שר הביטחון בני גנץ נפגש היום (חמישי) בצהריים עם מלך בחריין חאמד בן עיסא אל-חליפה בארמונו, במסגרת ביקורו ההיסטורי במדינה, וחתם על הסכם שיתוף פעולה ביטחוני עם הממלכה שבמפרץ הפרסי.
גנץ נפגש גם עם יורש העצר וראש הממשלה סלמאן בן חמד אל-חליפה, עם המפקד הכללי של הכוחות המזוינים השייח חליפה בן אחמד אל-חליפה ועם שר ההגנה הבחרייני עבדאללה בן חסן אלנועימי, איתו חתם על הסכם שיתוף פעולה ביטחוני (MOU) היסטורי ופומבי בין שתי המדינות, שממסד את יחסי הביטחון ביניהן.
ההסכם, שנחתם כמעט שנה וחצי לאחר החתימה על "הסכמי אברהם" בבית הלבן שנרמלו את היחסים בין שתי המדינות, יסייע לקידום שיתופי פעולה מודיעיניים, אימונים משותפים והעמקת שיתופי הפעולה בין התעשיות הביטחוניות.
הסכם ה-MOU הוא גולת הכותרת של ביקורו של גנץ, ביחד עם פגישתו עם המלך ושאר הבכירים, שבמהלכה הדגיש שר הביטחון את חשיבות הדיאלוג האינטימי בין המדינות, את העמקת היחסים ושיתוף הפעולה בהגנה על האינטרסים המשותפים. גורמים במשלחת הישראלית הביעו שביעות רצון מהפגישה ושידרו אופטימיות רבה בכל הנוגע להידוק היחסים בין שתי המדינות.
גנץ, שבמהלך הביקור התקבל במסדר כבוד רשמי, הודה למלך על האירוח ותמיכתו בהרחבת הקשרים בין ישראל לבחריין, שמתבטאים בהסכמי שיתופי פעולה רבים שנחתמו עד כה בתחומים הכלכליים והאזרחיים, וכעת משודרגים גם בהיבט הביטחוני כאמור.
"שיתוף הפעולה האסטרטגי, שאנו מביאים היום לשיא חדש בחתימת ההסכם ובפגישה החשובה עם המלך, הוא המשך להסכמי אברהם ההיסטוריים וליחסים המתפתחים בין העמים ובין האנשים", אמר שר הביטחון. "רק שנה אחרי חתימת ההסכמים, ואנחנו כבר נמצאים בהסכם ביטחון משמעותי שיאפשר שיתופי פעולה נרחבים, יחזק את הביטחון של שתי המדינות ואת יציבות האזור כולו".
גנץ הגיע אתמול לבחריין, לביקור רשמי ראשון של שר ביטחון ישראלי בממלכה במפרץ הפרסי מאז החתימה על "הסכמי אברהם". הטיסה עברה מעל סעודיה, בפעם הראשונה שבה מטוס צבאי ישראלי הורשה לטוס באופן פומבי בשטחה האווירי של המדינה.
על רקע ביקור גנץ, סגן שר החוץ של בחריין עבדאללה בן אחמד דיבר בכנס השנתי של המכון למחקרי ביטחון לאומי שבאוניברסיטת תל אביב ואמר כי "השלום עם ישראל שינה כל היבט בחיינו. חזון ואסטרטגיה משותפים יאפשרו לנו להציג את הפירות שהשלום מניב ולשמש מודל אזורי לכך שהשלום משפר חיי אדם ומעורר תקווה נחוצה לאזור שסבל זמן רב. הוא ירמוס את כל הספקות הקיימים ואת הספקנות שנועדה לשמר את הסטטוס קוו שמשרת אג'נדות מסוימות, ויעודד את כל אלו המחפשים שינוי - ללכת בדרכנו".