המתנחלים נערכים לכניסתו של טראמפ לבית הלבן. בזמן שראשי ההתיישבות התכנסו לבחירת תוכנית פעולה לקראת כניסתו של הנשיא הנבחר לבית הלבן, יצא ראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן לביקור בארצות הברית שכלל פגישות עם בכירים רפובליקנים וחברי קונגרס בגבעת הקפיטול בוושינגטון. הפגישות עסקו כמובן בעיקר בתקווה להחלת ריבונות ישראלית ביהודה ושומרון.
חברת בית הנבחרים הרפובליקנית קלאודיה טני אמרה כי "אני שותפה ליוזמת החוק שתבטיח את הזכויות של שומרון ויהודה ותוודא שהן יזכו להכרה ולא יכונו 'הגדה המערבית' כשמדברים על מוצרים ודברים המיוצרים באזור הזה. אני תומכת חזקה של ישראל. אנחנו מאוד נרגשים לשתף איתכם פעולה, ונשמח לשוב לשומרון בעתיד".
חבר מפלגתה הסנאטור פיט ריקטס לא התייחס ישירות לסוגיה אך חיזק בדבריו: "אחרי המתקפה הנוראית ב-7 באוקטובר ומה שישראל נאלצה לעשות כדי להגן על עצמה, וכדי להבטיח את הריבונות שלה ואת הביטחון שלכם, בממשל החדש תמצאו ממשל שיהיה ידידותי לישראל, בניגוד למה שקרה בממשל הקודם".
לדברי חבר בית הנבחרים אנדי האריס, "בסופו של דבר, פתרון של שתי מדינות פשוט לא עובד. חייב להיות פתרון של מדינה אחת, כשמובן מאליו שיהודה ושומרון יהיו חלק ממדינת ישראל. זה הכיוון שצריך להיות. זה הפתרון היחיד שיבטיח שלום בר-קיימא".
דגן נפגש גם עם יו"ר תת-הוועדה להקצבות בנושא אנרגיה בקונגרס, צ'אק פליישמן, וחבר בית הנבחרים ניק ללוטה שאמר כי חשוב לשמור על היחסים המצוינים בין המדינות. "יש כאן רוח חדשה וציפייה מצד נבחרי הציבור לעבודה חדשה לחלוטין, לאתחול מערכת היחסים בין ארה"ב לישראל, בדגש על הפסקת ההתנכלות והרדיפה האובססיבית נגד ההתיישבות היהודית בירושלים וביהודה ושומרון", אמר דגן.
לדברי ראש המועצה, "הצגנו לחברי הקונגרס את הבקשה והדרישה שלנו שממשלת ארה"ב, או שתתמוך או שלא תתנגד ותכשיל ריבונות על היישובים היהודיים ביהודה ושומרון. יש לנו כאן שותפים שהבטיחו להירתם לעניין הזה. גם אם ממשל ארה"ב לא יוכל להגיד שהוא בעד, ואפילו יהיה חייב לומר שהוא מתנגד, הוא לא יילחם כמו שממשל ביידן היה נלחם". הוא גם קרא לראש הממשלה ולשרים לפעול: "הכדור אצלכם. אתם יכולים להחיל ריבונות מיד עם כניסתו של ממשל טראמפ".