בטקס צבאי מיוחד, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל נפרדה הערב (ה') מתפקידה, לקראת השבעתו של הקנצלר המיועד אולף שולץ שצפויה להתקיים ביום רביעי הבא.
הטקס נערך בהשתתפות משמר כבוד של חיילים שנשאו בידיהם לפידים, והשתתפה בו גם להקת הצבא ששרה שלושה שירים לבקשת הקנצלרית היוצאת. לאור הגבלות הקורונה, שמוקדם יותר הוקשחו עוד יותר בגרמניה, בטקס השתתפו 200 בני אדם, מעט משתתפים ביחס לטקסים שנערכו לקודמיה של מרקל בתפקיד – גרהרד שרדר והלמוט קוהל.
בנאום קצר שנשאה, הודתה מרקל למשתתפים בטקס ולמארגניו תחת מה שהגדירה "התנאים הקשים של המגפה". את 16 שנותיה כקנצלרית הגדירה מרקל "מלאות אירועים ומאתגרות". הקנצלרית היוצאת גם בירכה את הקנצלר המיועד אולף שולץ ואיחלה לו בהצלחה בתפקיד.
טקס הפרידה ממרקל התקיים מחוץ למשרד ההגנה בברלין, ושודר בשידור ישיר בטלוויזיה. בין המשתתפים היו 52 שרים שכיהנו תחתיה כקנצלרית. אחד משלושת השירים שהתנגנו בטקס הפרידה ממרקל, היה להיט פופ משנות ה-70' של זמרת הפאנק נינה האגן. הבחירה הזו הפתיעה את הלהקה הצבאית ואת הפרשנים הפוליטיים בגרמניה, מאחר שמרקל ידועה כחובבת אופרה שנהגה לפקוד את פסטיבל האופרה ביירוית.
כשנשאלה מרקל מוקדם יותר היום על הבחירה, היא אמרה שהיא החזירה אותה אחורה לימיה כצעירה במזרח גרמניה הקומוניסטית. "השיר היה השיא של התקופה שלי כצעירה. הוא הגיע ממזרח גרמניה ובמקרה, הוא עדיין מנוגן במחוז שהיה מחוז הבחירה שלי. אז הכול מתאים היום", הוסיפה הקנצלרית היוצאת.
מרקל נולדה בעיר הנמל המבורג, אך אביה, כומר לותרני, העביר את המשפחה לכפר הקטן טמפלין – במזרח גרמניה לשעבר - כשהיא הייתה בת שלוש, ובשעה שעשרות אלפי גרמנים עשו את הדרך ההפוכה. מרקל גדלה תחת השלטון המזרח-גרמני, והצטרפה למפלגה השמרנית אחרי איחוד גרמניה, שם התקדמה תחת חסותו של הקנצלר לשעבר הלמוט קוהל.
הצבעה ופגישה עם הנשיא
ביום רביעי, כאמור, יתכנס הבונדסטאג הגרמני כדי להצביע על מינויו של אולף שולץ למחליפה של מרקל. שולץ יצטרך לקבל את תמיכתם של 736 מחברי הפרלמנט הגרמני. לאחר ההצבעה, הוא צפוי להתקבל אצל הנשיא פרנק ואלטר שטיינמאייר, שיעניק לו ולשרי הממשלה כתבי מינוי.
אחרי שיתקבל אצל הנשיא, יחזור שולץ אל הבונדסטאג, שם יישבע ויעמוד בראש קואליציה של שלוש מפלגות – המפלגה הסוציאל-דמוקרטית שבראשה הוא עומד, מפלגת הירוקים ומפלגת "הדמוקרטים החופשיים". לשולץ צפויה עם כניסתו לתפקיד התמודדות עם משבר הקורונה בגרמניה, ששובר שיאים בימים האחרונים.
מוקדם יותר הכריזה מרקל, שנפגשה יחד עם שולץ עם מנהיגי 16 מדינות המחוז שמרכיבות את גרמניה, על הגבלות שיוטלו על לא-מחוסנים ועל העלאת האפשרות של חובת חיסון לדיון בפרלמנט הגרמני. שולץ עצמו הביע תמיכה בחובת חיסון, אך אמר שהוא סבור שיש לאפשר הצבעה לפי חופש מצפון של כל נבחר ציבור, ולא לחייב משמעת מפלגתית. מבקריה של מרקל טוענים כי היא הייתה "מנהלת" יותר מאשר פתרה בעיות, ואומרים שהיא מותירה ליורש שלה החלטות קשות בשורת נושאים.