מזג האוויר החורפי לא הרתיע עשרות אלפי ישראלים שיצאו היום (שבת) לטייל בטבע - אך לצד החיוכים נראו גם מראות עצובים: בפארק איילון-קנדה תועדו עשרות כלניות ורקפות שנקטפו, למרות שאלו פרחים מוגנים. "מראה עצוב וכואב, למה לעשות את זה? מה זה נותן?", תהתה נטע מזרחי מקק"ל, שנחרדה לראות את הפרחים שנעקרו. "להתחיל את יום התורנות שלי עם מראה כזה, זה מעציב אותי מאוד".
רבים מהמטיילים השתתפו בסיורים מודרכים שארגנה רשות הטבע והגנים - לרגל שבוע שמירת הטבע שהתחיל אתמול, ונועד להעלות את המודעות לצורך בשמירה על בתי גידול וצמחים בסכנת הכחדה. "כמה מהפרחים, כמו כלנית מצויה ורקפת מצויה, נפוצים מאוד בזכות מעמדם כפרחים מוגנים – מינים שאסור לפגוע בהם בכל מקום שהם מצויים. מעמד זה עוזר לא רק בשמירתם מפני הכחדה אלא גם בשימור מרבדי מינים אלה ואחרים הגדלים באזורים מוגדרים", אומרים ברשות הטבע והגנים. "הפרחים המוגנים הם סמל לשמירת הטבע בארץ, וההצלחה בשימורם ידועה בארץ ומהווה דגם לשימור בכל העולם. זוהי הצלחה הסברתית אדירה. לא פעם מבקרים מכל העולם משתאים בראותם מרבדי פרחים בשטחים פתוחים המובילים לאזורים אורבניים, מפני שמרבדים מעין אלו לא היו שורדים כמעט בשום ארץ אחרת בעולם".
בין מוקדי הסיורים הבולטים היו חורשת טל, שמורת נחל מערות, שמורת הגלבוע, שמורת חוף דור-הבונים ועוד. מטיילים רבים הגיעו גם לדרום כדי לצפות בשיטפונות. גם לחרמון הגיעו מבקרים וגולשים רבים שנהנו משלג טרי שירד על ראשיהם.
בסך הכל, כ-50 אלף מטיילים פקדו השבת את שמורות הטבע והגנים הלאומיים ברחבי הארץ, ורבים מהם עברו בתחנות המידע שהוצבו ביציאה למסלולי הפריחה במסגרת אירועי שבוע שמירת הטבע. מרשות הטבע והגנים נמסר כי האתרים המובילים היו שמורת הבניאס, קיסריה, שמורת עין אפק, גן לאומי ירקון (תל אפק) ומגדל צדק.