משטרת יוון הודיעה בצהריים (יום א') כי 30 אלף איש כבר פונו מאזור השריפות באי רודוס, בהם תיירים רבים מאירופה ומאזורים אחרים בעולם שהגיעו לאי כדי להעביר בו את חופשת הקיץ. השריפות משתוללות זה היום השישי ברציפות, ובמשטרה היוונית מגדירים כעת את המתרחש שם "מבצע הפינוי הגדול ביותר בתולדות המדינה".
266 הכבאים המשתתפים במאמצי הכיבוי ברודוס נאבקים בשלוש שריפות גדולות בשלוש חזיתות, והם מסתייעים בעשרות ניידות כיבוי, במסוקים ובמטוסים. עד כה דווח על שישה נפגעים שאושפזו בגלל בעיות נשימה, אבל כולם שוחררו בהמשך ולפי שעה אין הרוגים.
ביוון מתגאים במבצע הפינוי, ואומרים כי עד כה הוא מתנהל מצוין: "אנשים צייתו להוראות שלנו, במיוחד התיירים", אמר הבוקר דובר המשטרה המקומית. מבין 30 אלף המפונים שעזבו את בתיהם או את המלונות שבהם התאכסנו, 11 אלף התפנו בעצמם ועוד 19 אלף נזקקו לעזרת הרשויות. 16 אלף מאלה שחולצו על ידי הרשויות פונו דרך היבשה ו-3,000 דרך הים.
יותר מ-100 אלף תושבים גרים באי רודוס, והוא אחד מיעדי התיירות האהודים ביותר על נופשים מיוון, בריטניה, גרמניה וצרפת. בשנה שעברה לבדה ביקרו ברודוס כ-2.5 מיליון תיירים. מאז פרוץ השריפות שם בשבוע שעבר פונו באי 12 יישובים, בהם גם לינדוס, אחד היעדים התיירותיים הפופולריים ביותר ביוון.
סדריק, תייר בלגי שנמנה עם המפונים מרודוס, סיפר כי נאלץ לעזוב את המלון אחרי שקיבל בטלפון הנייד שלו התרעות על השריפות. "אנשי המלון בכלל לא היו מודעים למצב, פשוט לקחנו את הדרכונים שלנו, הצטיידנו במים ובמשהו לכסות את הפנים ואת הראש – ויצאנו", אמר לרדיו הבלגי.
רבבות האנשים שנאלצו להתפנות שוכנו למשך הלילה בבתי ספר, באולמות התעמלות ובמרכזי ועידות, ובאתונה פתח משרד החוץ היווני שלוחה מיוחדת כדי לסייע לתיירים זרים, במיוחד לאלה שרוצים לשוב לארצותיהם. המשרד עומד בקשר עם שגרירויות זרות כדי לעזור למי מהתיירים שהותירו מאחור את דרכוניהם ומסמכים אחרים במהלך הפינוי.
לדברי השלטונות ביוון, להשלמת הניסיונות להשתלט על האש יידרשו עוד כמה ימים. חזאים הזהירו כי היום בשעות הצהריים תתחזק הרוח באזור, עובדה שתקשה על הכבאים. גם היום ממשיך לפקוד את יוון חום כבד, ובחלק מהאזורים תגיע הטמפרטורה ליותר מ-44 מעלות. שירות החיזוי הלאומי היווני אמר כי סביר להניח שגל החום שפוקד כעת את המדינה הוא הארוך ביותר בתולדותיה.