ההרס הרב ממבצע שומר החומות, שהחל אחרי שחמאס ירה רקטות לעבר ירושלים, עדיין ניכר ברחובות עזה. המענק הקטארי לא מגיע לנזקקים בשל אי-ההסכמות בין חמאס לישראל, ומחריף עוד יותר את העוני הקשה שממנו סובלים תושבי הרצועה כבר שנים רבות. למרות כל אלה, התושבים המוסלמים ברצועה לא נמנעו מלציין את חג הקורבן כמו שאר העולם המוסלמי - גם כשהם נאלצים לשלם בתשלומים בשווקים. "למרות שהמצב הכלכלי עדיין רע, הקורבנות הם המרכיב הבסיסי שנדרש בחג", אמר אחמד מוסא, תושב הרצועה.
בשווקים ברחבי הרצועה נרשמה תנועה ערה, והעזתים יצאו לקנות קורבנות, ממתקים וגם בגדי חג כפי שנהוג. לפי דיווחים מהרצועה, מחירי הסחורות היו יקרים יותר מהרגיל. ג'מיל, סוחר בשוק, אמר שגם השנה הגיעו התושבים לקנות קורבנות חרף התנאים הכלכליים והאבידות כתוצאה מסבב הלחימה. "מחירי הקורבנות עלו מעט ביחס לשנה שעברה, בגלל החרפת המגבלות של ישראל במעבר כרם שלום", הוסיף. "גם הייבוא של הבקר ממצרים והמיסים המוטלים עליהם גורמים לעלייה במחיר, ועדיין, התושבים מגיעים בשל ההיבט הדתי".
למרות שהתושבים ממשיכים לקנות קורבנות לחג, ג'מיל מציין כי השנה הם אכן משלמים עליהם בתשלומים. לדבריו, "תושבים רבים שאלו אותי לגבי האפשרות לחלק את התשלום על הקורבנות, בשל המצב הכלכלי הקשה שלהם".
המונים מבין כשני מיליון התושבים החיים ברצועה יצאו לפנות בוקר להשתתף בתפילה הראשונה של החג. הדרשנים השונים התפללו על עשרות ההרוגים מסבב הלחימה, וקראו לציבור הרחב להגיע להזדהות עם משפחותיהם האבלות - ובנוסף לצאת ולסייע לעניים כדי שיוכלו גם הם לחגוג את החג בכבוד.
רוואן, בת 26 מהרצועה, הסבירה על ההיבט הדתי שדוחף את התושבים לקנות קורבנות לחג למרות מצבם הקשה. "הקרבת קורבן היא אחד ממעשי הפולחן החשובים ביותר בחג, והאנשים פועלים לאפשר זאת למרות המשבר הכלכלי", אמרה. רוואן, שבית משפחתה נהרס במהלך מבצע שומר החומות, טוענת כי אפילו משפחתה לא מוותרת על קניית קורבן גם השנה - למרות שנפגעה בלחימה.
מעבר לעוני הכבד, שנובע בין היתר מאחוזי האבטלה הגבוהים ומהקשיים שמטיל חמאס, החג מתקיים השנה ברצועה כשעדיין אין הסכמה על מנגנון העברת כספי המענק הקטארי - כך שאלפי נזקקים נותרו בלי הסיוע. גם פקידי הממשל של חמאס בעזה נפגעים, שכן המענק הקטארי משלם גם את משכורותיהם. מהמענק נהנים כמאה אלף משפחות נזקקות ברצועה, והשאר מועבר לטובת תשלום משכורות פקידי חמאס.
השליח הקטארי, מוחמד אל-עמאדי, המשיך בשבועות האחרונים במאמצים לגבש מנגנון חדש מוסכם, בסיוע גורמים בינלאומיים נוספים, אולם עדיין ללא הצלחה - מה שמותיר משפחות רבות נוספות שמתקשות לממן את הוצאות החג.
בשנים עברו הוכנסו קורבנות רבים לרצועת עזה דרך המעברים המסחריים המשותפים עם ישראל, אולם השנה - בשל המשך המגבלות מאז מבצע שׁומר החומות - כמות משמעותית הוכנסה ממצרים דרך מעבר רפיח בדרום הרצועה, ובכך מילאה את המחסור שנוצר בשל המגבלות. גורם ברצועה טוען שכ-70 אחוזים מהבקר הגיע השנה ממצרים, בניגוד לכ-40 אחוזים בשנים הקודמות. הדבר מתאפשר בין היתר בשל ההתקרבות בין מצרים להנהגת חמאס, לאחר שנים של מחלוקות קשות.
מצרים, נזכיר, הפכה לאחרונה למעורבת יותר ויותר בזירה הפלסטינית - ואת תפקידה החשוב ראינו גם בסבב הלחימה האחרון ובמגעים העקיפים שמתנהלים בין ישראל לחמאס בקהיר עד לשלב זה.