המהפכה המשפטית מתקדמת, וכך גם המחאות נגד חברי הממשלה: ועדת החוקה של הכנסת התכנסה הבוקר (רביעי) כדי לאשר לקריאה שנייה ושלישית במליאה את הצעת חוק יסוד השפיטה - המתווה "המרוכך" לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים - אך הישיבה ננעלה מבלי שסיימה להצביע בעקבות מהומות שפרצו בה במהלך ההצבעה נגד ההסתייגויות הרבות שהגישו חברי האופוזיציה. הוועדה צפויה להתכנס שוב בצהריים. במקביל, מחאות התקיימו ברחבי הארץ בכמה מוקדים שאליהם הגיעו שרי הממשלה.
הישיבה בוועדת החוקה נפתחה ברוח סערה, החלה מהומה ורוטמן הוציא מהדיון את חברות הכנסת שלי מירון (יש עתיד) ותהלה פרידמן (המחנה הממלכתי) - ובהמשך החזיר אותן. חברי האופוזיציה צעקו לעברו: "תתבייש, זו ביריונות". גם ד"ר עופר חבקוק, מנהל מחלקת קרדיולוגיה בבית החולים איכילוב, הוצא מהוועדה לאחר שביקש לדבר בניגוד לרצונו של רוטמן. גם חברי הכנסת נאור שירי וקארין אלהרר מיש עתיד הוצאו.
בעקבות המהומה לא ניתן היה להשלים את ההצבעות על ההסתייגויות, ולכן הוועדה יצאה להפסקה. רוטמן פנה ליו"ר הכנסת אמיר אוחנה בבקשה להמשיך בהצבעות בוועדה על חשבון זמן המליאה שנפתחת ב-11:00, אך לבסוף הודיע שהישיבה תיסגר. לדבריו, במהלך ימי המליאה הקרובים יעודכנו חברי הוועדה על מועדים להמשך ההצבעות. "ככל שאתם תבחרו להביא הסתייגויות מהותיות אני אבקש למצוא זמן לנמק אותן", אמר רוטמן לחברי האופוזיציה.
במקביל, מחאות התקיימו בכמה מוקדים ברחבי הארץ נגד המהפכה המשפטית. מאות בני אדם הפגינו מחוץ למוזיאון ארץ ישראל בתל אביב, שם נערך הבוקר כנס של מינהל מקרקעי ישראל שאליו אמור היה להגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, שלבסוף ביטל את השתתפותו ברגע האחרון בעקבות המחאה. לאחר ההודעה על כך שנתניהו לא יגיע, הם צעקו "בושה". המפגינים גם חסמו מדי פעם את הכביש לכמה דקות.
מי שכן הגיע לכנס הוא שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף, שנאלץ לרדת מהבמה מיד לאחר שעלה אליה לאחר שמפגינים צעקו לעברו "אתה בושה" ו"דמוקרטיה, דמוקרטיה". אחד המפגינים הוצא בכוח מהאולם על ידי המאבטחים, ומארגני הכנס השמיעו מוזיקה חזקה כדי שלא ישמעו את קריאות המפגינים. בהמשך שני מפגינים נכנסו למקום עם זמבורה והוצאו על ידי המאבטחים. מפגינים מחוץ למוזיאון צעקו לעבר פמלייתו של גולדקנופף "פרזיטים, לכו לצבא", והשוטרים ביקשו מהם לעזוב את החניון.
בהמשך גם שרת התחבורה מירי רגב הגיעה לכנס, וכשעלתה לבמה מפגין צעק לעברה: "את לא מייצגת אותי, לא את ולא אמסלם". בניגוד ליו"ר יהדות התורה, היא לא ירדה מהבמה ואמרה: "תן לו בקבוק מים שישתה קצת ויירגע". המאבטחים הוציאו את המפגין מהאולם תוך כדי שהנוכחים בכנס קראו לו "ללכת הביתה". רגב פנתה לגולדקנופף ואמרה: "תודה שמעולם לא קיבלת תקשורת כזו בוועידה". אישה מהקהל צעקה "דמוקרטיה", ורגב השיבה לה: "נכון, נבחרתי בדמוקרטיה להזכיר לך".
