הברכה המסורתית "עד 120" כבר לא רלוונטית לגבי כפר תבור. אחרי הכל, אתמול ציינו שם את חגיגות 120 השנים למושבה. ב-25 באוקטובר 1901 עלו לקרקע המייסדים, בני הדור השני לעלייה הראשונה, שהגיעו לשם מזכרון יעקב, מטולה, ראש פינה ושפיה. בתחילה נקרא המקום מסחה, כשם היישוב שהיה במקום במאה ה-19. רק שנתיים לאחר העלייה לקרקע, ובעצת מנחם אוסישקין, מראשי הציונות, שהגיע לביקור, נבחר השם כפר תבור, בשל הקרבה להר תבור כמובן.
"זה כבוד גדול לחיות בכפר תבור, וזו גאווה גדולה-גדולה לגדל בו את הדור השישי", אומרת ליאורה כהן בת ה-61, דור רביעי במושבה. "החזקנו מעמד 120 שנה, עברנו את הטורקים והבריטים, שמרנו על ייחודיות ולא התערבבנו עם יישובים אחרים". גם השושלת המשפחתית המפוארת של המשפחה החלה לפני 120 שנה, כשאהרון ורחל כהן, שניהם בני העלייה הראשונה שעלו לארץ מרוסיה ומרומניה ב-1882, הגיעו למסחה כזוג נשוי. לזוג כהן נולדו שבעה ילדים, שארבעה מהם נפטרו מקדחת, מלריה ומחלות אחרות ורק שלושה מתוכם נותרו בחיים.
משה יעקב כהן, אחד מהשלושה ששרדו, היה ממקימי ארגון "השומר" וראש המועצה המקומית הראשון. למשה יעקב ולאשתו מיכל, לבית לובנוב (משפחה שורשית נוספת בכפר תבור - י"מ), נולדו שישה ילדים. אהרון, אחד הבנים, נישא לעדה, שהיא היום בת 95 וחצי והיא ראש שבט "הכוהנים" במושבה. לאהרון ועדה 24 נכדים ו-50 נינים.
לאהרון ועדה נולדו שישה ילדים, בהם אלון, בן 63, שנשוי לליאורה, נכדתה של טובה לוינטנט, אחותו של משה יעקב. לאלון וליאורה ארבעה ילדים, ששניים מהם גרים במושבה ולהם שבעה נכדים.
"זה יום חג גדול במושבה", אומר אלון כהן, נינו של אהרון כהן ודור רביעי במושבה. "כשהייתי ילד היה פה רק רחוב וחצי, בית ספר יסודי עד כיתה ו' עם 6-5 ילדים בכל מחזור. הסבא רבא שלי לא חלם שנגיע לאן שהגענו היום. אנחנו חקלאים שמגדלים שקדים, ענבי יין ופלחה, ואני מאחל לעצמי שגם הנינים של הנינים שלי ימשיכו לגדל את הדורות הבאים בכפר תבור על החקלאות והמורשת שאדמה ובית לא עוזבים. ככה חינכו אותי וככה אמשיך לחנך את הדור הבא".
לירון חלפון, 38, גם היא נצר למשפחת כהן ודור חמישי בכפר תבור, היא אם לשלושה: עדו בן 10, עומר בן 6 ושחר בת השלוש ‑ בני הדור השישי במושבה. "כיף לגדול במשפחה שהיא מיתולוגיה ציונית ושורשית", היא אומרת. "הסבים של הסבים שלי הקימו את המושבה, אנו חיים כאן יותר ממאה בני משפחה, התחושה שאנחנו שבט ענק במושבה. גם הילדים שלי גדלים על המורשת המשפחתית. אנחנו חקלאים ומגדלים שקדים במטעי המושבה, בדיוק כמו החקלאים לפני 120 שנה. זה שיא הציונות, לשמור על הקרקע ולהמשיך לעבד אותה באותה נחישות שעשו אבותינו".
עודד הלפרין, ראש המועצה המקומית כפר תבור, הוסיף כי "ראשוני החלוצים שהקימו את המושבה היו מתבוננים בגאווה בממשיכי דרכם. חובתנו להמשיך את ההתיישבות הציונית והחקלאית גם ב-120 השנים הבאות".