יום לפני תחילת אירועי יום הזיכרון לשואה ולגבורה, הועלה הערב (ראשון) בכיכר דיזנגוף בתל אביב מיצג הולוגרמות בדמותם של שישה נספים ש"קמים לתחייה".
מיצג ההולוגרמות נערך בשיתוף פעולה של עמותת "שם ונר" עם עיריית תל אביב-יפו וחברת "הולוגרמה ישראל". במסגרת האירוע הוצג סיפור הנספים דרך "עיניהם". לכל נספה הוכנה דמות הולוגרמה נפרדת שמדובבת באמצעות ליפסינג.
הנספים שדמויותיהם הופיעו במיצג הם אנה פרנק, יאנוש קורצ'אק, משה פלינקר, חנה לוין, פרנצ'סקה מאן ודוד ברגר.
גם במשכן הכנסת הוצבה היום הולוגרמה - אולם במקרה זה של שורדת השואה דבורה וינשטיין. היא ניצלה מזוועות השואה כשברחה מביתה הבוער במסע הישרדות שנמשך שנים, שבמהלכו ראתה את אחותה הגדולה ריבה ואחיה הקטן ביומן מתים לנגד עיניה. וינשטיין סבלה שנים בגטו פופוביץ באוקראינה, והתאחדה עם אביה יהודה שצלח קרבות מול הנאצים כחייל בצבא האדום.
במהלך השואה גורשו כ-150 אלף יהודים לאזור טרנסניסטריה שעל גבול אוקראינה-רומניה (כיום חבל ארץ במולדובה), והופקרו לגורלם בגטאות ובמחנות שהוקמו עבורם, ללא מזון ומים עד למותם. שורדת השואה דבורה וינשטיין הייתה ביניהם. וינשטיין בת ה-87 נמנעה עשרות שנים מלספר על חוויותיה מאותה תקופה, "רק פה ושם אמרתי לילדים שלי לא לזרוק אוכל", עד שיום אחד החליטה לספר הכול: "בערב יום השואה אספתי את כולם, ובמשך שעות לא הפסקתי לספר".
וינשטיין תשתף בפעם הראשונה את באי משכן הכנסת בסיפור חייה יוצא הדופן באופן וירטואלי, באמצעות טכנולוגיה ייחודית המדמה הולוגרמת תלת ממד. בשיתוף פעולה עם עמותת "זיכרון בסלון", הוצבה במשכן עמדה המדמה את נוכחותם הפיזית של השורדים - בגודל אמיתי.
"כשאמרו לי שיעשו מסיפור חיי הולוגרמה, לא הבנתי איך זה יהיה. עד שלא ראיתי את זה במציאות לא הבנתי עד כמה זה נראה ממשי וזה היה פשוט מדהים. זו כמו שלוחה נוספת שלי", אמרה. "אני כל הזמן נמצאת בהרצאות בפני תלמידים וחיילים, וכעת הטכנולוגיה עוזרת להעביר את הסיפור שלי לכמה שיותר אנשים".