השרה רגב התייחסה להפגנות: "אלו ימים מורכבים, מעולם לא הייתה לי בעיה עם הפגנות. חוויתי את זה כשרת התרבות כשרציתי שתהיה גם תזמורת אנדלוסית לצד הפילהרמונית. חווית שלוש שנים של הפגנות ליד הבית כי הזזתי את הגבינה. אני הייתי חברה בוועדת בחירת השופטים ומינו 61 שופטים בשעה. שאלתי את הנשיאה למה שופט מסוים לא עובר? כי הוא לא מתאים לכם? אנחנו רוצים שכולם יתחלקו בעוגה. אל תזלזלו באינטליגנציה שלנו, למה חברה שלמה מודרת 75 שנה? יש אליטה ששולטת ועל זה אנחנו מתווכחים. על מה? ש-15 השופטים האלו יהיו עם גיוון".
"באתי לפה כדי להגן על המדינה שלי ועל העם שלי מפני הרס טוטאלי, שמשום מה הממשלה שלנו חושבת שזה התפקיד שלה לעשות", אמרה ליאת איזקו בן שטרית, שהגיעה להפגין בכנס. "אנחנו כולנו אותו עם ואנחנו חייבים לדעת איך לחיות במדינה הזאת בלי לאכול אחד את השני ובלי לרסק את המדינה. יושבים בממשלה חבורה של קיצונים מאוד שלא מייצגים את רוב העם, שטוענים שהם קיבלו מנדט לעשות הפיכה משטרית. אני לא יודעת על סמך איזו טענה. סך הכול אנחנו אחים, אנחנו נוסעים באוטובוס ביחד, שמאלנים ויהודים וערבים וחרדים. למה להסית ולמה לפלג?".
כמו כן, עשרות בני אדם הפגינו בכניסה לקניון אושילנד באזור התעשיה "עתיר ידע" בכפר סבא, לשם הגיע שר התרבות והספורט מיקי זוהר ליום התרבות בקולנוע. זוהר התקבל בקריאות "בושה, בושה", והמפגינים חסמו את צומת הכניסה לחניון. זוהר ירד מרכבו על מנת להיכנס לקניון ברגל, אך המפגינים חסמו את דרכו לכניסה הראשית ולבסוף הוא הוכנס דרך כניסה הספקים הצדדית כשהוא מוקף בשוטרים שדחפו מפגינים. המפגינים נשאו שלטים "אין דמוקרטיה - אין תרבות", "חובה להתנגד לדיקטטורה" ו"SOS". גם שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שהגיע לכנס במלון קרלטון בתל אביב נאלץ להיכנס דרך כניסת הספקים בעקבות התאספות של מפגינים מחוץ למלון.
בירושלים הייתה אמורה להתקיים שיירת רכבים סביב משכן הכנסת, ולכן נחסמו כבישים ונפרסו שוטרים רבים באזור. עם זאת, בפועל השתתפו בשיירה מספר קטן של כלי רכב - וההיערכות אליה התבררה כמוגזמת. במקביל, חמישה פעילי ימין הפגינו עם מדי אסירים מול בג"ץ כחלק ממפגן שיזמה תנועת "אם תרצו". הם עמדו בכלוב וקראו קריאות נגד פסיקות בג"ץ, שלדבריהם גרמו "נזקים בלתי הפיכים לאזרחים במדינת ישראל". בין השאר מחו על אי גירוש הפליטים מדרום תל אביב.
בתוך כך, הדיון על חוק הנבצרות יחל היום אחרי ההצבעות בוועדת החוקה, יימשך 16 שעות וצפוי לעבור בקריאה שנייה ושלישית רק מחר בצהריים. זאת, לאחר שוועדת הכנסת בראשות יו"ר הקואליציה אופיר כץ אישרה הבוקר פטור מחובת הנחה להצעת חוק יסוד: הממשלה (נבצרות ראש הממשלה), כך שהמליאה תוכל להתחיל לדון בה כבר היום. סוכם עם האופוזיציה על סדרי הדיון בנושא זה, של 16 שעות דיון וארבע הצבעות שמיות.
בנוסף אישרה הוועדה את בקשת יו"ר הכנסת אמיר אוחנה להוסיף באופן חריג ישיבות מליאה ולשנות את שעות פתיחתן כדי להשלים את החקיקה לפני היציאה לפגרה. סוכם לכנס את המליאה ביום חמישי הקרוב החל מהשעה 9:00, ביום ראשון מהשעה 16:00 ובראשון שלאחר מכן בשעה 10:00. בנוסף הוחלט להקדים את פתיחת ישיבת המליאה ביום שני הקרוב לשעה 10:00.
