בית המשפט המחוזי בתל אביב דן כעת בהארכת מעצרו של אלי פלדשטיין, דובר רה"מ לעניינים ביטחוניים, ונגד המילואים שהואשמו במסגרת פרשת המסמכים הסודיים. עשרות בני אדם משתתפים בהפגנה מחוץ לבית המשפט, בהם גם שר המורשת עמיחי אליהו ושר התפוצות עמיחי שיקלי. "זו חקירה פוליטית", טען השר אליהו "היא בהמשך לניסיון היועמ"שית להוציא את רה"מ לנבצרות ולפגוע בתפקוד השר בן גביר, אנחנו נשנה את זה".
בתחילת הדיון, הוריו של פלדשטיין ביקשו להתקרב לתא בו ישב באולם ולשוחח איתו מבעד לזכוכית. שב"כ התנגד והורה לאנשי שב"ס והפרקליטות שלא לאפשר להם. באולם נוצר עימות בין המשפחה לגורמים באולם. בסופו של דבר, החליט השופט עלאא מסארווה להתערב, ואישר באופן חריג ולמרות ההתנגדות למשפחה לפגוש את בנם באולם. גורמים בשב"כ מסרו בתגובה: "אנשי שב"כ כלל לא השתתפו בדיון. השב"כ לא התנגד למפגש עם המשפחות בשום שלב".
האישום נגד פלדשטיין הוגש בגין עבירות של מסירת ידיעה סודית שכוונתה לפגוע בביטחון המדינה, עבירה שדינה עד מאסר עולם, החזקת ידיעה סודית ושיבוש הליכי משפט. גם נגד הנגד הוגש אישום חמור, שכולל חמישה סעיפים של מסירת ידיעה סודית, שיבוש הליכי משפט וגניבה בידי מורשה.
שלשום נחשף ב-ynet כי ועדת השרים לענייני חקיקה תדון בתחילת השבוע הבא ב"חוק פלדשטיין", שלפיו תינתן חסינות לאנשי מערכת הביטחון שיביאו מידע חסוי לידיעתו של ראש הממשלה. הצעת החוק של חברי הכנסת מהליכוד חנוך מילביצקי ועמית הלוי תובא לקידום השרים בעקבות כתבי האישום.
הצעת החוק מבקשת לדאוג לכך שקציני צה"ל יקבלו "מסלול ירוק" חופשי אם יעבירו מידע מסווג לראש הממשלה. "כדי לוודא כי הדרג המדיני בכלל וראש הממשלה בפרט, עליהם מוטלת האחריות הכבדה של שליחת מיטב בנינו ובנותינו לקרב, יקבלו את מלוא המידע הנחוץ להם כדי לקבל את ההחלטות, וכדי למנוע כל חשש בקרב אנשי מערכות הביטחון מהעברת מידע, מוצע בזאת למנוע כל הפללה של העברת מידע חיוני לשר הממונה ו/או לראש הממשלה".