המשטרה בארה"ב חשפה הלילה (בין שלישי לרביעי) את זהותו של הגבר שנעצר אמש בחשד לרצח ארבעת המוסלמים בעיר אלבקרקי שבמדינת ניו מקסיקו, בסדרה של מארבים מתוכננים שעוררו בהלה גדולה בקרב הקהילה המוסלמית-אמריקנית: מדובר במוחמד סייד בן ה-51, מהגר מוסלמי מאפגניסטן, שהתגורר באלבקרקי זה חמש או שש שנים. הרשויות מסרו כי אחד המניעים האפשריים שנבחנים מאחורי מעשי הרצח שלו עומד הקרע בין הפלג הסוני לפלג השיעי בעולם המוסלמי – כשלפי דיווחים סייד הסוני כעס על כך שבתו התחתנה עם גבר שיעי – אולם הן הדגישו כי ייתכן שלא מדובר במניע היחיד וכי מוקדם מדי לסווג את המעשים כפשעי שנאה.
סדרת מקרי הרצח, של גברים מוסלמים מאפגניסטן או פקיסטן ששלושה מהם נורו למוות בשבועיים האחרונים, עוררה כאמור בהלה בקהילה המקומית וזכתה לסיקור נרחב בתקשורת האמריקנית והעולמית – כשבקרע החשש שמדובר בניסיון מכוון לפגוע במוסלמים. גם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הצטרף לגינויים שנשמעו והבטיח לעמוד לצד הקהילה המוסלמית בארצו. מוסלמים רבים באלבקרקי, שמספרם עומד על כ-5,000 איש מתוך כחצי מיליון תושבים, חששו לצאת מבתיהם, והמשטרה הגבירה את האבטחה מחוץ למסגדים ומחוץ למוסדות אחרים המשמשים את הקהילה.
כעת אבל נחשף שהחשוד עצמו נמנה עם הקהילה הזו בעיר. סייד, כך מסרו נציגי המשטרה במסיבת עיתונאים הלילה, נלכד בזכות טיפים שונים שקיבלו בימים האחרונים, במיוחד אחרי שחשפו תמונה של מכונית פולקסווגן חשודה ביום ראשון האחרון. הוא נעצר בשעה שנסע באותה מכונית חשודה הרחק מאלבקרקי, כ-160 ק"מ מהעיר. השוטרים, כך נמסר, זיהו אותו מתחיל בנסיעה כאשר הגיעו לביתו בעיר כדי לערוך שם חיפוש על פי צו בית משפט, ועקבו אחריו עד למעצרו. בעברו של סייד אישומים באלימות במשפחה, אבל אלו בוטלו בסופו של דבר. בניו של סייד עוכבו לחקירה, ושוחררו בהמשך.
במכוניתו של סייד ובביתו נתפסו כמה כלי נשק, ושניים מהם קושרו בבדיקות בליסטיות לשניים ממקרי הרצח: זה של אפטאב חוסיין, בן 41 שהיגר מפקיסטן ונורה למוות סמוך לביתו ב-26 ביולי; וזה של מוחמד אפזאל חוסיין, בן 27 שהיגר גם הוא מפקיסטן, ונורה אף הוא סמוך לביתו ב-1 באוגוסט. המשטרה מסרה הלילה כי סייד חשוד גם בשני מקרי הרצח האחרים – אחד שאירע בנובמבר אשתקד והשני שהיה הרצח האחרון בסדרה, ביום שישי האחרון. המשטרה ממשיכה לערוך בדיקות לכלי הנשק כדי למצוא קשר ישיר אל שני מקרי הרצח הללו.
הנרצח האחרון, נעים חוסיין, היה בן 25 שהיגר מאפגניסטן וקיבל אזרחות אמריקנית רק לפני חודש. הוא נמצא ביום שישי ירוי בחניון של ארגון מקומי שבו התנדב, אשר מציע שירותי סיוע לפליטים. לפי נציגי הקהילה המוסלמית המקומית הוא נרצח זמן לא רב לאחר שהשתתף באותו יום בטקסי הלוויה של שני הקורבנות הקודמים. הגבר הראשון שנרצח בסדרת המעשים המיוחסת לסייד הינו מוחמד אחמדי בן ה-62, במקור מאפגניסטן, שנמצא ירוי ב-7 בנובמבר אשתקד בחניון של מרכול למוצרי חלאל, כאלו שכשרים לפי ההלכה האיסלאמית, אותו ניהל יחד עם אחיו.
שלושת הקורבנות שנרצחו בשבועיים האחרונים נהגו לפקוד את אותו מסגד באלבקרקי, ולפי הדיווחים גם סייד הגיע לשם לעתים. נציגי המשטרה אמרו הלילה כי הראיות שהגיעו לידיהם מצביעות על כך שהוא הכיר את הקורבנות "במידה מסוימת". הם הודו כי אחד המניעים הנבחנים למעשי הרצח הוא כעסו לכאורה של סייד על כך שבתו נישאה לגבר שיעי, אבל הדגישו כאמור כי המניעים שלו עדיין נבחנים.
אחמד אסד, שמנהל את המסגד שאותו פקדו שלושה מהקורבנות, הזהיר גם הוא מהסקת מסקנות חפוזה, וציין כי לפחות אחד הנרצחים היה בכלל סוני. אסד שיבח את המעצר, אחרי שלדבריו חייהם של מוסלמים רבים באלבקרקי התערערו: "בעקבות מה שאנחנו יודעים היום, ביחס לימים הקודמים, מדובר באנחת רווחה גדולה, אנחנו נושמים".
הקרע בין הפלג הסוני לפלג השיעי הקטן יותר, נזכיר, עומד מאחורי שורה ארוכה של סכסוכים ומתיחויות ברחבי העולם המוסלמי, כשברקע ניצבת המחלוקת הדתית באשר לזהות יורשו של הנביא מוחמד – אולם בתקשורת האמריקנית מדגישים את העובדה שבארה"ב ביטויים אלימים לסכסוך הזה נדירים למדי. אנילה עבאד, מזכ"לית המרכז האיסלאמי של ניו מקסיקו, אמרה כי בין הקהילה השיעית והקהילה הסונית שם יש קשרים חמים: "הקהילה השיעית שלנו תמיד הייתה שם עבורנו ואנחנו, הסונים, היינו שם תמיד עבורם".
אלבקרקי, יצוין, סובלת כבר שנים מתופעה חמורה ביותר של אלימות ברחובותיה, ובשנה שעברה נרשם בה שיא במספר מקרי הרצח – 116. השנה, כך לפי נתונים שפרסם "ניו יורק טיימס", קצב הרציחות נותר גבוה ביותר, והשיא צפוי להישבר. המשטרה שם סובלת במקביל ממצוקת כוח אדם, ומנהלת בשנים האחרונות תהליך משותף עם משרד המשפטים הפדרלי במטרה לשפר את התנהלותה, על רקע האשמות ששוטריה הפרו זכויות אזרח ועשו שימוש בכוח מופרז.