הלילה דנה הוועדה בהצעת החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, ולפני הדיון הגישו חברי האופוזיציה כ-5,400 הסתייגויות. יו"ר הוועדה ח"כ שמחה רוטמן, ששאף לסיים את ההצבעה על אישור נוסח החוק עד 11:00 בבוקר, הפעיל נוהל חריג שמטרתו לקצר את ההצבעה על ההסתייגויות - וקבע שיתקיימו הצבעות מרוכזות ב-10:00. חברי האופוזיציה טענו כי נעשה מחטף לילי, עזבו את אולם הוועדה והדיון הופסק.
במשך הלילה התקיימו בוועדה הצבעות על ההסתייגויות שהגישו חברי האופוזיציה על השינויים בוועדה לבחירת שופטים, שלפיהם בוועדה לבחירת שופטי העליון יכהנו בסך הכול 11 חברים, בהם שלושה שופטים (נשיאת העליון ושני שופטי עליון), שלושה שרים (שר המשפטים ושני שרים נוספים), שלושה חברי כנסת מהקואליציה (יו"ר ועדת חוקה ושני ח"כים נוספים) ושני חברי אופוזיציה מסיעות שונות.
בכך למעשה תבוטל השתתפותם של נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה, השופטים יאבדו את אפשרות הווטו - והקואליציה תהנה מרוב מובנה בה. במסגרת השינויים תוכל הקואליציה למנות שני שופטים ברוב רגיל של שישה מול חמישה - ולאחר מכן נדרשת הסכמה רחבה יותר שכולל גם חבר אופוזיציה. בנוסח זה, נשיא העליון ייבחר על-ידי הוועדה גם כן ולא בשיטת הסניוריטי שהייתה נהוגה עד כה.
תחילה, יו"ר הוועדה רוטמן הסכים לקיים הנמקות לכל הסתייגות שהוגשה לחוק בנפרד, אך אחרי שש שעות של דיון הודיע כי הוא מפעיל את הנוהל שמטרתו לקצר את זמן הדיון. "נתנו לכלל הסיעות אפשרות להתמקד בהסתייגויות יותר מהותיות", אמר רוטמן. "ניתן זמן רב, חלק מהסיעות בחרו לנצלו לדיון בהסתייגויות המהותיות וחלק לא. כרגע אנו עוברים לנוהל החריג של הנמקה מרוכזת והצבעות בסוף. יש הסתייגויות שכולנו יודעים שהן מהותיות, ויש חלק שמטרתן לעשות פיליבסטר, וגם זה בסדר. אני מבקש מחברי הכנסת של האופוזיציה שיגידו לי על איזה הסתייגויות הם מעוניינים לבצע דיון מהותי. ההנמקה המרוכזת תסתיים בשעה 10:00 בבוקר".
צוות הייעוץ המשפטי של הכנסת אישר את החלטתו של רוטמן, אך בעקבות המהומה שהתפתחה בוועדה, קרא להגיע להידברות בעניין בין כל הגורמים הרלוונטיים. בקואליציה מתכננים לקיים את ההצבעה במליאה בקריאה שנייה ושלישית ביום שני, ימים ספורים לפני שהכנסת יוצאת לפגרת פסח.
באופוזיציה, כאמור, זעמו על ההחלטה. "המטרה היא לבצע מחטף לילי וסתימת פיות בוועדת חוקה ערב ההפיכה המשטרית", אמרה ח"כ נעמה לזימי מהעבודה. "הם רוצים שופטים שפוטים וכנסת שפוטה". ח"כ יוראי להב הרצנו מיש עתיד טען: "יש פה סטייה ממה שסוכם הערב, אתם עושים מחטף באישון לילה, דורסים את הזכויות שלנו". ח"כ יואב סגלוביץ (יש עתיד) אמר: "האירוע הזה הוא מבחינתנו האירוע המשפטי החשוב ביותר שהיה אי פעם במדינת ישראל. התהליך שתנהל פה לא מקובל בשום קנה מידה. אין לנו כוונה להשתתף בהצגה הזו. נגיע מתי שיהיו הצבעות". ח"כ גלעד קריב מהעבודה הוסיף "היה אפשר לנהל דיון בלי שימוש בחריג ולתקן קצת את האווירה שהשתרשה פה בחודשים האחרונים. הכול נעשה פה בריצת אמוק. לא נשתף פעולה עם ההתנהגות הדורסנית הזו".