כשהשפית הניגרית הִילדה באסי התייצבה בחודש מאי במטבח כדי לבשל 100 שעות ברצף, היא לא העלתה בדעתה מה יהיו ההשלכות: באסי בסך הכול רצתה לעבור חוויה ייחודית ולהיכנס לספר השיאים של גינס תחת הסעיף "הבישול הארוך ביותר שבוצע על-ידי אדם יחיד", אבל עשתה הרבה יותר מזה – והציתה "שיגעון לשיאים" בניגריה.
מאז חודש מאי הבקשות הניגריות להיכנס לספר השיאים המפורסם לא פוסקות: זמר הגוספל אולוואטובי קופג'י פתח במרתון שירה של 200 שעות כדי להזניק את הקריירה שלו; הצעיר טמבו אברה מנסה לבכות שבעה ימים ברצף; ואחרים ניסו לקבוע שיא לשהוּת רצופה בבית, לשידור ישיר רציף באינסטגרם, לטיגון חלזונות – ולקילוף אגוזי קוקוס בשיניים בלבד.
הניגרים שמנסים לשבור שיא מקווים בחלקם לזכות בתהילה. "מרתון הבישול" של באסי בחודש מאי ריתק את ניגריה, מדינה בת 200 מיליון תושבים, ופוליטיקאים וסלבריטאים רבים התגייסו לתמוך בה. כשקבעה את השיא החדש זכתה לברכה בטלפון מסגן הנשיא, וקיבלה במתנה שנה של טיסות חינם בחברת תעופה מקומית.
עכשיו אחרים מקווים לגורל דומה. אחד מהם הוא ג'ון אובוט, שמתכוון לשבור בספטמבר את השיא לקריאה הארוכה ביותר בקול רם, שעומד כרגע על 124 שעות רצופות. מי שכבר עשתה את שלה היא המסז'יסטית ג'ויס איג'אומה, שהעבירה 50 שעות רצופות של מסאז' למטופלים. איג'אומה התכוונה להגיע ל-75 שעות ברצף, אבל בשני שליש הדרך סבלה מתשישות והתמוטטה.
50 שעות המסאז' אמנם הספיקו לאיג'אומה לשבור את שיא העולם – אבל היא לא תזכה להכרה בכך: כמו ניגרים רבים שהתגייסו לשבור שיאים בשבועות האחרונים היא לא טרחה לעדכן מראש את צוות ספר השיאים של גינס על כוונתה, כפי שמחייבת הבירוקרטיה, ועל כן לא היה לצדה גורם מוסמך שיאמת את השיא.
בעקבות טירוף השיאים הניגרי פנו בימים האחרונים בספר השיאים של גינס לציבור והזכירו כי כל המעוניין לשבור שיא ולקבל הכרה רשמית בכך חייב לתאם זאת קודם לכן עם הצוות. בקריצה לניגרים הנמרצים פרסמו אנשי גינס הודעה משועשעת בטוויטר שבה כתבו: "בבקשה די עם מרתוני-השיאים".
בספר השיאים של גינס אמרו היום ל-BBC כי אנשיהם אכן הבחינו בעלייה במספר הבקשות לרישום שיאים המגיעות מניגריה. הם לא נקבו במספר מסוים, אבל התגובה הזו הגיעה אחרי שבכלי תקשורת באפריקה דווח שאנשי גינס קיבלו בתוך חודש לא פחות מ-1,500 בקשות לרישום שיאים מאזרחים ניגרים.