בסוכנות הסעד של האו"ם לפליטים פלסטינים (אונר"א) זועמים על משרד החוץ, שפרסם קמפיין אגרסיבי שנועד להציג לעולם ולמקבלי ההחלטות את מעורבות הארגון בטרור. הקמפיין, שבו נכתב בין היתר "האם אתם בעד סיוע הומניטרי חופשי מטרור?" ו"תשלומים למחבלים או סיוע הומניטרי?", והוצגה דמות של גבר רעול פנים עונד סרט אונר"א בצבעי חמאס, פורסם על גבי שלטי חוצות סביב בניין האו"ם בניו יורק ובטיימס סקוור.
הקמפיין של משרד החוץ נגד אונר"א

2 צפייה בגלריה
קמפיין של משרד החוץ נגד אונר"א שהוצב בארצות הברית
קמפיין של משרד החוץ נגד אונר"א שהוצב בארצות הברית
קמפיין של משרד החוץ נגד אונר"א שהוצב בארצות הברית
בצעד לא שגרתי, האו"ם פרסם אתמול הודעה רשמית נגד הקמפיין, והאשים את ממשלת ישראל ב"מסע דיסאינפורמציה עולמי המתמקד באונר"א". בהודעה נכתב כי "מעשיה של ישראל, מדינה החברה באו"ם, המתייגים את אונר"א כארגון טרור עלולים להתפרש כשיח שנאה. באמצעות מודעות גוגל ושלטי חוצות ברחבי העולם, הקמפיין יוצר נזק עצום למוניטין של אונר"א".
על הודעת האו"ם אמש הגיב מי שעומד מאחורי הקמפיין הישראלי, דוד סרנגה, ראש חטיבת הדיגיטל במשרד החוץ, המשמש גם כסמנכ"ל דיפלומטיה ציבורית. "הינה לכם דוגמא אחת מיני רבות המקשרת אתכם אונר"א לטרור", כתב להם. "הכירו את פייסל עלי מוסלם, עובד סעד של האו"ם שהשתתף בטבח 7 באוקטובר. זה עובד סוציאלי של אונר"א במקצועו, שצולם בוידאו באותו יום מעמיס על רכבו את גופתו של אזרח ישראלי אשר נורה בקיבוץ בארי. אונר"א איבדה את הלגיטימיות ואינה יכולה יותר לשמש כזרוע של האו"ם".
הקמפיין של משרד החוץ הדהד ברשתות החברתיות, ורבים החלו לצאת נגד הארגון ולהעלות תכנים הקושרים אותו לטרור, בדגש על מעורבותם של עובדים בטבח 7 באוקטובר. גורמים במשרד החוץ אמרו ל-ynet כי אין שום כוונה לעצור את הקמפיין המדובר, שהצליח תוך יומיים בלבד להגיע לעשרות מיליוני חשיפות. לדבריהם, הכוונה היא להעצים את התכנים והחשיפה שלו מתוך מטרה לשכנע את מקבלי ההחלטות שיש למצוא חלופה לסוכנות הסיוע, אשר רבים מחבריה מעורבים בפעילות טרור כפי שהוכח בטבח 7 באוקטובר.
בחודש אוקטובר האחרון אישרה מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית חוק להפסקת הפעילות של אונר"א בישראל. 92 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 10 שהתנגדו. לפי הצעת החוק של ח"כ בועז ביסמוט, ח"כ שרן השכל, ח"כ אלי דלל וח"כים נוספים, אונר"א לא תפעיל כל נציגות, לא תספק כל שירות ולא תקיים כל פעילות, במישרין או בעקיפין, בשטח הריבוני של מדינת ישראל. כך למעשה הפעילות של אונר"א במזרח ירושלים תופסק וסמכויותיו של הגוף יעברו לאחריותה ולשליטתה של ישראל.