פסנתר יקר, ציורים במאות אלפי ליש"ט, פסל ששוויו עוד יותר גבוה: כל אלו ועוד נראים בסרטון יוצא דופן שצולם באחוזה לונדונית של אוליגרך רוסי, שאליה הסתננו בתחילת השבוע פעילי מחאה בריטים. צפו בסרטון שאותו צילמו הפעילים.
המלחמה באוקראינה – עוד כותרות:
• התגובה של רוסיה: הטילה סנקציות על ביידן
• "שבויים" בבית חולים במריופול, מנהיגים מאירופה בקייב: "כאן החופש נאבק בעריצות"
• הרוגים מפגיעות ישירות בקייב; זלנסקי לרוסים: "תיכנעו וניתן לכם לחיות"
• יש תאריך לזום: זלנסקי צפוי לנאום ביום ראשון בפני הח"כים
• מי נגד מי במשבר באוקראינה? מדריך
האוליגרך, אולג דריפסקה, נחשב למקורב לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין ונכלל ברשימת האוליגרכים שעליהם ממשלת בריטניה ומדינות אחרות במערב הטילו סנקציות. מחוץ לבניין שאליו פרצו תלו הפעילים את דגל אוקראינה ושלטים שעליהם נכתב בין השאר "הנכס הזה שוחרר", ו-"פוטין, לך תזדיין". שניים מהם אף יצאו למרפסת באחוזה והניפו את אגרופיהם לאות ניצחון.
הסרטון באחוזתו של טייקון האלומיניום, שטוען כי הבית שייך בכלל לקרוב משפחתו, מעניק הצצה נדירה לאופן שבו חיים עשירי רוסיה. הסיור המתועד באחוזה, שהשווי שלה נאמד ב-50 מיליון ליש"ט, מתחיל במבט על שולחן מעץ מהגוני, שעליו בקבוקי מים ונייר מכתבים. על הקיר – עבודות אמנות, כנראה של הצייר האיטלקי ג'ינו סבריני.
בסלון הצמוד, שבו ארון ספרים, נברשת, מראה עתיקה ושני גלובוסים, נראה גם פסל שהכינה כנראה האמנית הבריטית ברברה הפוורת' ושוויו 1.5 מיליון ליש"ט. המצלמה עוברת אז לחלק אחר בבית שמעוצב באופן מודרני יותר ובו פסנתר כנף בשווי 60 אלף ליש"ט. ל"טיימס" נאמר כי ככל הנראה מדובר בפסנתר שנבנה לפני כ-140 שנה.
אחרי שאחד הפעילים ניגן על כמה קלידים, המבט עובר דרך המעקה לקומת הקרקע, שם מונח שולחן אוכל בשווי 50 אלף ליש"ט. הדלת הבאה מובילה לחדר הקולנוע, ושם ציור ענק של קוזאקים על סוסים, שצויר ככל הנראה על ידי פרנץ רובאד, אמן רוסי מהמאה ה-19. הוא מוערך ב-60 אלף ליש"ט. בסמוך ניצבים ספות וכיסאות בשווי 4,500 ליש"ט.
האחוזה, שבה בין היתר גם סאונה, חדר כושר ושני מטבחים, נחשבת לבית הטורי (סגנון שבו נבנו בתי מגורים באותו עיצוב) היקר ביותר בלונדון, והייתה לפני כן בבעלותו של חבר הפרלמנט הנרי צ'אנון. בעבר הייתה שייכת לשר ההגנה הבריטי ג'ורג' מארי, עד מותו ב-1846. היא ממוקמת באחד האזורים הנחשבים ביותר בבירת בריטניה, לא הרחק מעשרות שגרירויות.
ארבעת פעילי המחאה שפרצו למקום אמרו כי הבית נראה נטוש. הם סיפרו כי החימום לא עבד, המקרר היה ריק והחשמל בחלק מהמבנה היה מנותק. "זה אנוכי שבן אדם אחד שומר לעצמו את כל זה", אמר אחד מהם. הם שהו בבית 11 שעות, לפני ששוטרים פרצו את הדלת הקדמית וגירשו אותם מהמקום. ראש העיר לונדון סאדיק חאן אמר כי "הופתע" מכך שהמשטרה התערבה.
דריפסקה, שבריטניה הטילה עליו סנקציות עקב קשריו עם פוטין, האשים את ממשלת בריטניה בשיתוף פעולה עם פולשים. האוליגרך, שהונו נאמד ב-4.1 מיליארד דולר והקים את ענקית האלומיניום רוסאל, היה מהאוליגרכים הראשונים שהתבטאו - בזהירות כמובן - נגד הפלישה הרוסית לאוקראינה. "השלום חשוב מאוד, יש לפתוח בשיחות שלום כמה שיותר מהר", אמר כמה ימים לאחר פתיחת המלחמה.