לוין נטש את הדיון, בלשכת סמוטריץ' טענו לפיצוץ מבוים, שר המשפטים התרצה - וראשי הקואליציה הסכימו על קידום הליך הדחת היועמ"שית.
שר המשפטים יריב לוין נטש הערב (שני) את ישיבת ראשי הקואליציה, שעסקה בשינויים הנדרשים לתפיסתם במערכת המשפט וכן בהדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה. לוין, כך לפחות טען, התעמת עם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושר החוץ גדעון סער, שהביעו הסתייגות בשבוע האחרון מרצונו לנסות לחוקק שוב את חוקי המהפכה המשפטית - ואמר כי הם מסרבים לגבות אותו בנוגע לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים.
לשכת שר האוצר מסרה אחרי הדיווחים על פיצוץ הישיבה, כי "כלל לא התקיים דיון על החקיקה בעניין הוועדה לבחירת שופטים. מטבע הדברים אף שר לא הביע את דעתו בדיון שלא התקיים". בלשכה ציינו כי ההודעות של "גורמים שונים בעניין תמוהות", והדגישו כי "שר האוצר שיזם את הרפורמה המשפטית תומך בחקיקה לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים".
לוין ככל הנראה התרצה בעקבות ההודעה מטעמו של סמוטריץ', ומסביבתו נמסר: "מודה ועוזב ירוחם. מקווים שכל ראשי המפלגות יגיעו למסקנה דומה".
נושא הדחת היועמ"שית עלה כאמור בישיבה, ובלי הודעה רשמית החליטו ראשי המפלגות להתחיל בהליך. בדיון הייתה תמימות דעים בנושא, וכשלב ראשון יתקיים בממשלה דיון אי-אמון בבהרב-מיארה. תהליך פיטורי היועמ"שית הוא ארוך ולוקח זמן, אך הכוח עובר כעת לידיים של לוין שאמור להחליט מתי זה יקרה, איך זה יקרה וכמה רחוק יתקדם.
שרים וחברי כנסת מנסים כבר זמן רב להביא לפיטורי בהרב-מיארה, ובשבוע הבא צפויה הממשלה לקיים דיון בטענות חלק מהשרים על תפקודה, יחסי העבודה שלהם עמה - וההכרח לפטרה בשל כך. במקביל סיעת הימין הממלכתי בראשות השר סער הגישה היום הצעת חוק לפצל את תפקיד היועמ"שית במקום להדיחה. ההצעה תובא ביום ראשון לוועדת השרים לענייני חקיקה, אולם שר המשפטים לוין מתנגד לה.
סמוטריץ' הביע תמיכה בהצעת בחוק של סער, ושר המשפטים, שטען כאמור שמסרבים לגבותו מתנגד למינוי השופט יצחק עמית לנשיא העליון, ראה בכך למעשה השלמה עם המינוי לפי שיטת הסניוריטי. לוין לא מאמין במהלך של פיצול התפקיד, ורוצה לנצל כעת את "האשראי הציבורי" לחוק שלו.
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ ביקר בחריפות את החלטת ראשי הקואליציה, ומסר: "במקום שישיבת הממשלה תעסוק בשיקום הצפון והדרום, ממשלת הניתוק תעסוק באמבוש ליועמ"שית".
שר התקשורת שלמה קרעי, שהחתים שרים על מסמך שיועד למזכיר הממשלה יוסי פוקס, שבו דרישה לקיים דיון בממשלה על הדחת היועמ"שית, בירך על "הצעד האמיץ". "החלטת ראשי הקואליציה להתחיל בהליך השימוע להדחת היועצת המשפטית לממשלה היא צעד מתבקש לתיקון עיוותים חמורים שהשתרשו במערכת המשפט הישראלית", מסר. "הגיעה העת להחזיר את האיזון בין הרשויות ולהפסיק את השלטון ללא מיצרים של פקידים שלא נבחרו על ידי הציבור".
לדבריו, "זהו רגע היסטורי שבו ראשי הקואליציה עומדים בנחישות מול דיקטטורת הפקידות, כדי להשיב את הדמוקרטיה למקומה הראוי. הציבור נתן בנו אמון כדי לבצע רפורמות אמיתיות ולהפסיק את ההתערבות חסרת המעצורים של גורמים משפטיים בממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי".
המאבק המתעצם מול בית המשפט העליון, גלש לעימות חזיתי בשבועות האחרונים בעקבות חילופי ההאשמות בין מ"מ נשיא העליון עמית לשר המשפטים. לפני כשבוע פרסם לוין אולטימטום לשופטי בג"ץ, שלדבריו "לא הותירו לו ברירה" - וכשחייבו אותו למנות נשיא לבית המשפט העליון תוך חודש, הם חייבו אותו לפעול כדי ליישם את סמכויותיו כיו"ר הוועדה לבחירת שופטים - למנות נשיא לבית המשפט, אחרי שהמשרה אינה מאוישת יותר משנה וחודשיים.
השר, שפגוע מכך שהוא מוכרח ו"מושפל" על-ידי שופטי בג"ץ, שלטענתו מתערבים בסמכותו וכופים עליו לבצע מהלך חשוב, מבלי שסוכם "דיל" נרחב לנשיא ושופטים לעליון - החליט לשוב לתוכניתו הראשונית שנגנזה בשל המחאות במרץ אשתקד. הצעת החוק לשינוי הרכב הוועדה, שעומדת בליבת המהפכה המשפטית, עברה בקריאה ראשונה ושנייה לפני כחצי שנה, אולם אז נעצרה - וכעת מאיים השר להשיב אותה לשולחן הכנסת.
הצעת החוק שהגישה סיעת הימין הממלכתי, מבוססת על המתווה שגיבש סער בעת שכיהן כשר המשפטים בממשלה הקודמת. לפי ההצעה, יועברו סמכויות היועץ המשפטי לממשלה בנושאי חקירה והעמדה לדין של נבחרי הציבור (חברי הממשלה וחברי הכנסת) לוועדה שבה ישתתפו שופט בית המשפט העליון בדימוס (שימונה על ידי נשיא בית המשפט העליון), יועץ משפטי לממשלה לשעבר (שימונה על ידי שר המשפטים) וסנגור פרטי (שימונה על ידי הסנגורית הציבורית הארצית).