נשיא המדינה יצחק הרצוג נאם הערב (חמישי) בטקס קבלת הפנים של שגרירות איחוד האמירויות לציון שנתיים לחתימת הסכמי אברהם. הרצוג אמר כי הוא צפוי לבקר בחודשים הקרובים בבחריין בביקור רשמי ראשון, לאחר שגם שר הביטחון בני גנץ, ראש הממשלה יאיר לפיד, ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט והרמטכ"ל אביב כוכבי ביקרו באי שבמפרץ הפרסי.
לפי הרצוג, רגע החתימה "היה בעל חשיבות היסטורית. קיווינו וייחלנו כי רגע זה יאיר מסלול לעבר עתיד של שותפות, שגשוג, התחדשות ושלום". לדבריו, הסכמי אברהם שינו, ועודם משנים, את המזרח התיכון. "ראינו כיצד יכולה להיות שותפות אמיצה להוות בסיס לשינוי, גם כשאין הסכמה על הכול", אמר הרצוג.
הרצוג סיפר גם על הסכמי אברהם שנחתמו עם סודן, מהמצטרפות הטריות להסכם בתחילת השנה שעברה, ואמר כי השיחות שהוא מנהל עם ראשי הממשל "משקפות רצון הדדי להמשך הידוק היחסים בין המדינות".
בן זאיד נאם אף הוא בטקס, ושם דגש גם על הסכסוך הישראלי-פלסטיני: "בבסיס ההסכמים הייתה הדיפלומטיה וההידברות הישירה. אנו חייבים למצוא פתרון לבעיה הפלסטינית, ונמשיך לעשות כל מאמץ כדי לענות על הרצונות של הפלסטינים. עלינו לעבוד יחד במאמצים בינ"ל משותפים".
בטקס, שנערך במלון ריץ קרלטון בהרצליה, השתתפו בכירים בעבר ובהווה, לצד אישי מפתח בחתימה על ההסכמים: ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו ורעייתו שרה, שר החוץ לשעבר גבי אשכנזי, נשיא המדינה לשעבר רובי ריבלין, אבי ברקוביץ, רון דרמר, וכמה שגרירים זרים. נתניהו, נזכיר, היה ראש הממשלה שהביא לחתימת ההסכמים - ואשכנזי כיהן אז כשר החוץ.
הטקס נערך במסגרת ביקורו הראשון בישראל של שר החוץ של איחוד האמירויות עבדאללה בן זאיד אל-נהיאן. מוקדם יותר נועד בן זאיד עם לפיד, הרצוג, גנץ ויו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו. כמו כן, בן זאיד ביקר ביד ושם והניח זר באוהל יזכור. זאת הייתה הפעם הראשונה ששר חוץ מאיחוד האמירויות מבקר במקום. בתום הביקור כתב שר החוץ בספר האורחים של יד ושם: "אני כאן היום להזכיר לעצמנו את הלקחים שההיסטוריה מלמדת אותנו ואת האחריות הגדולה שמוטלת עלינו לנהוג בסובלנות למען בניית הקהילה והחברה שלנו. עלינו לעשות צעד אמיץ לבניית גשר של שלום אמיתי למען הדורות הבאים".
ביקורו של בן זאיד יימשך עד יום שני, ולוח הזמנים שלו עמוס: הוא צפוי להמשיך בפגישות עם בכירים, יבקר במוזיאונים שונים, בטכניון שבחיפה ובמרכז פרס לשלום בתל אביב.