המודיעין האמריקני מעריך שרוסיה רוכשת מיליוני רקטות ופגזי ארטילריה מצפון קוריאה - מהלך שמצביע על הקשיים שלה במלחמה באוקראינה, וממחיש את השפעות הסנקציות של המערב.
גורמים בארה"ב אישרו את הדיווח, שפורסם ב"ניו יורק טיימס" ומתבסס על מסמכים בלתי-מסווגים. הגורמים אמרו שבהמשך צפויות עסקאות נוספות שבהן תרכוש מוסקבה ציוד צבאי מפיונגיאנג.
"משרד ההגנה הרוסי נמצא בתהליך רכישה של מיליוני רקטות ופגזי ארטילריה מצפון קוריאה, במטרה להשתמש בהם בשדה הקרב באוקראינה", אמר גורם אמריקני שנדרש להגיב לפרסום. הגורם אמר שהרכישה מצביעה על כך שהצבא הרוסי "ממשיך לסבול ממחסור חמור באספקה באוקראינה" - בין השאר בעקבות הסנקציות שהטיל המערב על מוסקבה אחרי הפלישה.
גורמים בממשל האמריקני אמרו שהרכישות מוכיחות שהסנקציות החלו לפגוע ביכולת של הצבא הרוסי לנהל לאורך זמן את המלחמה - שנפתחה ב-24 בפברואר, ומכונה ברוסיה "מבצע צבאי מיוחד".
צפון קוריאה המבודדת מעוניינת לחזק את היחסים שלה עם רוסיה, ולאחרונה הביעה עניין בשליחת פועלים שיסייעו לשקם את אזורי הכיבוש הרוסי במזרח אוקראינה. ייצוא הנשק של צפון קוריאה לרוסיה מהווה הפרה של החלטות האו"ם, שאוסרות על פיונגיאנג לייצא ולייבא כלי נשק.
צפון קוריאה וסוריה הן המדינות היחידות, מלבד רוסיה, שהכירו בעצמאותן של "הרפובליקות העממיות" שהקימו הבדלנים הפרו-רוסים במחוזות דנייצק ולוהנסק במזרח אוקראינה.
בחודש יולי דיווח הבית הלבן כי רוסיה רכשה מאיראן מאות כטב"מים, בהם כטב"מים "מתאבדים". באוגוסט פורסם שרוסיה החלה להשתמש באותם כלי טיס במלחמה באוקראינה. בשבוע שעבר אמרו בבית הלבן שאותם כטב"מים איראניים סובלים מבעיות טכניות.
בשבוע שעבר החלה אוקראינה במתקפת-הנגד שלה בדרום המדינה, במטרה לשחרר את האזורים שנכבשו על-ידי רוסיה – בראשם מחוז חרסון. אתמול טענה קייב להישגים נוספים בקרבות, ופרסמה תמונות של חייליה מניפים את דגל המולדת על גג בניין ביישוב וייסקופלייה – שנמצא בצפון חרסון. "אנחנו צריכים לשחרר את השטחים שלנו, צעד אחר צעד", אמר נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי בראיון לרשת ABC. הוא ציין כי שחרור השטחים הוא "רק עניין של זמן".
חרסון היה המחוז הראשון שעליו הצליחה רוסיה להשתלט אחרי הפלישה שלה לאוקראינה, ובחודשים האחרונים היא החלה להנהיג בו את השימוש במטבע ובלוחיות הרישוי שלה, ולהיערך למשאל עם – מבוים ומכוון מלמעלה – על סיפוח המחוז אליה. אתמול, בהודאה נדירה בקשיים בלחימה, הודיע גורם רשמי באזור הכיבוש הרוסי בחרסון על השעיית משאל העם מסיבות ביטחוניות.
לפי קייב, הכוחות הרוסיים מתמקדים בלחימה בחמישה מחוזות: דונייצק, חרסון, חרקוב, זפוריז'יה ומיקולאייב. לפי אוקראינה, ביממה האחרונה ביצעה רוסיה יותר מ-35 תקיפות אוויריות ועוד כ-50 מתקפות טילים. מושל חרקוב מסר הבוקר ששלושה בני אדם נהרגו כתוצאה מירי רקטות למחוז.
היום אמורים פקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית (סבא"א) לפרסם את הדו"ח על מצב תחנת הכוח הגרעינית זפוריז'יה – התחנה הגרעינית הגדולה באירופה. בשבוע שעבר, על רקע החשש מאסון גרעיני בעקבות הלחימה בקרבת התחנה בדרום-מזרח אוקראינה, הגיעו אנשי סבא"א לבדוק את המתקן, שנמצא תחת כיבוש רוסי מתחילת המלחמה. אתמול, בפעם השנייה בשבועיים האחרונים, נותקה אספקת החשמל לתחנה בעקבות הפגזות. אוקראינה ורוסיה האשימו זו את זו בירי לתחנה.
לפי אוקראינה, הכור היחיד בתחנת הכוח שעדיין פועל (מתוך שישה) נותק אתמול מרשת החשמל בעקבות שריפה שפרצה אחרי ההפגזות. בסבא"א אמרו שהכור יחובר לחשמל אחרי כיבוי השריפה.
משרד ההגנה הרוסי אמר היום שאוקראינה ירתה ביממה האחרונה 20 פגזי ארטילריה על העיר אנרהודר, שבקרבתה נמצאת תחנת הכוח. לטענת רוסיה, הפגזים נחתו בשטח התחנה, ואחד מהם התפוצץ ליד אחד הכורים שאינם פעילים. רמות הקרינה באתר אינן חריגות, כך לפי מוסקבה.
בתוך כך, דיווח הבוקר הקרמלין שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין הגיע לצפות בתרגילים צבאיים נרחבים שמקיימות רוסיה, סין ובעלות ברית נוספות של שתי המדינות. התרגילים הצבאיים, "ווסטוק-2022", החלו ב-1 בספטמבר ויסתיימו מחר. הם נערכים בכמה מוקדים במזרח הרחוק של רוסיה ויותר מ-50,000 חיילים משתתפים בהם. לפי מוסקבה בתרגילים נעשה שימוש ב-140 מטוסים ו-60 ספינות. גם חיילים מסוריה והודו משתתפים בתרגילים, וכן חיילים ממדינות שכנות של רוסיה.