ביום שלישי ינחת על המדפים בחנויות הספרים ברחבי העולם אחד הספרים המצופים ביותר בזמן האחרון: ספר הזיכרונות של אנגלה מרקל, בו מנסה קנצלרית גרמניה לשעבר, ששלטה בארצה 16 שנה, להגן על המורשת שלה, מורשת שהוכתמה בצורה ניכרת לאור המשברים הפוליטיים, החברתיים והכלכליים ששטפו את העולם בשנים שלאחר פרישתה ומיוחסים למדיניות שהכתיבה בעודה בתפקיד. הספר יופץ גם בארצות הברית בשבוע הבא, באירוע של מרקל בוושינגטון עם ברק אובמה, אחד הידידים הפוליטיים הקרובים ביותר שלה.
2 צפייה בגלריה
דונלד טראמפ עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל תמונת ארכיון נאט"ו 2019
דונלד טראמפ עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל תמונת ארכיון נאט"ו 2019
מרקל וטראמפ ב-2019. "הוא מסתכל על העולם כנדל"ניסט"
(צילום: AP Photo/ Evan Vucci, File)
בספר שנקרא "חופש: זיכרונות 2021-1954" מסבירה מרקל מדוע דחתה את ההצעה לקבל את אוקראינה לנאט"ו ב-2008, וכותבת על יחסיה המתוחים עם ולדימיר פוטין ועל יחסיה הרעועים עם דונלד טראמפ ("הוא מסתכל על העולם כנדל"ניסט. הכול זו תחרות, לחיות או למות"). הספר נכתב לפני בחירתו של טראמפ, ומרקל מתבטאת בו בפירוש כמצפה לניצחון של קמלה האריס. על הבחירה המחודשת של טראמפ היא הגיבה במילים: "מדובר באתגר לעולם".
2 צפייה בגלריה
הקנצלרית לשעבר עם פוטין. הגז הזול היה פתח לצרות
הקנצלרית לשעבר עם פוטין. הגז הזול היה פתח לצרות
הקנצלרית לשעבר עם פוטין. הגז הזול היה פתח לצרות
(צילום: גטי אימג'בנק)
במשך 16 שנות השלטון של מרקל היא זכתה לפופולריות עצומה בקרב הבוחרים הגרמניים שבחרו בה שוב ושוב, אבל לאחר שפרשה נשמעו קולות רבים בציבור הגרמני שטענו כי מרקל הייתה טובה רק בניהול משברים והייתה נטולת חזון, מה שהביא את גרמניה למצב כלכלי קשה כשהיא נשענת על הגז הזול מרוסיה ועל המסחר עם סין, וסוגרת את כל תחנות הכוח הגרעיניות במדינה. כמו כן מואשמת מרקל במדיניות גבולות פתוחה ומופקרת שהביאה למשבר המהגרים בכל אירופה ולהחרפה חמורה בביטחון התושבים. על רוב הביקורות הללו נמצא תשובה, ככל הנראה, ביום שלישי.