שגריר ישראל באוקראינה מיכאל ברודסקי חשף ביום שישי האחרון סיוע הומניטרי חדש לקייב: ציוד רפואי לחדר ניתוח ומציל חיים שהועבר לבית חולים לילדים בעיר הבירה האוקראינית, בשווי של 1.2 מיליון דולר. השגריר הודיע גם שישראל נערכת לתרומה של 20 גנרטורים עוצמתיים לאוקראינה בשווי של יותר ממיליון דולר – שיסייעו לה להתמודד עם הנזק הרב לתשתיות האנרגיה מההפצצות הרוסיות. "אנו נערכים להעביר את הגנרטורים עד סוף השנה, והם יסייעו לאוקראינה להתמודד עם בעיות החשמל", אמר ברודסקי.
על הסיוע הכריז ברודסקי בטקס קצר בבית החולים בקייב, בהשתתפות סגן שר הבריאות של אוקראינה ובכירים מקומיים נוספים. במהלכו הסיר השגריר את הלוט מעל שלט שבו נכתב "באדיבות משרד החוץ הישראלי ומש"ב – סוכנות הסיוע הלאומית של ישראל". בנוסף לסיוע הזה, משרד הביטחון יספק לאוקראינים ארבעה אמבולנסים ממוגנים – אחד מהם כבר הועבר ושלושה בדרך.
מאז פרוץ המלחמה לפני יותר מתשעה חודשים, הסתכם הסיוע הישראלי לאוקראינה בעשרות מיליוני דולרים – ומתמקד בתחום הרפואי שבו לישראל יש יתרון יחסי. בין השאר, הקימה ישראל בשלביה הראשונים של המלחמה בית חולים שדה במערב אוקראינה, העבירה גנרטורים בשווי של יותר ממיליון דולר וציוד רפואי, מזון ועוד. "על אף הביקורת שמדי פעם מושמעת על ידי גורמים אוקראינים בכירים נמשיך לסייע לאוקראינה, כי זו חובתנו המוסרית", אמר השגריר ברודסקי.
ברודסקי פגש לפני כמה ימים את סגן שר החוץ האוקראיני, אשר הדגיש באוזני השגריר הישראלי את העובדה שאוקראינה מעריכה מאוד את הסיוע ההומניטרי מישראל. הבכיר האוקראיני חזר על הבקשה החוזרת ונשנית של קייב לקבל סיוע ביטחוני, של מערכות הגנה, דבר שאליו ישראל מתנגדת מחשש לתגובה חריפה מצד מוסקבה.
מנגד, ברודסקי העלה בשיחה את בקשתה של ישראל שאוקראינה תשנה את דפוס ההצבעות שלה נגד ישראל. השגריר ביקש שאוקראינה תתנגד או תימנע בהצבעה הצפויה בעצרת הכללית של האו"ם על ההצעה לבקש חוות דעת על חוקיות הכיבוש הישראלי מבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. "הצבעה אנטי-ישראלית באו"ם מסכנת את התמיכה באוקראינה", אמר. בהצבעה הקודמת אוקראינה הצביעה בעד ההצעה הזו – מה שגרר ביקורת חריפה מצד ישראל.
פורסם לראשונה: 21:42, 10.12.22