגיש שתי בקשות ערעור לבית המשפט העליון על שני ערערורים שבהם הפסיד בבית המשפט המחוזי, בגין שני פסקי דין שבהם הפסיד בבית משפט השלום. לפעמים נדמה לי שהנושא מוצה והטיעונים כבר נטענו. חדשים לא ניתן להביא. בינתיים לא נתבקשנו להגיב, אבל אם נידרש לכך, פיתחנו כבר ותק וניסיון בנושא זה. אומרים שחזרתיות היא אם המיומנות".