המשלוח הראשון של התרופה מתוצרת פייזר נגד קורונה, "פקסלוביד", נחת בצהריים (חמישי) נמל התעופה בן גוריון אחר הצהריים. הכנסתה של התרופה שהגיעה מליאז' שבבלגיה, לשימוש במערכת הבריאות, עשויה להיות נקודת מפנה משמעותית במאבק הממושך במגפה.
התרופה נועדה לטפל בבני 12 ומעלה שנדבקו בקורונה ונמצאים בקבוצת סיכון להידרדר למצב קשה. מטרתה לבלום את החמרת המחלה במי שכבר נדבקו. זאת בניגוד לחיסון שנועד למנוע את המחלה מלכתחילה.
מלשכתו של ראש הממשלה נפתלי בנט נמסר כי המשלוח הגיע לאחר משא ומתן שהוביל רה"מ. "זוהי בשורה חשובה", מסר בנט. "לפני כמה שבועות בישיבת הממשלה הנחיתי לקדם את רכש התרופה, ובזכות מאמץ ונחישות שלנו, זה קורה. בזכות הפעולה המהירה שלנו התרופות הגיעו במהירות לישראל ויסייעו לנו לצלוח את שיא גל האומיקרון שמתקרב".
בנט הוסיף כי "התרופה של פייזר שהגיעה היום לישראל, בין המדינות הראשונות בעולם, היא תוספת חשובה לארגז הכלים של המלחמה במגפה. כפי שהיינו חלוצים עולמיים במתן החיסון השלישי ובמתן החיסון הרביעי - כעת אנחנו מובילים גם במתן התרופה לאזרחי ישראל. מודה לידידי, מנכ"ל פייזר אלברט בורלא, לשר הבריאות ניצן הורוביץ ואנשי משרדו, לחברת אל על שהביאה את המשלוח ולכל העוסקים במלאכה. אנחנו פועלים נכון, באופן סדור ומהודק, במאמץ משולב - של בדיקות, חיסונים וכעת גם תרופה. יחד - נצלח את גל האומיקרון".
במחקר הקליני שערכה פייזר נמצא כי התרופה מפחיתה ב-89% את הסיכון להידרדר למחלה קשה או למוות. אף שהניסוי של פייזר בגלולה החדשה בוצע בנדבקים בווריאנט דלתא, בחברה עדכנו כי בניסויי מעבדה פקסלוביד הפגינה ביצועים טובים גם מול וריאנט אומיקרון. לפני שבוע קיבלה התרופה אישור לשימוש חירום ממינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA).
התרופה ניטלת סמוך להופעת תסמיני המחלה. מי שנמנים עם קבוצת סיכון ונדבקו בקורונה יקבלו פנייה מרופא שייתן להם מרשם לתרופה, והיא תישלח לביתו של המטופל. הטיפול מורכב משלושה כדורים הניתנים פעמיים ביום: שתי טבליות של התרופה האנטי ויראלית נירמטרלוויר, וכדור אחד של התרופה האנטי ויראלית ריטונאוויר. הן נלקחות יחד פעמיים ביום למשך חמישה ימים, בסך של 30 טבליות.