ראש ממשלת קטאר מוחמד אל-ת'אני דן היום (שבת) במגעים לעסקת חטופים והפסקת אש עם משלחת מחמאס, בראשות חליל אל-חיה, אחד מבכירי הארגון ששוהה בדוחא. לפי משרד החוץ של קטאר, בפגישה הוצגו "ההתפתחויות האחרונות", והצדדים דנו בדרכים לדחוף את המו"מ קדימה.
בישראל עדיין ממתינים לרשימות החטופים שיועברו למתווכות על ידי חמאס. עד כה, חמאס לא העביר את הרשימות - תנאי ישראלי לקיומה של העסקה - אך למרות זאת המגעים לעסקה נמשכים כל הזמן. אתמול אמר בכיר ישראלי בהקשר זה: "חמאס צריך צריך לקבל החלטה - לפרוץ את השער למימוש העסקה".
בינתיים, התכנון של הצוות האמריקני להגיע לעסקה עוד בדצמבר התבדה. יצטרכו עוד זמן - והתאריך שעומד לנגד עיני כולם - הוא 20 בינואר, מועד השבעתו של נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ. בכיר ישראלי אמר כי "אף שאין ודאות - יכולה להיות עסקה, ואנחנו עובדים על זה".
בתוך צוות המשא ומתן יש מי שסבורים שישראל צריכה להתגמש בחלק מהסוגיות שעומדות במחלוקת. חמאס, כך אמר בכיר בארגון בשבוע שעבר, מתקשה להעביר רשימה מלאה ויצטרך כמה ימי הפוגה כדי להשלים את הרשימות. בישראל לא מאמינים לארגון הטרור, וחוששים מאוד מעסקה שכוללת חתול בשק - וזאת לנוכח לקחי העבר והשקרים של החמאס בנוגע לחטופות הנשים שטען שלא בידו בשעה שבישראל היה מידע ודאי שהן חיות.
גורמים בממשל האמריקני עדיין אופטימיים שניתן יהיה להגיע לעסקת חטופים, לפחות שלב א', עד כניסתו של טראמפ לבית הלבן. בשיחה עם גורמים במטה משפחות החטופים אמרו האמריקנים כי יש כל מיני אינדקציות שזה מתכנס ויש סיכוי טוב לעסקת חטופים או לפחות להסכמה לקראת עסקה. הגורמים הציגו ניתוחים מדוע כדאי לחמאס ללכת לעסקה עכשיו עוד לפני כניסת טראמפ.
האמריקנים לא מתרגשים בינתיים מהאמירות של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לפיהן לא יסכים לעסקה שתסיים את המלחמה, ואומרים כי הם מבינים את האילוצים שלו להתבטא כך. ביום שישי האחרון אמר דובר הבית הלבן לביטחון לאומי ג'ון קירבי בתדרוך לכתבים כי "אנחנו עדיין לא שם ואין עדיין פריצת דרך שאני יכול לשתף אתכם". עם זאת, הוא הבהיר: "אנחנו ממשיכים לעבוד על זה כמה שיותר כדי לנסות להשיג הסכם הפסקת אש לפני שאנחנו עוזבים את המשרד, והצוות, שוב, עובד על כך באופן פעיל גם היום".
קירבי ציין בדבריו כי "חמאס הוא המכשול", והוסיף: "ככל שאתה מגיע לעבר מה שאתה מאמין שהוא סיום של משא ומתן, שאנו מאמינים שאנו קרובים אליו, אלו הפרטים הספציפיים שהופכים לסוגיות שעליהן מחליפים הצדדים. ככל שמתקרבים לסוף, כך מתרחשים דיונים מפורטים יותר, ושם זה נהיה יותר קשה, וזה באמת המקום שבו אנחנו נמצאים". לדבריו, "בגלל שחמאס העלה מכשולים או סירוב לעבור על כל אחד מהפרטים האלה, אנחנו עדיין לא בסיכום. אבל אנחנו מאמינים שאנחנו מאוד מאוד קרובים, ולכן אנחנו לא מתכוונים לוותר על זה".