מבוכה למוסד במלזיה: לפי דיווח בתקשורת המקומית, סוכנים מקומיים שפעלו מטעמו של המוסד עצרו במדינה האסיאתית פעיל שחשבו שהוא איש חמאס. אבל כפי הנראה היעד היה בכלל פלסטיני נוסף שהיה איתו ברכב, ועקב רצף של תקלות המשטרה המלזית עלתה על המיקום שבו הוחזק העצור תוך יממה, ושחררה אותו.
לפי הדיווח באתר "New Straits Times", סוכנים מלזיים שפעלו בשירות המוסד עקבו וחטפו ב-28 בספטמבר בלב בירת מלזיה, קואלה לומפור, פלסטיני שסברו כי הוא חבר בגדודי עז א-דין אל-קסאם.
שני פלסטינים, מומחים לתכנות, היו בדרכם להיכנס לרכבם אחרי ארוחת ערב בקניון סמוך. על פי הדיווח, רכב לבן נסע לעברם, ארבעה אנשים יצאו ממנו - והגיעו לפלסטיני שישב במושב הנהג. הם היכו אותו וגררו אותו לרכב החונה, כשהם צועקים לו: "הבוס שלנו רוצה לדבר איתך". הפלסטיני השני ניסה לסייע לחברו, אבל הוזהר להתרחק מהמקום.
כשהתברר לו שיש כנראה קשר ישראלי, רץ הפלסטיני השני למלון סמוך על מנת לבקש עזרה מאנשי הצוות - בזמן שהרכב שאליו נגרר החטוף האיץ מהמקום. רכב נוסף נסע בעקבותיו. הפלסטיני השני הגיש תלונה בתחנת משטרה כ-40 דקות לאחר שחברו נחטף.
הפלסטיני שנחטף הוכה לדבריו ברכב. הוא טען כי חוטפיו לקחו את הסלולרי שלו והכריחו אותו לפתוח את הנעילה. באתר המלזי נכתב כי הוא שיקר להם באומרו כי אותו סלולרי שייך לחברו. לפי הדיווח, הם ככל הנראה השליכו את הסלולרי מחשש שהוא ישמש למעקב אחריהם.
הפלסטיני שנחטף הובא קשור ועם עיניו מכוסות לחדר, שם החוטפים המלזים קשרו אותו לכיסא. לפי הטענות, או אז הם קישרו בטלפון בין החטוף לבין שני גברים, ככל הנראה ישראלים. "אתה יודע למה אתה כאן", היה הדבר הראשון שנאמר לו.
גורם המעורה בנושא אמר כי לחוטפים המלזים היה כנראה קצר בתקשורת עם מפעיליהם הישראלים. לדבריו, הפלסטיני השני, שאותו השאירו במכונית, היה כפי הנראה היעד החשוב יותר. הם גם לא הצליחו לכסות את פניהם וגם את לוחית הזיהוי ברכב ששימש בפעולה, וכנראה זה מה שאפשר לאתר אותם.
לפי הטענות, הפלסטיני נחקר במשך 24 שעות על ידי הפעילים המלזים, והוכה כי תשובותיו לא השביעו את רצון חוטפיו. "הישראלים רצו לדעת על הניסיון שלו בתחום התוכנה, על החוזקות של חמאס בתחום זה ועל חברים בגדודי עז א-דין אל-קסאם שהכיר", אמר גורם לעיתון המלזי.
המשטרה המלזית החלה מיד בניסיון לאתר את החטוף והצליחה לפשוט על החדר שבו הוחזק - בזמן שהחקירה הייתה בעיצומה. לפי הדיווח, ישראלי היה בשיחת טלפון בצד השני של הקו, ולרגע לא הבין מה גרם לכאוס - לפני שהשיחה נותקה.
בדיווח נכתב כי השאלה האחרונה שהישראלים שאלו את הפלסטיני, רגע לפני פשיטת המשטרה, הייתה את מי מבין בכירי חמאס פגש חברו. "אם המשטרה המלזית לא הייתה פועלת במהירות, הקורבן היה כנראה נעלם", אמר הגורם. מאז עזבו אותם שני פלסטינים את מלזיה.
בתקשורת המלזית נכתב עוד כי אישה מקומית בשנות ה-30 לחייה עמדה בראש רשת המוסד במדינה. לפי הדיווח, אותה מלזית גויסה על ידי סוכני מוסד לפני 2018 – השנה שבה סוכני המוסד חיסלו לכאורה במלזיה את פאדי אל-בטש. "היא אומנה בחו"ל, כולל באירופה", נכתב וצוין כי קיבלה 2,000 יורו בחודש ממפעיליה. לפי הדיווח, כמה גברים עבדו תחתיה.
אל-בטש, פרופ' פלסטיני וחבר בחמאס, נורה למוות בבירת מלזיה ב-21 באפריל 2018 על ידי שני אלמונים שהיו רכובים על אופנוע. משפחתו של אל-בטש האשימה את המוסד בחיסול וחמאס טען שתפס אדם שהודה שהמוסד הטיל עליו את התפקיד. במוסד הכחישו כל מעורבות בחיסולו.